Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:02

Τρία καλά νέα: Δρόμοι από ανακυκλωμένο πλαστικό, ευρωπαϊκό πρόστιμο στην Google και ο 1ος αποτεφρωτήρας στην Πάτρα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

plastic 1ο) Οι Ολλανδοί ετοιμάζονται να κατασκευάσουν τους πρώτους δρόμους της χώρας τους από ανακυκλωμένα πλαστικά, τα οποία συλλέγουν στους ωκεανούς. Λάτρεις της οικολογίας και με ισχυρό τομέα έρευνας, οι Ολλανδοί κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Ηδη έχουν κατασκευάσει την «ηλιακή πίστα για ποδήλατα» για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να οδηγούν πίστες με ποδήλατα, χωρίς έξοδα στο δρόμο για ηλεκτρικό.

Τώρα, ένας νεαρός Ολλανδός 19 ετών ήταν αυτός που επινόησε την ανακύκλωση των ωκεανών για καλό σκοπό. Ο νεαρός κατάγεται από το Ρότερνταμ και θα είναι η πρώτη πόλη που τα αυτοκίνητα δεν θα κυκλοφορούν πλέον σε άσφαλτο αλλά σε ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν περισυλλεγεί στους ωκεανούς.

 

Περισσότερα  cretadrive.gr  

2ο) Πρόστιμο - ρεκόρ ύψους 4,34 δισ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Google, για παράνομες πρακτικές που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα Android και συνιστούν παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.   

Η Κομισιόν επισημαίνει πως «από το 2011, η Google έχει επιβάλει παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές συσκευών Android και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών, με σκοπό να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στη γενική διαδικτυακή αναζήτηση».  

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η Google παραβίασε τους νόμους περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, συνάπτοντας συμφωνίες με κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως η HTC, η Huawei και η Samsung. 

Περισσότερα  lifo.gr  

Όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση για το νεκρό τους σώμα αντί του θαψίματος δε θα χρειάζεται πια οι δικοί τους άνθρωποι να τρέχουν το πτώμα τους στη Βουλγαρία. Από τα τέλη του 2018 ο δήμος Πατραίων θα έχει θέσει σε λειτουργία τον δικό του αποτεφρωτήρα.

Σύμφωνα με τον Δήμο ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να προκηρυχθεί η ίδρυση και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση.

Όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διευκολύνει τον δήμο να απεμπλακεί από πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που θα απαιτούσαν επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Θα μπορούσαν το ίδιο να κάνουν μαζί οι πέντε δήμοι του Πειραιά, αλλά φαίνεται ότι έχουν άλλες προτεραιότητες, ή εν πάση περιπτώσει δεν νοιάζονται για τους νεκρούς όσο για τους ζωντανούς. Παίζει και η πιθανότητα να φοβούνται χάσιμο θεοσεβούμενων ορθόδοξων ψήφων.

Περισσότερα:  dikaiologitika.gr/  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 08:04
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση