Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 199
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 17:55

Το φιλοσοφικό καφενείο της Πόλης

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

       ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ αποτελεί έναν ελεύθερο Διαστοχαστικό Διάλογο του βάθους σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα του Ανθρώπου για την Ύπαρξή μας μέσα στον Σύμπαντα Κόσμο, για την κοινωνική μας συνύπαρξη, τα προβλήματα και τις δέουσες λύσεις, τις Αξίες της Ζωής και την ειρηνική, δίκαιη προοπτική της σύνολης Ανθρωπότητας.

 

       Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ως η κορυφαία ιδεολογία, ως διαχρονική και διατοπική κατάθεση-αποθησαύριση της υψίστης πνευματικότητας της Ανθρωπότητας αλλά και ως βιωματικός τρόπος ζωής, συνδυάζονται άριστα σε μια ζωντανή διαλογική, που ενδυναμώνει την Ενότητά μας, την Ευθύνη , την Ομόνοια και την Δυναμική Συνεργασία μας στην καθημερινή Δράση και στην ελεύθερη διαμόρφωση της Πραγματικότητάς μας, ανελίσσοντας τα κοινωνικά σύνολα σε υψηλότερες ποιοτικές πνευματικές σφαίρες ύπαρξης.

       ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  αποτελεί μια από τις δραστηριότητες του «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»-Κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού και συνέρχεται κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, ώρα 11 π.μ. , στον φιλόξενο χώρο του Polis Art Cafe στο Αίθριο Αρσακείου Μεγάρου (Πεσμαζόγλου 5, πάνω από την Στοά του Βιβλίου), στην καρδιά της Αθήνας, με είσοδο ελεύθερη στο ευρύ κοινό και λειτουργεί με αυτόν τον τίτλο στο fb. Συστηματική παρουσίαση των θεμάτων του γίνεται και στο site http://virna-aigiali.gr  στα ΑΡΘΡΑ-ΕΝΟΤΗΤΕΣ  : ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ άρθρο 30.

ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

        Όλα τα συζητημένα θέματά μας θα τα βρείτε στο youtube πληκτρολογώντας : ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

       Στόχος μας είναι η Διάδοση του ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ σε όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλία των τοπικών παραγόντων.

        Παραθέτουμε στο τέλος ένα από τα προσφάτως συζητημένα θέματα : Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, για να αντιληφθείτε τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου Διαλόγου και σας προσκαλούμε όλους στην αμέσως επόμενη συνάντησή μας.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 11 π.μ.,

στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5),

για να συζητήσομε το νέο μας θέμα : ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ-ΠΝΕΥΜΑ

 

        Υπεύθυνος της όλης Διοργάνωσης είναι ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής-πνευματικός ακτιβιστής κ. Ιωάννης Αυγουστάτος και υπεύθυνη για τα Θέματα ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ η καθ. Φιλοσοφίας-συγγραφέας Βίρνα Αιγιάλη ( e-mail  v.egiali@yahoo.gr)

 

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη πραγματοποιήθηκε η 11η συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου, που διοργανώνει η Κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού "ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ". Ευχαριστούμε πολύ όλες και όλες για τη θερμή παρουσία σας τα ευγενικά σας σχόλια και την ενθάρρυνση. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους 18 ομιλητές και ομιλήτριες που εμπλούτησαν με τις παρεμβάσεις τους τη συζήτησή μας . Η επόμενη συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου θα γίνει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου του 2016, με θέμα : "ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ"
Βιντεοσκόπηση -μονταζ : Δημήτρης Ποτουρίδης

Εδώ  το βίντεο (1:55:38) 

Σ.Δ: Στην 1η φωτογραφία, συνολική άποψη του αίθριου του Αρσακείου Μεγάρου, στη 2η, το Μέγαρο στο εσωτερικό του από μία διάλεξη όπου φαίνεται με ένα τμήμα του κοινού και όρθιους τον Ιωάννη Αυγουστάτο και την Βίρνα Αιγιάλη και στην 3η, σκίτσο με τους 3 κύκλους body-soul-spirit που θα είναι το θέμα της ομιλίας που θα γίνει στις 6.2.16.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαΐου 2016 08:41

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση