Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 11:02

Τι άκουσε η Fotini Kranidioti στη συνάντηση του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου με τους βουλευτές της Β' Πειραιά για την ανθυγιεινή δυσοσμία της μελισσανιδίλας + το βίντεο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker10Καλημέρα. Στο χθεσινό κάλεσμα του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας για συζήτηση του προβλήματος της έντονης δυσοσμίας, παραβρέθηκαν όλοι πλην τριών βουλευτών. Υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το θέμα προφορικά και γραπτά αλλά και όλο το ιστορικό της προσπάθειας από το 2019 που είχαν το πρώτο πόρισμα ως και την τροπολογία που δεν μπόρεσε να περάσει. Προτείνει κλείσιμο (έχει τη νομοθεσία να το κάνει το υπουργείο είπε ο δήμαρχος) και φυσικά μετεγκατάσταση της εταιρείας Οι  βουλευτές συμφώνησαν στο ότι υπάρχει το πρόβλημα και χρειάζεται η άμεση νομοθετική λύση χωρίς να προσβάλει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Δεσμεύτηκαν ότι θα το συζητήσουν σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και θα φέρουν και τη τροπολογία. Προτείνουν να λειτουργήσουν με νομικά επιχειρήματα. Να βοηθήσει και η Περιφέρεια Αττικής όπως επίσης και να υπάρχει μία συνεχής επαφή για την πορεία του θέματος. Από απλούς πολίτες, ελάχιστοι. Εγώ παραβρέθηκα από περιέργεια και σαν πολίτης που ανήκει στο δήμο Πειραιά όπου αντιμετωπίζει το ίδιο δυστυχώς πρόβλημα.

Σ.Δ. Έτσι όπως τους είδα στο βίντεο δε μου γέμισαν το μάτι. Τα ίδια και τα ίδια, για τρίτη φορά αν δεν κάνω λάθος τα τελευταία οχτώ χρόνια. Αναρωτιέμαι όμως πότε πρόλαβαν οι νεοεκλεγμένοι να γίνουν μανούλες στην επικοινωνιακή τακτική και να λένε διάφορα αόριστα δίχως στην ουσία να λένε κάτι σημαντικό και συγκεκριμένο επί του θέματος. Μακάρι να κάνω λάθος και μακάρι βεβαίως να έλθουν οι βουλευτές, έστω και τώρα μετά από εννιά χρόνια, στη θέση μας, και να κυνηγήσουν το θέμα αυτό επίμονα και με ζήλο και να πιέσουν τις πέρα βρέχει ηγεσίες των κομμάτων τους έτσι ώστε να αρχίσει να φυσάει ούριος άνεμος στα πανιά μας. Αναμένουμε πάντως τις πρώτες σαφείς και συγκεκριμένες αποφάσεις των κομμάτων το αργότερο μέχρι πότε; Αν πούμε βαριά βαριά μέχρι του Σταυρού (14 Σεπτέμβρη )καλά δεν είναι; Και αναμένουμε φυσικά και όλη τη σχετική ενημέρωση για αυτόν τον κύκλο, τόσο από τη Δημ.Αρχή όσο και από τους παρόντες βουλευτές.

Αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι ότι θα περάσουν κι άλλα τέσσερα χρόνια και δεν θα έχουμε προχωρήσει ρούπι και όχι μόνο αυτό, αλλά και ο δήμαρχός μας θα κοιμάται ήσυχος τον ύπνο του δικαίου, διότι αυτός καλέ ότι ήταν να κάνει το έκανε, τα κόμματα φταίνε. Προφανώς και κατά κύριο λόγο τα κόμματα φταίνε και προπάντων η κάθε φορά εκλεγμένη κυβέρνηση, το θέμα μας όμως είναι και η πρόταση που μέσω αυτής πιέζει η Δημ.αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο την κυβέρνηση για να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να τελειώνουμε σύντομα με την μελισσανιδίλα, έτσι δεν είναι σύντροφοι και συναγωνιστές και συνδημότες; Ε, τι μαθαίνατε τόσο χρόνια στα θρανία του αγώνα, προπάντων η πρόταση για να ικανοποιηθεί το αίτημα, αυτό δε μαθαίναμε; Η κατάλληλη πρόταση που θα δημιουργεί και μαζικό κίνημα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ || ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/07/2023 - 19:00

αντιμετωπίζει το ίδιο δυστυχώς πρόβλημα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 11:15
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση