Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 17:20

Ο Χάρης Αθανασιάδης στο "Βιβλιοβούλιο" συζητά για τις μνήμες της Ιστορίας που φτιάχνονται δημόσια

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

athanasiadisΤον Kαθηγητή Δημόσιας Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντεί­ου Πανεπιστημίου και συγγραφέα Χάρη Αθανασιάδη φιλοξένησε στις 18.6.2023 η καλή εκπομπή «Βιβλιοβούλιο», που προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής από το 2018.

Ο Χάρης Αθανασιάδης έχει εργαστεί επίσης στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Κρήτης και είναι διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημόσια Ιστορία» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Η μνήμη και η πόλις» (εκδ. Ασίνη), ο Χάρης Αθανασιάδης συνομιλεί με τον Μανώλη Πιμπλή για την πρόσληψη της ιστορίας από την κοινω­νία, για την ανάπτυξη του κλάδου της Δημόσιας Ιστορίας τις τελευταίες δεκαετίες, για το πώς εκφέρεται ο λόγος για την Ιστορία στον δημόσιο χώρο.

Στις 40+1 ιστορίες του βιβλίου, που αναμετριούνται με τις συλλογικές μας μνήμες όπως αυτές διαχέονται στη δημόσια σφαίρα, γίνεται λόγος από την περίπτωση του Κολοκοτρώνη και του Αθανάσιου Διάκου μέχρι τις περιπτώσεις απόσυρσης σχολικών βιβλίων Ιστορίας.

Επίσης, στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας, η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου συ­ζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Ο μάγος του Κρεμλίνου» του Τζουλιάνο ντα Έμπολι (μετάφραση Τούλα Τόλια, εκδ. Κέδρος), «Η εγγονή» του Μπέρνχαρντ Σλινκ (μετάφραση Απόστολος Στραγαλινός, εκδ. Κριτική) και «Ρωγμή στον τοίχο» της Μαρίας Δριμή (εκδ. Ιωλκός). Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Μανώλης Πιμπλής Κριτική: Βαγγέλης Χατζηβασιλείου Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Παπασπύρου 

Πατώντας ΕΔΩ θα εμφανιστεί η παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Χάρη Αθανασιάδη στη Βιβλιονέτ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 17:43
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση