Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 04:12

Athens Pride 2015 "πάρε θέση" στην πλατεία Κλαυθμώνος

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Athens Pride 2015 η γιορτή Υπερηφάνειας θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουνίου με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος. 

Με τις ομοφοβικές επιθέσεις να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, το σύνθημα του φετινού Athens Pride δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Πάρε θέση». 

Στα θετικά της χρονιάς, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι προωθείται το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, για το οποίο πάντως εκφράζονται επιφυλάξεις.

«Το Athens Pride 2015 παίρνει θέση υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας. Σε διαμαρτυρία, παίρνει θέση εναντίον κάθε εκδήλωσης μίσους, διακρίσεων και βίας.

Το Athens Pride είναι μια γιορτή. Ωστόσο, η Παρέλαση είναι και μία ισχυρή πολιτική πράξη, η απήχησή της οποίας δεν μεταφράζεται μόνο σε αριθμούς συμμετοχής αλλά κυρίως σε ορατά αιτήματα.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους να πάρετε θέση ατομικά ή ομαδικά στη φετινή Παρέλαση, με τα αιτήματά σας γραμμένα σε πλακάτ ή πανό, έτσι ώστε να προκαλέσουμε την ελληνική κοινωνία και την πολιτική, θρησκευτική και πολιτιστική ηγεσία να πάρουν θέση, για μια πραγματική δημοκρατική αλλαγή.»

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το σχετικό άρθρο του Θοδωρή Αντωνόπουλο που με τίτλο " Athens Pride 2015: Πάρε θέση και κάν' το πράξη! " αναρτήθηκε στη lifo στις 10.6.15, καθώς και το πρόγραμμα της γιορτής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση