Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 20:23

Λαϊκό, της Όλιας Λαζαρίδου, από το fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
attikon rantzaΠριν απο 9 καλοκαιρια ημουν στο νοσοκομειο,με τη μαμα μου.Εγραψα αυτο για το περιοδικο Μπαχαρ, που ειχε θεμα το Ελληνικο καλοκαιρι.
Ο ηλιος μπαινει απο τα σκονισμενα τζαμια στο δωματιο .Τσουρουφλιζει τις ακρες απο τα τσινορα, τις ακρες απ τα λευκα σεντονια. Καλοκαιρι τα σωματα ιδρωνουν.
Τα σωματα
Να φερεις εδω μεσα τη θαλασσα .
Εδω.Το μπορεις;
 Εχω σκυψει στ' αυτι της και κανω τον ηχο του γλαρου, κανω τον ηχο των κυματων που σκανε στην ακρογιαλια, τον ηχο της πετρας οταν τη ριχνεις απο μακρια και κανει ψαρακια.Θελω να εξασκηθω αυριο να της κανω και τον αλλο ηχο, τον πιο δυσκολο, της σιωπης. Οταν βουιζουν τα τζιτζικια το μεσημερι. Θα καθησω πολυ κοντα στ' αυτι της και θα τον κανω.Θα ταξιδεψουμε κατω απ' τα λιοδεντρα, κατω απ' τ' αλμυρικια.
Καποιες στιγμες την αφηνω για λιγο, βγαινω εξω να καπνισω ενα τσιγαρο. Εξω. Στον χρονο της υγειας, εκει που τα πραγματα τσουλανε. Χωρις ορους φαρμακα συριγγες, στον απλετο χρονο. Που μετριεται. Με ωρες, μερες, εποχες. Αναρωτιεμαι τοτε-
Ποσο καλοκαιρι εχουμε ακομα, ποσο ξοδεψαμε ως εδω; Δεν θυμαμαι.
Η αγαπημενη μου στιγμη ειναι το απογευμα. Πλαγιο φως ακουμπαει απαλα το προσωπο της ,ακινητο στο μαξιλαρι και σβυνει καθε ιχνος πονου στο μετωπο και γυρω απ το στομα. Καθομαι ησυχα και παρατηρω τη λεπτη σταγονα σαλιου που κυλαει στην αριστερη ακρη των χειλιων. Μεχρι να δυσει ο ηλιος.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 20:31
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση