Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 08:10

Επιστολή του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

giannes mikhaelidesΣχόλιο- επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

 Μια επιστολή του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται εδώ και 50 ημέρες σε απεργία πείνας. Είναι μια συγκλονιστική και συνάμα πολιτική επιστολή γροθιά στο στομάχι της κυριαρχίας και των υπηρετών της.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται εδώ και 50 ημέρες σε απεργία πείνας διεκδικώντας κάτι που δικαιούται εδώ και 7 μήνες, την ελευθερία του.

Η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο. Με όση δύναμη έχει πλέον, έγραψε μια επιστολή την οποία δημοσιεύουμε.

Ο Μιχαηλίδης δικαιούται αναστολή ποινής όπως όλοι όσοι εκτίουν (ή και σε αρκετές περιπτώσεις δεν εκτίουν) τον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο ποινής. 

Ωστόσο αν και καταδικασμένοι ακόμα και για ειδεχθή εγκλήματα έχουν την προστασία του νόμου ο αναρχικός απεργός πείνας τη στερείται και μάλιστα χωρίς στοιχειωδώς πειστικό σκεπτικό.

Σε συνοδευτικό κείμενο υπογραμμίζεται ότι «η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο και με όση δύναμη έχει πλέον, έγραψε την παρακάτω επιστολή».

ΥΓ. Έχοντας γνώση αυτών που γράφω επώνυμα  υπογραμμίζω το εξής: Αν ο Γιάννης αποβιώσει λόγω της απεργίας πείνας που κάνει ή αποφυλακιστεί με  σοβαρή ανήκεστο βλάβη της υγείας του, αυτή η κυβέρνηση για το υπόλοιπο της θητείας της  θα πρέπει να συνεδριάζει σε καταφύγιο γιατί – τουλάχιστον – η Αθήνα θα καεί. Αυτό από την μεριά μου και  όσο περνάει από το χέρι μου σε συνέργεια με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες  το υπόσχομαι. Γιώργος Μεριζιώτης

Πατώντας  autonomidrasi.com  θα εμφανιστεί το άρθρο με την ανοιχτή επιστολή του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη 

Σ.Δ. Το ρεπορτάζ της Άντα Ψαρρά  efsyn.gr/dikaiomata  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 08:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση