Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 20:42

Το βίντεο της διαδικτυακής μερίδας "Ελλάδα 2021:Μαθηματικά γιατί;" της ομάδας ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

thalis10H ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το βίντεο της διαδικτυακής ημερίδας

“Ελλάδα 2021: Μαθηματικά γιατί;

Προτάσεις, ιδέες και ερωτήματα για τη μαθηματική εκπαίδευση στην Ελλάδα”

που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021


Παρακολουθήστε το βίντεο της ημερίδας, εδώ

 Η διδασκαλία των μαθηματικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης συνοδεύεται συχνά από παρεξηγήσεις και προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με τη δυσκολία μετάδοσης της μαθηματικής γνώσης. Υπάρχουν όμως εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας των μαθηματικών; Υπάρχουν τρόποι που μπορούν να διεγείρουν τη φαντασία και το ενδιαφέρον των μαθητών; Είναι εφικτό να μετατρέψει κάποιος τα μαθηματικά της σχολικής τάξης σε συναρπαστική περιπέτεια; Να ενεργοποιήσει τους κρυφούς και φανερούς δεσμούς τους με τη λογοτεχνία, την τέχνη, την καθημερινότητα και την ψηφιακή πραγματικότητα;

Δώδεκα εκπαιδευτικοί, μέλη της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, με πολυετή διδακτική παρουσία, στην οποία έχουν αξιοποιήσει αφηγηματικούς κώδικες και ευφάνταστες μεθόδους διδασκαλίας, επιχειρούν να δείξουν πως η μαθηματική γλώσσα δεν είναι πάντα εσωστρεφής και κλειστή. Και ότι τα μαθηματικά δεν απευθύνονται μόνο σε μυημένους.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Webinar του ΖΟΟΜ, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, από τις 10 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε συννημένο, στην παρουσίαση κάθε ομιλητή, και το υλικό (PowerPoint, φύλλα εργασίας και προτάσεις) που χρησιμοποίησε στην εισήγησή του.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας, ομιλητές και υλικό των παρουσιάσεων, εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 20:50
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση