Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 22:23

Nicolas Sevastakis: Είδα τις θολές σκηνές από το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητές του στην Κρήτη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

xilodarmos1Είδα τις θολές σκηνές από το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό σε μαθητή από συμμαθητές του στην Κρήτη. Με τρομάζει περισσότερο η υποτίμηση της σημασίας αυτών των γεγονότων σαν να είναι κάποια  μικροεπεισόδια της θερμόαιμης εφηβείας. Επειδή ξέρω πως σε κάθε σχόλιο για τέτοια ζητήματα κάποιοι πετιούνται και φωνάζουν Αστυνομία και άλλοι μουρμουρίζουν πως εκφράζουμε ηθικούς πανικούς και άλλα είναι τα προβλήματα της παιδείας. Επειδή με θυμώνουν απίστευτα η επικοινωνιακά πολιτικάντικη ευταξία της δεξιάς και η τάση πολλών μέσα στην αριστερά να εξωραίζουν τα δείγματα ανθρώπινης βαρβαρότητας στο βωμό της γενικής, συστημικής ανάλυσης των παγκόσμιων αιτίων της,

επειδή νομίζω πως τα φαινόμενα αυτά φανερώνουν μια αναισθητοποίηση έναντι της ωμότητας, θα είχε ενδιαφέρον να ΜΗΝ έπαιζαν άλλο οι ευκολίες των μεν και των δε.

Από χρόνια έχω την αίσθηση ότι στο θέμα αυτών των μορφών βίας και γενικά απέναντι στο πρόβλημα ενός ''ένδον'' διάχυτου κακού, το συμβατικό πολιτικό σχόλιο είναι απελπιστικά φτωχό. Και από καιρό έχει εξαντληθεί κι εκείνη η στάση όπου κάποιος σχολιάζοντας κουνάει το κεφάλι, βγάζει για ένα πεντάλεπτο ένα ψυχολόγο ή μια κοινωνική λειτουργό στο τηλεοπτικό παράθυρο και βεβαίως τον ''εκπρόσωπο της αστυνομίας'' που καλούν σε επαγρύπνηση και θλίβονται. 

Ο καιρός της θλίψης έχει περάσει. Μπορεί να υπάρξει ένα μέτωπο διαρκείας κατά της συμμορίτικης συμπεριφοράς, είτε της μικρής είτε της μεγάλη κλίμακας;

Σ.Δ. Άγριο ξυλοδαρμό από τους συμμαθητές του, δέχτηκε ένας 13χρονος μαθητής τις πρωινές ώρες στην αυτή του σχολείου του Ρεθύμνου στις 20.9.

Στο σοκαριστικό βίντεο που έφερε στο φως ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ο νεαρός μαθητής να δέχεται δυνατά χτυπήματα από συμμαθητές του, με μπουνιές και κλωτσιές.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ακούγονται συνομήλικοί του να φωνάζουν «σκοτώστε τον».

Η θεία του θύματος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την αντίδραση του σχολείου στη δημοσιοποίηση του βίντεο, τονίζοντας πως το περιστατικό γνωστοποιήθηκε από τον προπονητή του παιδιού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 18:53
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση