Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 06:18

Ο ιδρυτής του fb Μάρκ Ζούκερμπεργκ προβλέπει ότι μέχρι το 2030 οι άνθρωποι θα αντικαταστήσουν το κινητό με τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

zuckerbergΆλτ, τις εί; Μάρκ Ζούκερμπεργκ, γεννηθείς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το 1984. Μαζί με τους Ντάστιν Μόσκοβιτς, Εντουάρντο Σέβεριν και Κρις Χιούζ τρεις συμφοιτητές μου στο Χάρβαντ, δημιουργήσαμε το 2004 το facebook, που σήμερα αριθμεί κοντά στα 2.5 δις. χρήστες. Προχώρα στο παρασύνθημα...Σήμερα κατέχω το 28% των μετοχών του fb και το 2019 βρέθηκα στην 8η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο με την περιουσία μου να ανέρχεται στα 67, 3 δις. δολάρια.

Info: Από το 2009 ο Ζούκερμπεργκ κάθε πρωτοχρονιά ανακοίνωνε δημόσια τους ετήσιους στόχους που έθετε για τον εαυτό του. Όπως ο ίδιος είχε εξηγήσει τότε στον κόσμο, θα βάζει κάθε χρονιά μία πρόκληση στον εαυτό του προκειμένου να  διευρύνει τους ορίζοντες του και «να μάθει κάτι για τον κόσμο πέρα ​​από τη δουλειά στο Facebook».

Λόγω χάρη, το 2010 ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα μάθει κινέζικα και μετά από δύο χρόνια μίλησε στα κινέζικα σε κινέζικο ακροατήριο. Για το 2015 έθεσε ως στόχο την ανάγνωση 25 βιβλίων. Για το 2016 έθεσε ως στόχο να τρέξει 365 μίλια και να δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα φέρνει εις πέρας διάφορες εργασίες στο σπίτι του. 

Μέχρι τώρα οι αποφάσεις που ο επιχειρηματίας δημοσιοποιούσε για τη νέα χρονιά ήταν προσωπικές όπως την εκμάθηση μίας γλώσσας, το να μην τρώει κρέας παρά μόνο αυτό που προέρχεται από ζώα που έχει σκοτώσει ο ίδιος και το να επισκεφθεί όλες τις αμερικανικές πολιτείες - κάτι που είχε τροφοδοτήσει εικασίες για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές. 

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε φέτος το όραμά του όχι για την επόμενη χρονιά, αλλά για την επόμενη δεκαετία. Ανακοίνωσε λοιπόν μία πρόβλεψη για την κοινωνία το 2030, όταν η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει επιβληθεί, κάτι που θα αποτελέσει μια επανάσταση στις ανταλλαγές, σύμφωνα με τον ίδιο, στην οποία θα συμβάλει πολύ η κοινωνική δικτύωση.    

«Αυτή τη δεκαετία, θα επικεντρωθώ σε μακροπρόθεσμα ζητήματα. Αντί να θέσω στον εαυτό μου προκλήσεις με ορίζοντα ενός χρόνου, προσπάθησα να σκεφτώ πώς ελπίζω να είναι ο κόσμος και η ζωή μου το 2030, ώστε να εξασφαλίσω ότι θα αφιερώσω όλη την προσοχή μου σ' αυτό», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook.  

«Θα έχουμε την τεχνολογία για να αισθανόμαστε πλήρως την παρουσία ενός άλλου προσώπου, ανεξάρτητα από το πού θα βρίσκεται αυτό, και η επιστημονική έρευνα θα έχει βοηθήσει να γιατρευτούν και να προληφθούν ασθένειες ώστε το μέσο προσδόκιμο ζωής να παραταθεί κατά 2,5 χρόνια», πρόσθεσε.  

Για τον ιδρυτή του Facebook, μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει το κινητό τηλέφωνο, αντικαθιστώντας το με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και θα έχουν ευρέως πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα.  

«Φανταστείτε ότι θα μπορείτε να ζείτε στο μέρος της επιλογής σας και να εργάζεσθε εύκολα σε ένα άλλο μέρος. Αν καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό για το οποίο εργαζόμαστε, η δυνατότητα αυτή θα είναι μέχρι το 2030 πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα», έγραψε.  

Η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας πρόκειται να αλλάξει τη φύση της κοινωνικής δικτύωσης. Αν το Ίντερνετ επέτρεψε σε δισεκατομμύρια ανθρώπους να συνδέονται όταν και όπου θέλουν, το κοινωνικό δίκτυο του μέλλοντος θα αφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, «τις ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις και θα μας βοηθήσει να κατασκευάσουμε αυτές τις μικρές κοινότητες που έχουμε όλοι μας ανάγκη στη ζωή».  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 18:26

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση