Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 16:49

Κείμενο του Δημάρχου Χρ. Βρεττάκου για το μείζον πρόβλημα που προκαλεί η Oil One στην υγεία των ανθρώπων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά+ ένα μικρό σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

oilone41)Αναβολή της συνάντησης του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου με τους βουλευτές της Β' Πειραιά για το θέμα της ανθυιγεινής μελισσανιδίλας.

Λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, η προγραμματισμένη συνάντηση του Χρήστου Βρεττάκου με τους Βουλευτές της Β' Πειραιά μετατίθεται για την ίδια μέρα (Τρίτη 18/7) και ώρα 18.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

2) Το κείμενο του δημάρχου για το πρόβλημα της Oil One.

«ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.»

Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης αλλά και περιοχών του ευρύτερου Πειραιά βιώνει εδώ και 9 χρόνια σχεδόν καθημερινά έναν εφιάλτη, αυτόν της δυσοσμίας.

 

Η αιτία σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνο για την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι άγνωστη. Σύμφωνα με τα 3 μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα, τον Δημόκριτο, το Αστεροσκοπείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στα οποία απευθύνθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση -κάνοντας τη δουλειά του κράτους- η αιτία εδώ και καιρό είναι γνωστή σε όλους.

Υπεύθυνη για τη δημιουργία του φαινομένου που προκαλεί ασφυξία στην πόλη και δημιουργεί ερωτηματικά για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών είναι η λειτουργία της OIL ONE, μιας βιομηχανίας που επεξεργάζεται απόβλητα πλοίων μέσα στις αυλές των σπιτιών μας. 

Συμβουλή πρώτη προς επίδοξους σωτήρες της πόλης.

Στα κείμενά σας μιλήστε με ονοματεπώνυμο. Εξετάσεις δίνετε στο λαό της πόλης και όχι στα μεγάλα συμφέροντα. Τον Οκτώβρη αυτός θα σας κρίνει.

Υπεύθυνος για την ύπαρξη του προβλήματος είναι το πολιτικό σύστημα. Δημιούργησε το πρόβλημα με την αδειοδότηση της εγκατάστασης και συνεχίζει να το διατηρεί κλείνοντας τα αυτιά του στην αγωνία, τους φόβους των ανθρώπων αλλά και την απαίτησή τους να έχουν οι γειτονιές μας ποιότητα ζωής.

Η κυβέρνηση -τωρινή και προηγούμενες- γνωρίζει. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων -τωρινοί και προηγούμενοι- γνωρίζουν. Ο λαός της πόλης πρέπει να μάθει το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του στην πόλη τι θέσεις παίρνουν. Είναι με το λαό και το δικαίωμά του στη ζωή ή με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα?

Συμβουλή δεύτερη προς κάποιους απ΄τους επίδοξους σωτήρες της πόλης.

Στην αγωνία σας να πείτε κάτι μπροστά στις εκλογές μην αθωώνετε την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτή δημιούργησε το πρόβλημα, αυτή είναι υποχρεωμένη να το λύσει.

Η λύση του προβλήματος είναι μία και απλή. Την έχει διατυπώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με ομόφωνη (η προσήλωσή μας σε αυτή πρέπει να επιβεβαιώνεται καθημερινά) απόφασή του.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE.  

Συμβουλή τρίτη προς όλους όσους θα ζητήσουμε σε λίγο καιρό την ψήφο των ανθρώπων της πόλης.

Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους και αοριστολογίες να δηλωθεί ότι η θέση της πόλης είναι η άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE.

????Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αναμετρηθεί με το πρόβλημα.

Με την αλλαγή χρήσεων γης στην περιοχή των Λιπασμάτων ανοίξαμε το δρόμο για την μετεγκατάσταση της βιομηχανίας.

Με ενημέρωση των ανθρώπων της πόλης.

Με την οργάνωση κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή σε όσες έγιναν από διάφορες συλλογικότητες.

Με τη βοήθεια του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» και με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων πρόσβασης στα Μ.Μ.Ε. βγάλαμε το πρόβλημα και έξω από τα όρια της πόλης.

Με τη βοήθεια όλων των μαζικών φορέων της πόλης συλλέξαμε και συνεχίζουμε να συλλέγουμε χιλιάδες υπογραφές συμπολιτών μας που απαιτούν την άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE.

Με δική μας πρωτοβουλία το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διαμορφώσει νομοθετική ρύθμιση για την απομάκρυνση της βιομηχανίας την οποία έχει παραδώσει σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητώντας τη στήριξή τους.

Αξιοποιήσαμε και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε και τις νομικές δυνατότητες εντός και εκτός της χώρας για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το αίτημα της πόλης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση μας προκάλεσε και προκαλεί αντίδραση της εταιρείας που προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει μέσω δικαστικών διώξεων και όχι μόνο.

Προφανώς και δεν τα κάναμε όλα καλά. Όμως πάει πολύ να μας εγκαλούν πρώην Δήμαρχοι που αποδέχθηκαν να έρθει η OIL ONE στην πόλη ή Δημοτικοί Σύμβουλοι που συναίνεσαν σε αυτό και δεν τολμούν να αναφέρουν ακόμα και σήμερα το όνομα της βιομηχανίας που προκαλεί το πρόβλημα.

Για μας είναι καθαρό. Απαιτείται με πιο σοβαρό τρόπο η Δημοτική Αρχή ή όποια Δημοτική Αρχή να μπει πιο έντονα μπροστά και να κινητοποιήσει πιο μαζικά και οργανωμένα τους συμπολίτες μας για να πειστεί το πολιτικό σύστημα να λύσει το πρόβλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν όλες οι Δημοτικές κινήσεις παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές τους

Σ.Δ. Θα επανέλθουμε, διότι αυτό το κείμενο του δημάρχου, του οποίου ο τίτλος αναφερόταν στη δυσοσμία, επιμένει στο υπάρχον αδιέξοδο, που το ξαναλέμε για πολλοστή φορά, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις κυβερνήσεις των τελευταίων οχτώ χρόνων, αλλά εν μέρει και στο βαθμό που της αναλογεί και στην επιλογή της μετεγκατάστασης που έχει επελέξει η Δημ. Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο βεβαίως και που μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει αυτό που έχει ανάγκη και ζητά η πόλη.

Μακάρι βεβαίως να βρει τρόπους ο Δήμος για να πιέσει ( για πόσο; ως πότε; ) την σημερινή κυβέρνηση και τα κόμματα τόσο ώστε λίαν συντόμως να πειστεί η κυβέρνηση και να ξημερώσει επιτέλους μία άσπρη μέρα στο δήμο. Να σημειώσουμε επίσης πως το μεγάλο πρόβλημα για όσους ζουν και εργάζονται στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, αλλά και στο Πέραμα και στον Πειραιά, δεν είναι τόσο η δυσοσμία, αλλά βασικά το καρκινογόνο βενζόλιο που περιέχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις αυτός ο ατμοσφαιρικός ρύπος. 

Και κάτι τελευταίο: Αναφέρει το κείμενο του δημάρχου: Αξιοποιήσαμε και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε και τις νομικές δυνατότητες εντός και εκτός της χώρας για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το αίτημα της πόλης. Ρωτάω για να μάθουμεΣυγκεκριμένα, τι ακριβώς δηλαδή έχει κάνει ο δήμος, προπάντων εκτός της χώρας και πότε; Και αν έχει αποτελέσματα αυτής της αξιοποίησης, ποια είναι αυτά;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 19:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση