Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 18:59

Η Ελλάδα ζήτησε δικαιοσύνη με τις πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις σε όλη την χώρα

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

efs1Παρέλυσε η χώρα σήμερα καθώς χιλιάδες εργαζομένων συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ ζητώντας απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

 Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας δίνουν πάνω από 50.000 διαδηλωτές, με τους διοργανωτές να μιλούν για διπλάσιο αριθμό που έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση στην Αθήνα απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα, ενώ συνεχώς καταφθάνει χιλιάδες κόσμου. Mια πρωτοφανής σε μαζικότητα κινητοποίηση σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων που επί 3,5 ώρες διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας. Ο όγκος κι ο παλμός του μεγάλου παλλαϊκού συλλαλητηρίου θύμισε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2010-2012

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται ομιλίες από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ προηγουμένως τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Από την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά, τη Λάρισα, τη Δράμα και το κέντρο της Αθήνας, ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται στα σημεία που έχουν ήδη προγραμματιστεί με σκοπό να ακολουθήσουν πορείες διαμαρτυρίας..«Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη»: απαίτησαν οι συμμετέχοντες, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Στείλε όταν φτάσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 19:43

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση