Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 15:11

"Ένα τραγούδι για την Ουκρανία", η δίωρη εκπομπή του Μουσικού κουτιού βιντεοσκοπημένη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

musikokuti1Η καλή εκπομπή της ΕΡΤ1 "Μουσικό κουτί" που από πέρσι την φτιάχνουν και την  παρουσιάζουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Δευτέρα 4.4.22 ήταν αφιερωμένη στην Ουκρανία, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους Ουκρανούς αμάχους και πρόσφυγες λόγω της ρωσικής εισβολής.

Οι συντελεστές της εκπομπής και η ΕΡΤ1, φιλοξένησαν περισσότερους από 45 αγαπημένους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, που ένωσαν τις φωνές τους για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που υπομένουν τους συνεχείς βομβαρδισμούς ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Για το σκοπό αυτό άρχισαν να συγκεντρώνονται οι προσφορές του κόσμου από το πρωί της Δευτέρας. Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της ΕΡΤ ανακοίνωσαν τότε τον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 14700, στον οποίο μπορούσε όποιος ήθελε να στέλνει 3 ευρώ είτε μέσω SMS είτε μέσω σταθερού τηλεφώνου, ενώ για όσους επιθυμούσαν να στείλουν μεγαλύτερο ποσό δόθηκε και ο τελικός αποδέκτης τραπεζικός λογαριασμός του Ερυθρού Σταυρού, που από την πρώτη στιγμή είναι συνεχώς παρών στην ευρύτερη περιοχή για να απαλύνει όσο μπορεί τις συνέπειες αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα παραδοθούν από τον δικό μας Ερυθρό Σταυρό σ'αυτόν της Ουκρανίας.  

Γενικά βρήκα καλή και καλλιτεχνικά και πολιτικά αυτή τή δίωρη εκπομπή, με ένα σαφές στίγμα για το ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα αυτού του άθλιου πολέμου. Ιδιαίτερα με άγγιξε προς το τέλος (1:59) ο Σαββόπουλος με όσα είπε και αμέσως μετά το διεγερτικό φινάλε της εκπομπής. Γενικά, με ένα όμορφο και χαμηλών τόνων τρόπο και με κατάλληλα τραγούδια που επέλεξαν όσοι εμφανίστηκαν σ'αυτήν την εκπομπή εξέφρασαν την στάση που έχω φτιάξει για το μακελλειό που γίνεται εκεί πάνω. Εν κατακλείδι νιώθω πια και ψυχικά και πνευματικά ότι είμαι με τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους και με τους Ρώσους που εναντιώνονται σ'αυτήν την εισβολή που αποφάσισε το αυταρχικό καθεστώς Πούτιν σε μία γειτονική χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 11:57
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση