Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 11:51

Ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών o 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ:

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

trabΔύο νεκροί - συμπεριλαμβανομένου του δράστη. Τραυματίστηκε ο Τραμπ - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του FBI για την επίθεση δολοφονίας, που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τη νύχτα.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε ως ο Μάθιου Κρουκς, 20 ετών,  και ακόμη ένα άτομο έπεσαν νεκροί. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί.

Σύμφωνα με τη Washington Post ο δράστης ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων. Ο ίδιος ο Τραμπ περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά.  Όπως έγινε γνωστό θα παραστεί κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτουν αυτόπτες μάρτυρες. 

Αν και οι πληροφορίες για το περιστατικό παραμένουν συγκεχυμένες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος που μίλησε στο BBC δήλωσε ότι προσπάθησε μάταια να ενημερώσει την αστυνομία και τη Μυστική Υπηρεσία για έναν πιθανό ελεύθερο σκοπευτή που ανέβηκε σε στέγη κτιρίου έξω από την περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον χώρο που διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Η Μυστική Υπηρεσία είναι κυρίως αρμόδια να προστατεύει τον Τραμπ, ως πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Η Μυστική Υπηρεσία λίγο μετά την επίθεση κατά του Τραμπ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και έχει ενημερώσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα να σχολιάσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Αμέσως αφού ο Τραμπ δέχθηκε τον πυροβολισμό μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας τον περικύκλωσαν και δημιούργησαν γύρω του ανθρώπινη ασπίδα, ενώ βαριά οπλισμένοι πράκτορες ανέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν να ελέγχουν την περιοχή για απειλές.

 Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 18:50. «Δεν υπάρχει θέση για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική», τόνισε ο Δημοκρατικός από το Ντέλαγουερ όπου βρισκόταν για το Σαββατοκύριακο.

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Πώς επηρεάζει τις αμερικανικές εκλογές  του Γιάννη Κουτρουμπή στο in. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση