Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 17:24

Εμείς χαρήκαμε που ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος κάλεσε τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν τα προβλήματα της πόλης

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

enosiΌτι σε κάθε δήμο της χώρα μας υπάρχουν πολλά προβλήματα που η επίλυσή τους ανήκει στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι γνωστό περίπου τοις πάσι. Από τα προβλήματα αυτά άλλα έχουν εγγραφεί στην κοινή συνείδηση κι άλλα απασχολούν δυναμικές και με ιδιαίτερες ευαισθησίες μειονότητες. Όσο για τις λύσεις τους και την υλοποίησή τους οι προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων συνήθως φαίνεται εκ πρώτης όψεως να αποκλίνουν. Αυτό δε που σαρώνει απ'άκρη σ'άκρη αυτήν την χώρα είναι η απουσία των τοπικών κοινωνιών από τις συζητήσεις για τα προβλήματα αυτά. Εν μέρει υπευθύνη τους. 

Όμως ελάχιστες δημοτικές αρχές θέλουν να μπλέκεται ο καθένας στα πόδια του. Ελάχιστες έχουν ως έννοια τους να ανοίγουν δρόμους και να καλλιεργούν συστηματικά ένα κλίμα ώστε να προσελκύουν τον κόσμο στο να συμμετέχει στις συζητήσεις και στις αποφάσεις για την ιεράρχηση των προβλημάτων και της σύνθεσης των προτάσεων για επίλυσή τους, όπως και των δράσεων εκείνων που σκοπό έχουν να βελτιώνουν τη ζωή στις πόλεις όπου ζει και εργάζεται.

Υποστηρίζω πως αυτό που αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά και στην εποχή μας είναι ότι όσο οι κρατούντες απομακρύνουν με χίλια δυο κόλπα τον κόσμο από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων εξ αιτίας μιας εκ βαθέων πολιτικής νοοτροπίας, τόσο δίνεται προτεραιότητα στα άτομα και στις οικογένειές τους και εν γένει στους πελάτες των κρατούντων, παρά στην κοινωνία.  

 Στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα όσοι λίγο ή πολύ ενδιαφέρονται για τα κοινά γνωρίζουν ότι υπάρχουν σημαντικά ανοιχτά θέματα που αρκετά απ'αυτά είναι χρόνια άλυτα. Θέματα που δυστυχώς ελάχιστα συζητήθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Θέματα που θα έχει η πόλη λίγες πιθανότητες να αντιμετωπιστούν υπέρ της με επιτυχία αν δεν διαμορφωθεί ένα ισχυρό ενωτικό μέτωπο. Και το μέτωπο αυτό για να πάρει μπρος και να εμπνεύσει την απόμακρη κοινωνία μια καλή κίνηση είναι να ξεκινήσει από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές και να δουλέψει το σχήμα αυτό ισότιμα. 

Εννοείται πως για να φτιαχτεί αυτό το μέτωπο και χρόνο θέλει και η εκ των ων ουκ άνευ επιλογή είναι όλοι μα όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αυτά, αν έχουν φυσικά συνειδητοποιήσει οι επικεφαλής πως οι καλές συμφωνίες μέσα σ'ένα ενωτικό κλίμα αποτελούν την μόνη ικανή δύναμη για να γυρίσει ο τροχός υπέρ του κόσμου. Με την σημαντική προϋπόθεση να αποτελεί η διαμόρφωση από όλους μα όλους, μία στάση που ως προτεραιότητα θα έχει την επίλυση των κοινών προβλημάτων. Και από όσους περισσότερους είναι δυνατόν. 

Ελπίζουμε πως τέτοιες σκέψεις θα ενεργοποίησαν τη δημ.αρχή και αποφάσισε να καλέσει το απόγευμα της Παρασκευής 26.9 στο γραφείο του δημάρχου τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για συζήτηση επί των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν και θα απασχολήσουν την πόλη μας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε τα μεγάλα προβλήματα που συζητιούνται ευρέως εδώ και κάποια χρόνια.

Η δυσοσμία της μελισσανιδίλας που σίγουρα προκαλεί βλάβες και στην υγεία των κατοίκων Δραπετσώνας Κερατσινίου Περάματος και Πειραιά. Η ανάπλαση με όλα τα νέα δεδομένα. Η έκταση της ΔΕΗ. Τα νέα έργα της COSCO. Το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στο Σχιστό. Το μέσο σταθερής τροχιάς που προβλέπεται από την τροποποίηση Λαφαζάνη - Σκουρλέτη για την περιοχή της ανάπλασης.  Και φυσικά όλα εκείνα που κάθε επικεφαλής θεωρεί ως σημαντικά προβλήματα. 

Το σημαντικό κατά την γνώμη μας είναι ο σεβασμός όλων προς όλους, πράμα που θα έχει ως συνέπεια να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά ώστε να αντέξουν μια διεξοδική και χρονοβόρα συζήτηση όπου η ποιότητα της τελικής σύνθεσης θα αποτελέσει τη λυδία λίθο των προθέσεων και της επάρκειας των συμμετεχόντων. Όπως και η απόφασή τους να δουλέψουν σκληρά για να έχουμε ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα, τέτοιο που τόσο αυτοί όσο κι εμείς θα αισθανθούμε υπερήφανοι.   

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 10:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Τσιρίδης Γεώργιος 28-09-2019 00:18
Λάκη
χαρήκαμε κι εμείς που κάλεσε τέτοια σύσκεψη.
Μετά το τέλος της χαρήκαμε περισσότερο.
Μπορείς να αναδημοσιεύσεις, αν θέλεις, το σχετικό άρθρο μου στο Φ/Β
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση