Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:04

Το Ιδρυμα Αικ. Λασκαρίδη κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Digital Humanities Awards 2023

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

laskaridiΊδρυμα Αικ.Λασκαρίδη, Πειραιάς.  Αγαπητοί φίλοι, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ψηφιακή εφαρμογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη map-inc κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Digital Humanities Awards 2023, στην κατηγορία “Καλύτερη Εφαρμογή για την Απεικόνιση Δεδομένων (Best DH Data Visualization)”. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εφαρμογές από 28 χώρες και εκπρόσωποι από πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το πανεπιστήμιο Πρίνστον. 

 Η διάκριση αυτή αποτελεί την επιβράβευση, από το ελληνικό και διεθνές κοινό, μιας πρωτοποριακής ψηφιακής εφαρμογής που καταγράφει τη διασπορά των εκδόσεων του 15ου αιώνα σε όλη την Ελλάδα. Mε εύληπτο και εύχρηστο τρόπο, το map-inc συγκεντρώνει και οπτικοποιεί τα αποτελέσματα μια πολυετούς έρευνας για τους παλαιότερους έντυπους θησαυρούς των βιβλιοθηκών της χώρας μας.  

Το Ίδρυμα, αντλώντας κυρίως από το πολύτιμο υλικό των συλλογών του καθώς και σε συνεργασία με άλλους φορείς και βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, επενδύει στις νέες τεχνολογίες και προσφέρει στο ελληνικό και παγκόσμιο κοινό πρωτότυπες και εύχρηστες ψηφιακές εφαρμογές που προβάλλουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, λειτουργώντας εκπαιδευτικά αλλά και ψυχαγωγικά. 

Η τιμητική αυτή βράβευση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών διακρίσεων για τις ψηφιακές εφαρμογές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη: Tο 2017 η εφαρμογή ToposText βραβεύτηκε στην ίδια διοργάνωση, ενώ το 2022 το TravellersMap αναδείχθηκε η “Καλύτερη Εφαρμογή για την Απεικόνιση Δεδομένων (Best DH Data Visualization)” και το TravelTrails: Αποστολές και Εξερευνήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, 1500-1830, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Καλύτερο Έργο για την Ανάδειξη Πηγών (Best DH Dataset)”.   

Μπορείτε να δείτε όλους τους νικητές των DH awards για το 2023 καθώς και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες εδώ: http://dhawards.org/dhawards2023/results/ 

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη σταθερή στήριξή σας στο έργο μας, που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε! 

https://map-inc.gr/public/map 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 11:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση