Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 15:48

Τέσσερις επίκαιρες ανακοινώσεις του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας σχετικά με τον κορωνοΪό

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker711η) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Συνδημότες, συνδημότισσες,

Σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την πόλη μας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται σε όλη τη χώρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον ευρύτερο πληθυσμό, προχώρησε σε μια σειρά αναγκαίων προληπτικών μέτρων.

Είναι γεγονός ότι τα αναγκαία αυτά μέτρα δεν ευχαριστούν πολλούς, καθώς περιορίζουν τις ελευθερίες μας και αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Οφείλουμε όμως όλοι και όλες να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των ωρών και τη σημασία που έχει για το κοινωνικό καλό να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, για να μη θρηνήσουμε θύματα από τον άκρως επικίνδυνο κορωνοϊό.

Τη στιγμή που αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικοί χώροι, οι παιδικές χαρές, οι δομές του Δήμου να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των υπηρεσιών του, είναι αδιανόητο να γίνεται το αδιαχώρητο στα δημοτικά πάρκα (Σελεπίτσαρι, Πρέσσοφ, Λιπάσματα). Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη πολλών για αέρα και ήλιο, αλλά σε αυτή τη συγκυρία κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για το κοινωνικό σύνολο. Είναι απαράδεκτο την ώρα που η επιστημονική κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς προειδοποιούν για τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει σε τόπους όπου συνωστίζονται άνθρωποι, κάποιοι/ες να αψηφούν τις οδηγίες σε βάρος των συνανθρώπων τους.

Θα παρακαλούσα τον κάθε δημότη ξεχωριστά να αναλογιστεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να αποφεύγει να βρίσκεται σε μέρη με πολύ κόσμο. Να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο και να παραμείνει σπίτι του. Όσο το γρηγορότερο το πράξουμε αυτό όλοι, τόσο πιο σύντομα θα αντιμετωπίσουμε την απειλή του κορωνοϊού. Σε περίπτωση που οι εκκλήσεις αυτές δεν εισακουστούν, θα αναγκαστούμε ως Δημοτική Αρχή να προβούμε σε πιο αυστηρά μέτρα, όπως είναι το κλείσιμο και των δημοτικών πάρκων.

Με μεγάλη ψυχραιμία και πειθαρχία μένουμε σπίτι, όχι μονάχα από αίσθημα ατομικής ευθύνης. Αλλά από συνειδητή επιλογή υπεράσπισης της κοινωνίας.

2η) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μείνε σπίτι- Δεν είσαι μόνος

Τηλεφώνησε στον Δήμο για τις άμεσες ανάγκες σου

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται στο πλευρό όσων συμπολιτών μας έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη νέα κατάσταση λόγω του κορωνοϊού.

Στην πόλη μας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους, χωρίς οικογενειακή στήριξη και ανήκουν ε ευπαθείς ομάδες. Αν χρειάζεται να συνταγογραφήσουν ή να αγοράσουν φάρμακα ή να προμηθευτούν τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, μπορούν από την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Δήμου 213 20 74 656 και 213 2074 657.
Η υπηρεσία του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει άμεσα την απαραίτητη βοήθεια.

3η) Σχετική με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και των δημοτικών δομών του στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Πατώντας  keratsini-drapetsona.gr θα σας εμφανιστεί η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου

4η) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Πατώντας  keratsini-drapetsona.gr  θα σας εμφανιστεί η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 16:17

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση