Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 21:39

Η λύση στο διεφθαρμένο κράτος είναι ακόμη περισσότερο κράτος

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σ.Δ. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι θα αγωνιζόμουν για ένα άλλο κράτος. Εξαρτάται φυσικά από τους επικεφαλής, από τους συναγωνιστές και από το κατά πόσο οι συγκεριμένες λύσεις θα έχουν προκύψει μέσα από αυστηρές δημοκρατικές διαδικασίες. Μιλάω για προτάσεις που θα στοχεύουν σε ένα σύγχρονο κράτος, με αξιολόγηση, με συστηματικό έλεγχο όλων, κράτος αποτελεσματικό, δημοκρατικό, με κανόνες και αρχές και όχι πελατειακό, σπάταλο, αδιαφανές και διαπλεκόμενο. Αυτά αφορούν τις δομές του κράτους αλλά και τον κάθε έναν υπάλληλο που αν δεν τα ενστερνίζεται έχουμε μάθει πια από τη ζωή ότι είναι πολύ δύσκολο να μας προκύψει ένα καλύτερο κράτος σ'αυτήν την χώρα που θα αφορά όλον τον κόσμο. Ένα κράτος φιλικό που θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των πολιτών με τους θεσμούς του, τις υπηρεσίες του και τις ανεξάρτητες αρχές του και με υπαλλήλους πρόθυμους να εξυπηρετούν, καλοί γνώστες του αντικειμένου τους, ευγενικούς, φιλότιμους και εργατικούς. 

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ σου έλεγα πόσο γελοίο είναι να φορτωθούν όλα σε ένα μπάρμπα που έσφαλε. Μετά από 2-3 μέρες βγήκε ο Μητσοτάκης και είπε ακριβώς αυτό που όλοι καταλαβαίναμε, ότι δηλαδή η εγκληματική επιπολαιότητα του σταθμάρχη δεν γίνεται να βαραίνει μόνο τον ίδιο αλλά και όλο το κρατικό σύστημα που τον επέλεξε και τον άφησε μόνο του ένα βράδυ για να στείλει στον θάνατο 57 ανθρώπους χωρίς συστήματα ασφαλείας.

 Τα όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα από τότε μέχρι σήμερα, είναι ανατριχιαστικά: Καταρχήν οι διάλογοι με τους ελεγκτές και του σταθμάρχες που δείχνουν ότι ο άνθρωπος στον οποίο είχε ανατεθεί ο έλεγχος κυκλοφορίας των συρμών ήταν εμφανώς ακατάλληλος. Και ήταν ακατάλληλος όχι διότι έχει κάποια διανοητική η πνευματική δυσχέρεια αλλά επειδή είναι ένα γνήσιο τέκνο του ελληνικού δημοσίου που έχει μάθει να τρουπώνει χωρίς συνήθως να έχει τα προσόντα και να παρασιτεί μέχρι το τέλος του εργασιακού του βίου οπότε και θα συνταξιοδοτηθεί με υπέρογκες απολαβές, εφάπαξ και διάφορα προνόμια που οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικό τομέα ούτε να ονειρευτούν μπορούν.

Φαίνεται επίσης ότι ο νέος και άπειρος υπάλληλος αυτός, παρότι σύμφωνα με τον κανονισμό του ΟΣΕ δεν μπορούσε ακόμα να εκτελέσει βάρδια, είχε συνεχόμενες βραδινές βάρδιες την περίοδο του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας προφανώς ώστε οι «παλιοί» να κάνουν ένα ευχάριστο long weekend. Και μάλιστα μόνος του παρόλο που είχε εμπειρία λίγων ημερών. Ποιος έλεγξε την λίστα με τις βάρδιες αυτές που είχε εκδωθεί από τον Φεβρουάριο; Το μάντεψες.

Το επόμενο πρωί, ο επόπτης του σταθμού έπαθε πολύ σοβαρό λουμπάγκο, από αυτά που δεν σε αφήνουν καν να πας στο νοσοκομείο και απαιτούν να λάβεις ένα ολόκληρο μήνα αναρρωτική άδεια χωρίς καν να σε εξετάσει γιατρός! Μπορεί η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ να μην λειτουργεί αλλά η τηλεϊατρική πάει σφαίρα!

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ και τουλάχιστον μέχρι τις 23:00 το βράδυ, ο μοιραίος σταθμάρχης όχι απλώς δεν θα έπρεπε σύμφωνα με τις βάρδιες να είναι μόνος του, αλλά έπρεπε να είναι τρεις (3) σταθμάρχες στον σταθμό. Φυσικά οι 2 από τους 3 την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια πάνω από μια ώρα πριν τη λήξη της βάρδιας τους ο ένας για να πάρει σουβλάκια στον γιο του και ο άλλος μάλλον επειδή απλώς βαρέθηκε ή επειδή ό γιος τους έχει efood app στο κινητό του. Και η ανάλγητη δικαιοσύνη αντί να δώσει βραβείο στους υπαλλήλους που έφυγαν μόνο μια ώρα πριν σχολάσουν και όχι τρεις ή τέσσερις ώρες πριν όπως κάνουν οι νορμάλ ΔΥ, τώρα τους ελέγχει για κακουργήματα.

Βέβαια οι 2 αυτοί σταθμάρχες φοβήθηκαν ότι μπορεί να μπλέξουν και την ώρα που άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί, εκείνοι γύρισαν στο σταθμό, και με διορθωτικό μπλάνκο διόρθωσαν την ώρα αποχώρησης τους για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Το συγκλονιστικό είναι ότι στην νέα, ψευδή ώρα αναχώρησης δεν έβαλαν 23:00 αλλά 22:30 δηλαδή μισή ώρα πριν την νόμιμη ώρα αποχώρησης. Δηλαδή σου λέει εντάξει μωρέ, μισή ώρα νωρίτερα φύγαμε, δεν έγινε και τίποτα.

Αυτό είναι το ελληνικό δημόσιο και έτσι δουλεύουν οι υπηρέτες τους. ¨Όχι όλοι φυσικά, υπάρχουν στην υγεία κυρίως και δευτερευόντως στην εκπαίδευση φιλότιμοι άνθρωποι που παλεύουν ενάντια στο ίδιο το σύστημα που προσπαθεί να τους κάνει σαν τα μούτρα του. Όμως αν έχεις έστω και ελάχιστη εμπειρία με ΔΕΗ, ΟΤΕ, τελωνεία, εφορίες, Δήμους, ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάμε.

Πολύ κλάμα στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, σχεδόν όλοι οι βουλευτές εμφανίστηκαν βουρκωμένοι ή κοιτώντας στο υπερπέραν σαν να παίζουν σε ταινία του Αγγελόπουλου. Ειδικά ο Άδωνης μετά την υπέροχη δήλωση του ότι ο Καραμανλής δεν μπορούσε να πει ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα διότι δεν θα έμπαινε κανείς και ίσως σωζόταν, είχε πλαντάξει στο κλάμα. Δεν ήταν στο συμβούλιο βέβαια ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά για κάνα μήνα μόνο αφού μετά τις εκλογές στις οποίες φυσικά θα είναι και πάλι υποψήφιος, ο Σερραϊκός λαός θα έχει την ευκαιρία να τον ξαναβάλει στη Βουλή και σιγά σιγά στο υπουργικό συμβούλιο.

Θα μου πεις μπορεί ο Μητσοτάκης να κρατήσει έξω από τα ψηφοδέλτια έναν Καραμανλή; Δύσκολο αφού είναι ο μόνος από την οικογένεια και την αυλή της που δεν έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σίγουρα θα άκουσες πως ο Τσίπρας σκέφτεται να κάνει λέει ανοιγμα στο κέντρο με Αντώναρο και Σπηλιωτοπουλο μετατρέποντας επίσημα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό τσίρκο που μαζεύει όλα τα τέρατα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας με τον ίδιο θιασάρχη. Θα κόψει εισιτήρια; Μπορεί, αν συμμετάσχει και η ασώματος κεφαλή και η γυναίκα με τα μούσια.

Και φυσικά ο σοφός ελληνικός λαός ήδη αποφάσισε: Στις νέες δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση έχει μεγάλη πτώση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι στα ίδια και τα μόνα κόμματα που έχουν άνοδο είναι το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης γιατί δεν πάει να σε στέλνει στον άλλο κόσμο το κράτος, η λύση είναι πάντα ακόμα περισσότερο κράτος. Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε κι ας μας σκοτώνει.

Πηγή:  lifo.gr/anametocome  

 Η γενιά των κρίσεων και το σημείο «ως εδώ»   της Βασιλικής ΣιούτηΟ θάνατος δεκάδων νέων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προκάλεσε σε όλους μας συγκίνηση και ένα βαρύ συλλογικό πένθος. Περισσότερο απ’ όλους όμως άγγιξε τους συνομηλίκους των θυμάτων, οι οποίοι βίωσαν το γεγονός αυτό ως μια μεγάλη αδικία που ήρθε να σημαδέψει τη γενιά τους, μια γενιά συνολικά αδικημένη καθώς ζει μόνο κρίσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 11:11
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση