Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 23:56

Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος από 21.6 έως 24.6

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 21-24 Ιουνίου και θα συνδυάζουν τη Μουσική με τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική με το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό με τα Δημιουργικά εργαστήρια, τις Ολονύχτιες Προβολές με την Τέχνη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα γεμάτο Μαγεία & Εκπλήξεις.

Οι μυρωδιές τού σήμερα, το όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά μέσω των ορόφων που υψώνονται και η προοπτική τού αύριο δημιουργούν για όποιον μπαίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Μετά τον περσινό Χορό των Γερανών, το ΚΠΙΣΝ άνοιξε για λίγο τις πύλες του κι εκεί, ανάμεσα στα μεγαθήρια που υψώνονται και την τεχνολογική επανάσταση που μας έκλεινε το μάτι, πήραμε ακόμα μια μικρή γεύση από το πώς θα είναι το μέλλον.

Στο μεταξύ, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οι διορίες πλησιάζουν, τα κτίρια έχουν αποκτήσει (εντός κι εκτός) σαφή μορφή, τα φυτά μεγαλώνουν κι αγκαλιάζουν τον χώρο με το μεσογειακό τους άρωμα. Τι λείπει; Ο κόσμος που θα δώσει ζωή. Το πρόγραμμα «Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος», που πραγματοποιείται 21 έως 24 Ιουνίου, συμπληρώνει και αυτό το κομμάτι στο ψηφιδωτό.

Μουσική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, περιβάλλον, αθλητισμός, δημιουργικά εργαστήρια, προβολές και μαγειρική θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και θα διαρκούν έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη «Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος». «Αυτές οι εκδηλώσεις είναι κάτι ακόμα πιο χειροπιαστό από τον Χορό των Γερανών. Είναι η ψυχή που μπαίνει στο σώμα. Τα έργα θέλουν την ανθρώπινη πνοή. Ανοίγουμε τις πόρτες για να διαμορφώσουμε μαζί τη φυσιογνωμία του χώρου», είπε η Λένια Βλαβιανού, διευθύντρια Επικοινωνίας του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος.

Με τέσσερις μέρες δράσεων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου, ανάμεσα στα χιλιάδες δέντρα και θάμνους που έχουν φυτευτεί, η κοινωνία και το Κέντρο θα έρθουν ακόμα πιο κοντά. Δεν μιλάμε φυσικά για πρόβα τζενεράλε, καθώς οι εκδηλώσεις είναι ένα απειροελάχιστο δείγμα σε σχέση με τις δυνατότητες και τις προοπτικές του πάρκου. Είναι περισσότερο μια προσπάθεια προσέγγισης.

Ο Ιωάννης Τροχόπουλος (διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ), που στις ομιλίες του συνηθίζει να βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, το έθεσε πολύ ωραία: «Όπως κάθε τι νέο, έτσι και το έργο αυτό χρειάζεται χρόνο για να αγαπηθεί, να γίνει μέλος της κοινότητας. Επιχειρούμε τα πρώτα βήματα».

Ενώ, αναφερόμενος στις ώς τώρα δράσεις του ΚΠΙΣΝ, είπε όλο νόημα: «Όσα έχουμε κάνει πιθανόν να μη διασκεδάζουν τους ενδοιασμούς-επιφυλάξεις που έχετε για το αν και πώς θα λειτουργήσει το ΚΠΙΣΝ όταν παραδοθεί στο ελληνικό Δημόσιο. Σκεφτείτε, όμως, πως όλοι μας ζούμε για τις εξαιρέσεις. Η ίδια η χώρα μας στέκεται όρθια χάρη σε εξαιρέσεις μόχθου, δημιουργικότητας, καινοτομίας, ανοχής και αντοχής. Σε αυτές ελπίζω ότι θα προσθέσουμε και τη λειτουργία του Κέντρου αυτού».

Από τον Σαββόπουλο μέχρι τον Γκάρι Κασπάρωφ.

Για το πρόγραμμα του τετραήμερου πατήστε  εδώ  

Μικρά λεωφορεία θα αναχωρούν τακτικά από τον σταθμό μετρό Συγγρού Φιξ για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού στον χώρο των εκδηλώσεων.

Η είσοδος του εργοταξίου για τις εκδηλώσεις βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευριπίδου & Δημοσθένους (Καλλιθέα).

Ωρες λειτουργίας:

  • Κυριακή 21 Ιουνίου: 18.00 - 23.00
  • Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18.00 - 06.00
  • Τρίτη 23 Ιουνίου: 18.00 - 06.00
  • Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18.00 - 06.00
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 20:48

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση