Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 16:04

Καλή αρχή, του Γιώργου Τσιρίδη, από το fb.

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

tsiridis4Έληξε την Παρασκευή το βράδυ, 27.9,η σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Ήταν όλοι πλην Καλαμαρά που εκπροσωπήθηκε επάξια από άλλο δημοτικό σύμβουλο και Καμπούρη που δεν εκπροσωπήθηκε αλλά δεν δήλωσε διαφωνία (μπορεί να ήταν τεχνικοί λόγοι).
Μπήκαν τρία βασικά θέματα στα οποία ομοφωνήσαμε όλοι.

Α) Μάστερ πλαν της Κόσκο:

Συμφωνήσαμε όλοι σε ένα τεράστιο όχι σε όλα. Θα γίνει έκτακτο ΔΣ την Πέμπτη με προσπάθεια να βγάλουμε ομόφωνη απόφαση και να την επικοινωνήσουμε όλοι (ο καθένας με το σκεπτικό του βέβαια) στην πόλη χτυπώντας καμπανάκι συναγερμού.

Β) Νεκροταφείο Ανάστασης:
Ο Πειραιάς θέλει να μείνει οριστικά νεκροταφείο. Διαφωνούμε όλοι κάθετα. Θα κλείσει ραντεβού ο δήμαρχος με τον Μόραλη για να πάμε όλοι οι επικεφαλής και να του μιλήσουμε πριν προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμα και ακραίες.

Γ) Βιομηχανική ζώνη:
Θα γίνει ΔΣ προσεχώς με στόχο να έχουμε κοινή απόφαση όλων στα σημεία που συμφωνούμε (να φύγουν τα εργοστάσια, όχι στη μόλυνση, όχι αλλαγή χρήσεων γης κτλ.).
Οι μετρήσεις δείχνουν πλέον την οιλ ουαν και αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων των παρατάξεων, των επιστημονικών φορέων που μετρούν και του κόσμου που το υφίσταται.

Θα κληθούν περιφερειάρχης, περιφερειακοί σύμβουλοι, σύλλογοι και οργανώσεις του δήμου ώστε να δημιουργηθεί για όλα τα παραπάνω πανδημοτικό μέτωπο αγώνα.
Όλες οι κοινές θέσεις θα προπαγανδιστούν από όλους για να κινητοποιηθεί όλος ο λαός της πόλης και να συγκροτηθεί μέτωπο.

Οι συναντήσεις των επικεφαλής θα συνεχιστούν για όλα τα θέματα της πόλης έτσι ώστε και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνουν πιο παραγωγικές.

***********
Αυτό που έγινε το θεωρώ πολύ σημαντική εξέλιξη και το χρεώνω σε όλες τις παρατάξεις που ξεκινούν πολύ καλά. Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση δείχνουν την αναγκαία ωριμότητα και ευθύνη.

Το σημαντικό είναι πως σε μια φάση που η πόλη δέχεται από παντού επίθεση υποβάθμισης και απαξίωσης, τουλάχιστον διαφαίνεται η ελπίδα μιας αντίδρασης κατά τον "παλιό" τρόπο. Τον τρόπο των αγώνων που στο παρελθόν άλλαξαν την περιοχή μας από λασποπαραγκουπολη σε σύγχρονη πόλη.
Ας ελπίσουμε πως ο,τι ξεκίνησε σήμερα ελπιδοφόρα θα συνεχιστεί όλη την τετραετία. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 16:19

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση