Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 19:26

Συνάντηση του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου με τους βουλευτές της Β' Πειραιά για το δηλητήριο της μελισσανιδίλας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker38Εκτιμώ ότι αυτή η συνάντηση με νεοεκλεγμένα πολιτικά πρόσωπα είναι μία καλή κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Κατά τη γνώμη μου θα είναι όμως ακόμα καλύτερες ως προς την επίλυση του προβλήματος αν σε όσες ακολουθήσουν, σ'αυτές συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας και όλων των συλλόγων και κινήσεων που συμφωνούν στην επίλυση του προβλήματος της μελισσανιδίλας. Απ'αυτούς κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ξεκινήσει ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος τις συζητήσεις, σ'αυτούς θα ήταν πολιτικά σοφό ως προς την αποτελεσματικότητα όσον αφορά τη δυναμική της ενότητας  να απευθυνθεί για να δημιουργηθεί ένα δυνατό εσωτερικό μέτωπο με ένα κοινό σχέδιο ενεργειών και παρεμβάσεων.

Και φυσικά και με τους πολιτικούς και δημάρχους της Α' Πειραιά και του Περάματος, γιατί και οι κάτοικοι των δήμων αυτών πλήττονται από την μελισσανιδίλα. Διαφορετικά, αν δηλαδή ο δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος συνεχίσει να κινείται μόνος του, όπως και πριν τις εκλογές, η λογική που τελικά φαίνεται ότι θα επικρατήσει σε ένα δυσκολότατο πρόβλημα που αφορά όλους τους κατοίκους, θα είναι αυτή "ο καθείς και το μαγαζάκι του". Μια κάκιστη επιλογή που σχεδόν πάντοτε αποδεικνύεται ότι το πιο πιθανόν είναι πως το αποτέλεσμα που θα μας προκύψει θα'ναι η ανακύλωση της μιας τρύπας στο νερό. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Δημ.αρχής

Συνάντηση για το τεράστιο πρόβλημα με τις οσμές που γίνονται πολλές φορές, όπως τις τελευταίες ημέρες, αφόρητες για τους δημότες Κερατσινίου- Δραπετσώνας, είχε χθες βράδυ ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Βρεττάκος με τους βουλευτές Β’ Πειραιά Δ. Μαρκόπουλο, Ν. Κασιμάτη, Τρ. Αλεξιάδη, Φ. Μπακαδήμα, τους εκπροσώπους των βουλευτών Γ. Τραγάκη, Γ. Ραγκούση και Δ. Μανωλάκου, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη.Επίσης τους νεοεκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους Στ. Αντωνάκου και Στ. Βοϊδονικόλα.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1.8.19 μετά από τη σχετική πρωτοβουλία του δημάρχου, διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές το υπαρκτό πρόβλημα των οσμών και η ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για να υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα οριστική λύση.

Ο Χρ. Βρεττάκος ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για το ιστορικό των υφιστάμενων ρυπογόνων εγκαταστάσεων και για το σημαντικό ζήτημα των οσμών και έθεσε επιτακτικά το θέμα επίλυσής του. Επίσης, τους κοινοποίησε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  με τις σχετικές μετρήσεις και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να αναλάβει άμεσα  πρωτοβουλία να συντάξει ένα σχέδιο νόμου που θα απαιτεί την απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή και το οποίο θα τους το καταθέσει, προκειμένου να το στηρίξουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα,  τους ζητήθηκε να βοηθήσουν, ώστε όταν παρατηρούνται φαινόμενα έντονης δυσοσμίας, το αρμόδιο υπουργείο να προχωράει αυτόματα σε ενέργειες διακοπής των εργασιών στις παραπάνω βιομηχανίες, όπως εξάλλου οφείλει να πράττει όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Επίσης, τους κάλεσε να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις.

Από τη συζήτηση προέκυψε η διάθεση των βουλευτών να είναι παρόντες σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα για το θέμα, με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, ενώ δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες στις μελλοντικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της πόλης.

Πηγή:  keratsini-drapetsona.gr   

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 11:30
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 03-08-2019 11:07
Αυτό που κυνήγησα ως καθηγητής χρόνια ήταν όχι μόνο να προσπαθώ να μάθουν οι μαθητές μου αυτά που ήξερα και δεν ήξερα, αλλά και για να ψάχνω να βρω απαντήσεις στις απορίες τους, όπως και να καταλάβω τη δυσκολία τους να κατανοήσουν κάποιες έννοιες. Έτσι αισθανόμουν ότι δεν ήμουν υπάλληλος. Αν τώρα ο Βρεττάκος σαν δάσκαλος ήταν απ'αυτήν την πάστα τότε φαίνεται πως η εξουσία είναι μεγάλη πουτάνα και ροκανίζει κανονικά το προοδευτικό δασκαλίκι. Αν δεν ήταν, τότε ένας υπάλληλος είναι σε τροχιά να γίνει ένας πετυχημένος γραφειοκράτης. Αυτά φυσικά αν οι μετρήσεις του Αστεροσκοπείου που δεν δημοσιοποιήθηκαν από το δήμο, προσθέτουν κάτι σημαντικό στην εικόνα των μετρήσεων. Το ζητούμενο πάντως σε σχέση με το Αστεροσκοπείο είναι να οργανώσει η δημ.αρχή μια συνάντηση για ενημέρωση από μέλη της ομάδας μέτρησης και επεξεργασίας του Αστεροσκοπείου για να καταλάβουν όσοι αδαείς δημότες το επιθυμούν τι παίζεται και πως.
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 03-08-2019 00:32
Το πρόβλημα της δημοτικής αρχής ήταν και είναι η κρυψίνοια και η μοναχικότητα.
Εάν "...τους κοινοποίησε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις σχετικές μετρήσεις..." γιατί δεν δημοσιοποιεί τις σχετικές μετρήσεις να τις διαβάζουν και οι δημότες; (κι ας τραβάνε τα μαλλιά τους).
Γιατί απομονώνει τις δημοτικές παρατάξεις από την προσπάθεια και δεν τις καλεί έστω να ακούσουν τι είχε να πει;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση