Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 09:20

Και πρώτη θέση στην Ευρώπη στα ορυκτέλαια, και Αθήνα και Νέα Σμύρνη στα πάνω τους και η μαέστρος Κ.Γουρζή σκίζει στην Βιέννη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gurzi1η καλή είδηση: Κωνσταντία Γουρζή: Η πρώτη Ελληνίδα που διευθύνει ορχήστρα στη Βιέννη

Μία σημαντική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής μουσικής  η Ελληνίδα μαέστρος Κωνσταντία Γουρζή, τιμάται ως Composer in Residence 2020 στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Granefegg της Αυστρίας.

Είναι χαρακτηριστικόότι για πρώτη φορά σε αυτό το φεστιβάλ ανατίθεται η ευθύνη της μαέστρου σε μια γυναίκα.

Ο θεσμός Composer in Residence έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής να παρουσιάσουν νέα πρωτότυπα έργα στο κοινό.

 

Η διακεκριμένη συνθέτρια και διευθύντρια ορχήστρας θα παρουσιάσει τη νέα της σύνθεση στην έναρξη της διοργάνωσης, καθώς και το κονσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα, και τα δύο αναθέσεις του φεστιβάλ Granefegg. 

Γεννημένη στην Αθήνα το 1962 η Κωνταντία Γουρζή σπούδασε πιάνο, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στην Αθήνα και το Βερολίνο.

Από το 2002 είναι καθηγήτρια στο Hochschule für Musik und Theater του Μονάχου υπεύθυνη για τα σύνολα σύγχρονης μουσικής.

Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως συνθέτρια, μαέστρος αλλά και ως παιδαγωγός διακρίνεται εδώ και καιρό από την ανάγκη ενοποίησης ήχων διαφορετικών μουσικών εποχών, ψάχνοντας επίμονα να δημιουργηθούν γέφυρες στο παλιό και το καινούργιο, την παράδοση και τη συνέχειά της.

Ετσι, ο μουσικός τρόπος γίνεται ένα νέο κλειδί κατανόησης, όπου ο ακροατής μπορεί να καταλάβει καλύτερα τη θέση του στο σήμερα, να ακονίσει τη φαντασία του, να ανοίξει νέους δρόμους στον νου του και πάνω απ’ όλα, να συναισθανθεί βαθιά και να σεβαστεί τον συνάνθρωπο.

Transformation by Konstantia Gourzi (2018)  

2η) Την πρώτη θέση στην ΕΕ στον τομέα της ανακύκλωσης / επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών κατέχει η χώρα μας, καθώς το 50% των χρησιμοποιημένων λιπαντικών συλλέγεται και ανακυκλώνεται σε ποσοστό 100%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί την ελληνική πρακτική ως υπόδειγμα για τις χώρες – μέλη.

Αυτά ανέφερε σήμερα σε εκδήλωση της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC, του ομίλου Motor Oil, προσθέτοντας ότι τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά που συλλέγονται από πρατήρια, συνεργεία, βιομηχανίες κλπ, αναβαθμίζονται και επαναχρησιμοποιούνται μειώνοντας την χρήση πρώτων υλών και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

3η) Δεύτερος καλύτερος προορισμός η Αθήνα το 2020

Πρώτος καλύτερος προορισμός ψηφίστηκε για το 2020 η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας, στην περιφέρεια της Αλσατίας. Η Κολμάρ, που βρίσκεται ανάμεσα στο Στρασβούργο και την Μυλούζ, με εκατοντάδες ξύλινα αιωνόβια σπίτια, όμορφα κανάλια και πεζόδρομους, αποκαλείται «Μικρή Βενετία». 'Ελαβε 179.723 ψήφους. Στην δεύτερη θέση η Αθήνα έλαβε 104.639 ψήφους, σε σύνολο άνω των 600.000 ψήφων.
Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Τυφλίδα και ακολουθούν στην πρώτη 20άδα οι πόλεις: 4. Βιέννη,  5. Κασκαΐς (Πορτογαλία), 6. Σιμπίου (Ρουμανία), 7. Ναμύρ (Βέλγιο), 8. Ριέκα ( Κροατία), 9. Παρίσι, 10. Μπιντκότζ (Πολωνία), 11. Ρώμη, 12. Hevíz (Ουγγαρία), 13. Κορκ (Ιρλανδία), 14. Rochefort Ocean (Γαλλία), 15. Μινόρκα (Ισπανία), 16. Μαδρίτη, 17. Βερολίνο, 18. Πράγα, 19. Ρέικιαβικ, 20. Ρότερνταμ

Οι πόλεις, που ψηφίζονται ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, προβάλλονται από τον οργανισμό European Best Destinations στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και στα social media, ενισχύοντας την τουριστική τους εικόνα. Η ψηφοφορία διεξήχθη για 11η χρονιά, σε συνεργασία του Οργανισμού με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία

4η) Η Nέα Σμύρνη στις 10 καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης

Η Αθήνα είναι γεμάτη γειτονιές. Αλλες θυμίζουν την παλιά Αθήνα με σπίτια μιας άλλης εποχής και άλλες έχουν μια πιο urban και φρέσκια διάθεση. Καθεμία έχει κάτι ξεχωριστό. Αναγνώστες του Guardian διάλεξαν τις δικές τους αγαπημένες στην Ευρώπη και μία από αυτές είναι η Νέα Σμύρνη.

«10 από τις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης: τα τιπς των αναγνωστών» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Guardian, με τους αναγνώστες να μοιράζονται τους λόγους που αγαπούν γειτονιές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Ανάμεσα στην Vallecas στη Μαδρίτη και την Le Panier στη Μασσαλία, βρίσκεται η Νέα Σμύρνη στην Αθήνα.

«Η πλατεία Νέας Σμύρνης, χωρίς αυτοκίνητα, βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς και είναι καταπληκτική με συντριβάνια, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα καφέ και μπαρ που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, τις τάσεις και τις τσέπες. Με μια πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι μια πραγματική ανακάλυψη όχι ένα τυπικό τουριστικό σημείο. Βγείτε πέρα από την πλατεία και θα ανακαλύψετε το Αλσος, μια μεγάλη πράσινη όαση με πεύκα, κυπαρίσσια, κουκουναριές, μέρος ιδανικό για περίπατο. Εχει, επίσης, διαδρομή για τζόκινγκ, υπαίθριο γυμναστήριο και καφέ», καταλήγει ο αναγνώστης ο Guardian.

Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, ώστε οι δημότες να αποφασίζουν τα έργα στα οποία επιθυμούν να κατευθυνθούν τα χρήματα του Δήμου αλλά και διαφανείς διαδικασίες στην αυτοδιοίκηση, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και έχει συνδεθεί επανειλημμένα με περιστατικά διαφθοράς, υπόσχονται οι τεχνολογίες αλυσίδας (Blockchain) που πρόκειται να λειτουργήσουν και στην Ελλάδα, σε έναν περίπου χρόνο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 06:23

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση