Δευτέρα, 03 Μαΐου 2021 10:36

1η Μαΐου του 2021: Το μέλλον είναι Fractal;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

gm11Επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

I. Με τον διεθνή όρο Φράκταλ (Fractal, ελλ. μορφόκλασμα ή μορφοκλασματικό σύνολο) στα Μαθηματικά, τη Φυσική αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται ένα γεωμετρικό σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης, κι έτσι συχνά αναφέρεται σαν «απείρως περίπλοκο».

Fractal : Ο όρος προτάθηκε από τον Μπενουά Μάντελμπροτ (Benoit Mandelbrot) το 1975 και προέρχεται από τη λατινική λέξη fractus, που σημαίνει «σπασμένος» , «κατακερματισμένος» . (1)

II. 1η Μαΐου του 2021, οι από τα πάνω κυρίαρχες τάξεις και ελίτ αναπαράγουν τη κυριαρχία τους σαν τη πρώτη εκδοχή του   Φράκταλ  που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης και επέκτασης, είναι οι μόνες τάξεις που εν μέσω πανδημίας αύξησαν τόσο τα κέρδη τους, (2) όσο και την κυριαρχία τους μέσω του  νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού. (3)

Οι κυριαρχουμενες τάξεις των απο  τα κάτω, τι κάνουν; , τι πράττουν; Η τάξη μας, η εργατική, παραδομένη στην δεύτερη εκδοχή του  Fractal , (βλέπε το νόημα της  λατινικής λέξης fractus) εν μέσω πανδημίας χάνει σε δικαιώματα,  και βρίσκεται σε  κατάσταση κατακερματισμού. Αν σε προηγούμενες εποχές μια κρίσιμη μάζα εργατών/εργατριών πάλευε για την ενοποίηση  της τάξης και τη κατάκτηση  της ταξικής συνείδησης, τώρα η τάξη μου/μας, κατακερματισμένη, έχει σπασμένη – μισή ταξική συνείδηση ή την έχει απολέσει εντελώς μέσω της «εθελοδουλείας» .

{…} Η σύγχρονη δουλεία είναι μια εθελοντική δουλεία, που χορηγείται από το πλήθος των δούλων, που σέρνονται στην επιφάνεια της γης. Οι ίδιοι αγοράζουν όλα τα αγαθά που πάντα τους υποδουλώνουν λίγο παραπάνω.
 
Οι ίδιοι τρέχουν πίσω από μια εργασία, όλο και πιο αλλοτριωτική, η οποία πρόθυμα και γενναιόδωρα τους δίνεται, αν είναι αρκετά υπάκουοι.
 
Οι ίδιοι διαλέγουν τους κύριους που θα πρέπει να υπηρετούν. Για να καταφέρει αυτή η παράλογη τραγωδία να τεθεί σε ισχύ, χρειάστηκε πρώτα απ’ όλα να αφαιρεθεί από τα μέλη αυτής της τάξης η συνείδηση της εκμετάλλευσης και της αποξένωσης τους.
 
Ορίστε ο παράξενος νεωτερισμός της εποχής μας.

Σε αντίθεση με τους δούλους της αρχαιότητας, τους δουλοπάροικους του Μεσαίωνα ή τους εργάτες των πρώτων βιομηχανικών επαναστάσεων, σήμερα, είμαστε μάρτυρες μιας τάξης ολοκληρωτικά υποταγμένης που όμως δεν το ξέρει ή μάλλον που δεν θέλει να το μάθει. Συνεπώς, αγνοούν την εξέγερση που θα έπρεπε να είναι η μόνη νόμιμη αντίδραση των εκμεταλλευμένων. Δέχονται χωρίς αμφισβήτηση, τη θλιβερή ζωή που χτίστηκε για εκείνους. Η αποκήρυξη και η παραίτηση είναι η πηγή της δυστυχίας τους. {…} (4)

III. Όμως τίποτα  δεν είναι  μόνιμο και αιώνιο σε αυτόν το κόσμο, σε αυτό το σύμπαν, θα έρθει ο καιρός που: 

«… Όταν θα αντιλαλεί η ηχώ και ο κουρνιαχτός που θα αναγγείλει τα οδοφράγματα των κομμούνων του Παρισιού του 21ου αιώνα,

οι τσαρλατάνοι ποιητές θα σωπάσουν ή θα αναγκαστούν να σωπάσουν.

Οι νέες κομμούνες περιμένουν αυτούς – αυτές που θα τις

δημιουργήσουν… » (5)

 FRACTAL  ΦΡΑΚΤΑΛ

 

 

Philip Glass – Facades (Προσόψεις )

Philip Glass – Protest (Διαμαρτυρία)

Philip Glass – Legviathan (Λεβιάθαν – ταινία, 2014) (6)

 

Σημείωση:

1) Μπενουά Μάντελμπροτ (Benoit Mandelbrot

2) 2020: Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων εκτοξεύθηκε εν μέσω πανδημίας

2021: Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

3) Η αστική δημοκρατία ως καθεστώς διαρκούς απειλής

4) βλέπε  Οn modern servitude – Σε σύγχρονη δουλεία (ντοκιμαντέρ)

5)  Tο Κομμουναριάτο

6) Λεβιάθαν  (ταινία, 2014)

Leviathan.(2014).Part 1.(GREEK SUBS) –

Δείτε και αυτό:

Η πρώτη Μάη και οι Μάηδες που έρχονται

Πηγή:  autonomidrasi.com  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Μαΐου 2021 11:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση