Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 18:06

Πέντε ωραία αερικά γύρω από το τραπέζι

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
amadaΑπό παιδί μου άρεσαν οι φωτογραφίες συγγραφέων. Τα φαντάσματα των σωμάτων τους. Ήμουν περίεργη να μάθω τι τρώνε, τι πίνουν και κυρίως τι λένε. Εδώ, προς τ'αριστερά, με τη Λιάνα (Σακελλίου), την Έρση (Σωτηροπούλου), τη Ζυράννα (Ζατέλη) και τη Μαρία (Μήτσορα) μετά την ωραία εκδήλωση στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση. Για τους περίεργους του μέλλοντος. Από τον τοίχο στο fb  της Amanda Michalopoulou
Η εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 3.12, ήταν μία συζητήση. Οι τέσσερις συγγραφείς μαζί με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Σακκελίου μίλησαν για ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και έγινε στο θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης με τον τίτλο «Tell all the Truth but Tell it Slant: λοξές ματιές σε ζητήματα γυναικείας ταυτότητας»
Για να λέμε τις επιθυμίες μας δημόσια μπας και τσιμπήσουν τα καλά πνεύματα και πιάσουν ως ευχές, πολύ θα ήθελα μια άλλη φορά να είμαι ομοτράπεζος μ'αυτές τις κυρίες και είμαι σίγουρος πως θα το ευχαριστιόμουνα ακόμα κι αν δεν έβγαζα τσιμουδιά.
Ο λόγος; Κατ'αρχάς και οι τέσσερις συγγραφείς μ'αρέσουν. Και πιο πολύ διότι είναι παρούσες δύο που είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε κι αν έκανα, όσο κι αν χτυπούσα τον κώλο μου κάτω, βιβλία σαν τα δικά τους δεν θα μπορούσα να γράψω, που θα το ήθελα ως τυφλός που θέλει το φώς του . Κι αυτές είναι η Ζατέλη και η Μήτσορα.
Αυτό που διακρίνω στα πρόσωπά τους είναι χιλιάδες πολύχρωμες σπίθες στον ουρανό των ψυχών τους. Κι αυτό διότι κατάφεραν και μας χάρισαν με την τέχνη τους μια τρελή φωτίτσα, παρόλο που γύρω μας βυσσοδομούσαν οι κακοί άνεμοι μιας εποχής άχαρης, άπληστης κι ανερμάτιστης. Μιλάμε για μια τέχνη που απρόσμενα μας ζέσταινε.   
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 05:55
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση