Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 16:50

Για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Κερατσίνι, Γιώργος Γαβρίλης, από το fb

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
gavrilis1Με αφορμή την ένταση των καιρικών και πλημμυρικών φαινομένων επανήλθε
στην συζήτηση η περιοχή του Κερατσινίου. Να θυμίσω ότι στην περιοχή αυτή
υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εδώ και 20 χρόνια.
Κατά την διάρκεια της περιφερειακής μας θητείας σε συνεργασία με την δημοτική αρχή Κερατσινίου αφού μελετήσαμε και διαπιστώσαμε την αιτία του προβλήματος, που όπως προέκυψε την είχε προκαλέσει ο ΟΛΠ μετά τις επεκτάσεις των προβλητών που έγιναν στην περιοχή το 2003, αποφασίστηκε άμεσα να γίνει  έργο διόρθωσης και θεραπείας του προβλήματος, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα του
σημείου και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις.
Τέσσερα χρόνια μετά, στην περιοχή δημιουργήθηκαν προβλήματα χαμηλής
δυσκολίας και έντασης και με μικρές σε χρόνο διακοπές της κυκλοφορίας για
προληπτικούς λόγους.
Ωστόσο από τότε είχαμε κάνει σαφές ότι αυτή η παρέμβαση έχει τον χαρακτήρα της άμεσης και επείγουσας διόρθωσης έτσι ώστε να καταστήσει διαχειρίσιμη την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παρ’ όλα αυτά όπως είχε αναφερθεί με σαφήνεια και τότε, αυτή η παρέμβαση
δεν θα φτάσει για την ολιστική και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος
που δημιουργείται αφού προϋπάρχει ένα άθροισμα προβλημάτων και παθογενειών στην ευρύτερη περιοχή.
Για τους λόγους αυτούς σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, εκπονήσαμε και παραδώσαμε τον Μάιο του 2019 (όπως κάναμε και στο Πέραμα, και στην Νίκαια και στην Κοκκινιά και στον Κορυδαλλό) την μελέτη ενός μεγάλου έργου με προϋπολογισμό 18 εκατ. ευρώ για την
αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Κερατσινίου.
Το προτεινόμενο, αδειοδοτημένο και με τεύχη δημοπράτησης έργων ενώ πήρε
όπως προβλεπόταν χρηματοδότηση μετά από εισήγηση της νέας Διοίκησης περιφερειακής ενότητας Πειραιά, τρία χρόνια μετά δεν έχει δημοπρατηθεί.
Κύριε Περιφερειάρχη, τρία χρόνια καθυστέρηση είναι μεγάλος και αδικαιολόγητος χρόνος όταν αφορά έργα που σχετίζονται με την ενίσχυση και την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών της περιοχής.
Θέλω να πιστεύω μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και την διαμαρτυρία για
άλλη μια φορά του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το έργο χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να δημοπρατηθεί ΧΘΕΣ ανεξάρτητα από επιλογές ή διαφωνίες που μπορεί να προβάλλει ο ΟΛΠ.
Σχόλια
Κώστας Κούβαρις
Επί του ίδιου σημείου το έργο θέλει συμπληρωματικό έργο;
Γιώργος Γαβρίλης
ναι φίλε Κώστα μέσα στον ΟΛΠ θέλει δίκτυο αγωγών με μεγαλύτερη παροχευτικοτητα. Παρόλο που προστέθηκε νέος αγωγός και αυξήθηκε η διατομή των υφισταμενων.. Να σκεφθείς οτι αυτό το έργο θα πιάσει τα νερά από Άγιο Μηνά σγ Αντώνιο οδός  Σχιστού ικονιο πρεσωφ κλπ.... ένα στοιχείο ακόμα οταν επεκτάθηκαν οι προβλήτες 250 μέτρα προς την θάλασσα δεν φρόντισαν το δίκτυο των αγωγών μεσα στον ΟΛΠ να είναι συμβατό με το δίκτυο της πολης...
Κώστας Κούβαρις
Γιώργο όλα τα νερά του Αγίου Μηνά πέφτουν στους αγωγούς της Γρ.Λαμπρακη,επίσης η Σαλαμίνος έχει αγωγούς.Η πλευρά του Αγίου Γεωργίου και της Ευγένειας πέφτουν στην Δημοκρατίας και δεν διαθέτουν αγωγούς ομβρίων μετά την  Ν.Κουντουριωτου.Τα έχουμε συζητήσει με τον Χρήστο.Νομιζω ότι στο συγκεκριμένο σημείο η στάθμη της θάλασσας είναι ψηλότερα της Δημοκρατίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 17:10

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση