Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 19:33

"Προσλήψεις" drones αντί για δημοτικούς αστυνομικούς – Ποιος δήμος έκανε το πρώτο βήμα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

droneΗ διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την προκήρυξη 1.213 μονίμων θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία (ΑΣΕΠ 1Κ/2024) έχει ολοκληρωθεί και τώρα αναμένονται τα προσωρινά αποτελέσματα. Πριν οι νέοι δημοτικοί αστυνομικοί αναλάβουν καθήκοντα, θα πρέπει να περάσουν από την απαραίτητη εκπαίδευση, καθιστώντας τη διαδικασία της τοποθέτησής τους πιο χρονοβόρα.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι δήμοι βρήκαν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των καθηκόντων αστυνόμευσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Δήμος Πειραιά, όπου χρησιμοποιήθηκαν drones, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Αυτά τα drones θα εκτελούν επιχειρησιακές πτήσεις, αναλαμβάνοντας καθήκοντα όπως ο έλεγχος του παράνομου παρκαρίσματος και της δραστηριότητας του παραεμπορίου. 

Πρωτοποριακή κίνηση από Δήμο: Προσλήψεις drones αντί για δημοτικούς αστυνομικούς – Ποιος έκανε το πρώτο βήμα

Στην προσπάθεια του Δήμου Πειραιά να καλύψει το κενό προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία και να ανταποκριθεί σε διάφορα επείγοντα περιστατικά, υιοθετήθηκε η χρήση drones. Τα στελέχη του Δήμου από τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς για τον χειρισμό τους. Οι επιχειρησιακές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις δυνατότητες του Δήμου σε περιπτώσεις όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, τροχαία, καταρρεύσεις κτηρίων, ή βανδαλισμούς.

Οι πτήσεις θα συντονίζονται από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, εξασφαλίζοντας άμεση ανταπόκριση στα συμβάντα και τήρηση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και του GDPR. Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, τονίζει τη σημασία της χρήσης των drones για την αποτελεσματική και ταχεία αντιμετώπιση περιστατικών, προσαρμοζόμενος στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Δήμος Πειραιά έχει εντάξει στο επιχειρησιακό του πλάνο τη χρήση drones για την αντιμετώπιση διάφορων καθημερινών προκλήσεων. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, αυτά τα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη θα επιχειρούν σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, παράνομου παρκαρίσματος, φθορών δημοτικής περιουσίας και παρεμπορίου. Επιπλέον, προβλέπεται η χρήση τους σε τοπογραφικές μελέτες και χαρτογράφηση.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Μαρκαριάν, από την πλευρά του, επεσήμανε τη συμβολή των drones στον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Αστυνομίας και τη βελτίωση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά, προστατεύοντας καλύτερα τη δημοτική περιουσία. Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με 77 νέες προσλήψεις, που θα ενισχύσουν την υποστελέχωση και θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου τμήματος αφιερωμένου στη χρήση των drones.

Πηγή:  ergasia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 10:02

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση