Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 01:36

Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ ενωμένος δυνατός κι ο Στράτος παρομοίως

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπρε μπρε, σαν τα χιόνια. Ο ζωφράφος του μήνα, ο καλός μας Στράτος Μάκρας, ξανακτύπησε. Το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι πως ακόμα και οι ζωγράφοι τον Αύγουστο παρατάνε τα πινέλα, τους καμβάδες τους και το καβαλέτο τους και ταξιδεύουν με τον νου τους κάπου πέρα μακριά ή κάπου μέσα τους βαθιά.

Αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως μετακινούνται, τουλάχιστον στο χώρο. Όμως σίγουρα σ'αυτές τις μετακινήσεις τους προσπαθούν να καλοπιάσουν την έμπνευσή τους. Για να το κάνουν όμως αυτό καλά και για να έχει το έργο τους μία συνάφεια με τον εαυτό τους, θεωρείται απαραίτητο από πολλούς, να ανασύρουν και να μεταφέρουν τις θαμμένες κι απωθημένες συγκινήσεις τους σε απόσταση βολής. Αυτό δεν είναι θέσφατο. Λόγου χάρη, κάποιοι σύγχρονοι καλλιτέχνες  δημιουργούν με στόχο το έργο τους αυτό καθεαυτό να είναι η πηγή της συγκίνησής τους.

Ως συνήθως τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αυτό που μετράει είναι πως ο Μάκρας επέστρεψε παραδίδοντάς μας πέντε νέους πίνακες. Προτείνω να προσέξετε τον πρώτο τον τρίτο και τον τέταρτο. Νομίζω πως αυτοί οι τρεις πλησιάζουν εκείνο το πνεύμα του Στράτου που πάντα μου άρεσε. Κι αν άργησε δεν θα του βάλουμε και πρόστιμο, μιας κι έχει λόγους σοβαρούς γι'αυτήν του την αργοπορία. Αφού όπως λέει κι ο ίδιος, τα λάδια δύσκολα μεταφέρονται και τα πιτσιρίκια δεν αφήνουν πολύ χρόνο. Ναι τα πιστσιρίκια, διότι ο Στράτος εκτός από ζωγράφος είναι και παππούς.

Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστούν όχι μόνο οι πίνακες του Σεπτεμβρίου, αλλά και όλοι οι προηγούμενοί του.  Πιστεύουμε πως αξίζει να τους κοιτάξετε αργά και ήρεμα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 17:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση