Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 10:26

Είδη και μορφές της Μουσικής σήμερα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

nXanthoulisΟ μουσικός Νίκος Ξανθούλης σε αυτήν την ομιλία του, στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» το 2013, αναφέρεται στη μουσική που παίζεται γύρω μας.  Κλασική, τζαζ, ροκ, ραπ, λόγια, παραδοσιακή μουσική του 20ο αιώνα.
Η αναζήτηση της διαφορετικότητας καθώς και των κοινών στοιχείων στα διάφορα είδη και τις μορφές της Μουσικής είναι το αντικείμενο της διάλεξης.

Ο Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής – Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε για 25 χρόνια ως κορυφαίος Α΄ τρομπεττίστας της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1984 έως το 2009. Από το 2009 έως το 2012 υπήρξε υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ως σολίστ και ως συνθέτης έχει παρουσιασθεί σε πάνω από 30 χώρες. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ από το 2013 έως το 2015.
Έχει εκδώσει δεκατρείς προσωπικούς δίσκους και συμμετείχε σε άλλους τέσσερις ομαδικούς. Συνθετικά έχει ασχοληθεί κυρίως με τις παιδικές όπερες δύο από τις οποίες έχουν ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή και με τη μουσική για το αρχαίο θέατρο.

Η διάλεξη είναι καταγεγραμμένη στο blod.gr.

Είδη και Μορφές της Μουσικής (Τρίτη και τελευταία ομιλία)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 10:33
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση