Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 03:50

Ας μην υποβαθμίζουμε τη νοημοσύνη μας για να δείξουμε κατανόηση στην δημοτική μας αρχή

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

smaΣχετικά με την ανέγερση εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων δυναμικότητας 250 χιλιάδων τόνων με δυνατότητα αναπροσαρμογής σε 350 χιλιάδες τόνους (όλη η Α-Β Πειραιά παράγει περίπου 120 χιλιάδες τόνους) περίλυπος ο δήμαρχος μας αγανακτεί. «60 χρόνια είναι πολλά για να είναι ο δήμος μας η πίσω αυλή του λεκανοπέδιου».

Λέει αλήθεια; Όχι φυσικά. Γιατί λέει τέτοιες χοντράδες; Γιατί αυτό που θέλει να μείνει στο μυαλό μας είναι, ότι «αυτοί» συνεχίζουν ακάθεκτοι να μας εκθέτουν σε κίνδυνο. Και, συγνώμη που «αυτός» δεν κατάφερε να ανακόψει την ροή κινδύνου που τραβά 60 χρόνια πίσω. «Αυτοί» φταίνε κι «αυτός» να πέσει στα μαλακά θέλει.

Η γνωστή χωματερή στο Σχιστό έκλεισε οριστικά το 1991, επιχωματώθηκε και δενδροφυτεύτηκε. Τα σκουπίδια άρχισαν να πηγαίνουν για επεξεργασία στην κατακαημένη Φυλή που είναι αυτή που όντως 60 χρόνια τώρα δέχεται τα σκουοίδια της Αττικής. Δεν είναι ο δήμος μας 60 χρόνια η πίσω αυλή του λεκανοπέδιου, τουλάχιστον στα σκουπίδια. 

Λειτούργησε και λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι σήμερα στο Σχιστό, 2,5 χιλιόμετρα μακρυά από την πόλη, μια μικρή μονάδα (ΣΜΑ) σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Δηλαδή τα απορριμματοφόρα αντί να πηγαίνουν στην Φυλή, πηγαίνουν εκεί, αδειάζουν και επιστρέφουν στα δρομολόγια περισυλλογής. Στον ΣΜΑ τα σκουπίδια συμπιέζονται και φορτώνονται σε τριαξονικές νταλίκες που τα πηγαίνουν στην Φυλή. Δυστυχώς και κακώς, από 20 και βάλε δήμους του λεκανοπέδιου πηγαίνουν εκεί και αδειάζουν τα σκουπίδια τους και επιστρέφουν κι αυτά στους δήμους τους.

Αυτή την διαδικασία ο καλός αλλά και πονηρός δήμαρχος μας την βαφτίζει «60 χρόνια συνέχεια, φτάνει» σε μια προσπάθεια να κοροϊδέψει εμάς είτε να απαλύνει τις τύψεις του για την απραγία του.

Μετά από 30 χρόνια στην περιοχή μας θα λειτουργήσει μια μονάδα 250-350 χιλιάδων τόνων επεξεργασίας απορριμμάτων. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Επί των ημερών του Χρήστου Βρεττάκου, πλάι στην oilone που παράγει καρκινογόνο βενζόλιο και το προσφέρει στους πνεύμονες μας, που το βρήκε ο δήμαρχος μας από τον προηγούμενο αλλά 7 χρόνια τώρα δεν ξέρουμε αν και πότε θα σταματήσει, πλάι στην επέκταση της cosco που την βρήκε ο δήμαρχος μας από τον προηγούμενο αλλά 7 χρόνια τώρα δεν ξέρουμε γιατί και πόσο θα επεκτείνεται, πλάι στην ΔΕΗ που σταμάτησε να λειτουργεί από το 1996 (οριστικά από το 2005) και τώρα ακούγονται φήμες ότι θέλει να ξαναλειτουργήσει, άγνωστο με τι καύσιμο και γιατί, πλάι στη Lafarge που την βρήκε ο δήμαρχος μας από τον προηγούμενο αλλά 7 χρόνια τώρα δεν ξέρουμε γιατί και πόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν σταθμός μεταφόρτωσης τσιμέντου, πλάι στο νεκροταφείο Ανάστασης που το βρήκε ο δήμαρχος μας από τον προηγούμενο να λειτουργεί μόνον με οικογενειακούς τάφους του Πειραιά αλλά εδώ και λίγα χρόνια ο δήμαρχος Πειραιά αργά και σταθερά το προετοιμάζει για …γενικής χρήσης και θα είμαστε ο πρώτος πρότυπος δήμος με δυο νεκροταφεία στα όρια του, πλάι σε όλα αυτά και το εργοστάσιο σκουπιδιών.

Παρέλαβε πόλη με προβλήματα ο δήμαρχος μας και θα παραδώσει βιομηχανική περιοχή χωρίς προβλήματα. Και δεν μπορούμε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα να πάνε κάτω τα φαρμάκια, γιατί με κάθε ανάσα νέα φαρμάκια ορμάνε μέσα μας...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 08:14

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση