Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 19:13

15 υπέροχα προϊόντα εγκλήματος, του Yorgos Kyriakopoulos, από το fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
fb3Μένεις άφωνος από την ομορφιά τους - κι ας είναι ορφανά από ιστορία, καταγωγή και συνάφεια.
 
Και μένεις εξ ίσου άφωνος από την μουσειολογική προσέγγιση, αλλά αρνητικά αυτή τη φορά. Άσπρα κουρτινάκια παντού (πες αυτό είναι θέμα αισθητικής και άποψης), μηδέν υπομνηματισμός (στο τέλος όταν διαμαρτυρήθηκα ο φύλακας μού έδωσε ένα φυλλάδιο και τα ξαναπέρασα όλα λες και ήμουν σε γκαλερί), ακατανόητα ξύλινα βάθρα που εμποδίζουν στα περισσότερα την θέαση  από όλες τις πλευρές, ανεπαρκής φωτισμός με τον φυσικό από πίσω να σκοτεινιάζει κάποια εκθέματα, υποχρέωση να αγοράσεις τον κατάλογο, αν ήθελες να καταλάβεις περισσότερα, ο οποίος τιμάτο 40 ευρώ (χωρίς κανένα οικονομικό λόγο - πού απευθύνονται?)!
 
Με τον παραπειστικό τίτλο "ΓΥΡΙΣΜΟΣ" / "HOMECOMING" (παρότι δεν είμαι από τους πολέμιους του deal), η έκθεση ήταν μιά γροθιά στο στομάχι. Κάτι υπερβολικά βορειοπροαστιακό και έντονα διακοσμητικό θα μπορούσε να θάψει την έκπαγλο ομορφιά και την πρωτοτυπία των 15 αυτών από τα κλεμμένα της τεράστιας σημασίας Συλλογής Στερν. Θυμήθηκα και τις δημοσιοσχεσίτικες και αφόρητης κακογουστιάς φωτογραφίες των εγκαινίων και κατάλαβα λίγο ευκρινέστερα γιατί δεν άντεξε αυτό το μουσείο-boutique ο πρόσφατα αποπεμφθείς Επιστημονικός Διευθυντής του.
 
Πολύ λυπήθηκα. Κυρίως γιά τον εξευτελιστικό εκμαυλισμό μου να λατρέψω τα αντικείμενα λες και ήμουν παρών στην λαθραία ανασκαφή τους. Λες και τα φαντάστηκα στο δικό μου Νεοϋορκέζικο σαλόνι. Λες και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω κάτι γι αυτά.
ΛΑΘΡΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
 Είχε και τα καλά της η χθεσινή βόλτα. Μετά τα λαθραία Κυκλαδικά της Συλλογής Στερν ξέδωσα με μιά αληθινή Κυκλαδίτικη μπύρα ( ΝΗΣΟΣ) στο νέο εστιατόριο/καφέ του Ωδείου Αθηνών, που αλλάζει σιγά-σιγά σε τόσο ζωντανό κύτταρο της πόλης. Και περιηγήθηκα (λάθρα και πάλι) στο εντυπωσιακό κτίριο του Δεσποτόπουλου και τρύπωσα και στο υπέροχο Αμφιθέατρο, που προσδοκώ να επισκεφτώ στο μέλλον και σαν ακροατής.
 Κάτι σαν το Κέντρο να πήρε μιά μικρή εκδίκηση από την Βορειοπροαστίλα. Μιά  ανάσα κοινωνικής ελευθερίας, μετά το σαχλό πατρονάρισμα. Κάτι δικά μου, μη δίνετε σημασία
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 17:07
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση