Λάκης Ιγνατιάδης

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Direction & Videography : Katerina Harbi
Music & Lyrics : Orestis Anavaloglou.

Τους γνωρίζουμε και τους δύο, τον Ορέστη από μικρό.

Τραγουδάει ο Έντγκαρ Κωνσταντινίδης και η Cally.

Αναρτήθηκε στο youtube στις 22 Ιουνίου 2017 

Μας αρέσει.

Χρόνος: 5:12

 

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 10:43

Του ηθοποιού. Κώστας Χατζηχρήστος

xatzixrΠρέπει να ήταν το 1949 ή ίσως λίγο αργότερα, όταν πρωτολάνσαρα τον Θύμιο, αυτόν τον παμπόνηρο βλάχο με τα γλωσσικά του μπουρδουκλώματα.

(Εγώ γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, από γονείς Κωνσταντινουπολίτες, κι ήμουν πολύ μικρός όταν μετακομίσαμε στην Αθήνα – στο Παγκράτι).

Ο τύπος αυτός, που έγινε για μένα ισόβιος ρόλος, δεν ήταν δική μου ιδέα. Τον επινόησε ο Κώστας Νικολαΐδης-Ελευθερίου-Λυμπερόπουλος, κι αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο κανένας άλλος χαρακτήρας.

Όποιο πρόσωπο κι αν υποδύθηκα (αστυφύλακας, αεροπόρος, μπακαλόγατος, φουστανελάς βοσκός, κληρονόμος, έμπορος ή φαντάρος), ο βλάχος ήταν πανταχού παρών με τις ατάκες του.

Η αλήθεια είναι πως δούλεψα πολύ για να χτίσω τον Θύμιο.

athensvoice14Συναντηθήκαμε στα νέα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών στην οδό Ηπίτου. Μια κίνηση εξοικονόμησης χρημάτων, αφού το προηγούμενο ενοίκιο ήταν της τάξης των 23.000 ευρώ ενώ το σημερινό 6.000. «Μας ζητάει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να πληρώσουμε την ανακαίνισή του, κάτι που μου φαίνεται απίστευτο» θα πει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. (Για την ιστορία, το κτίριο ανήκει στην οικογένεια Παναγιώτη Καμμένου.)

Είναι πρωί της Παρασκευής. Όταν με είδε φόρεσε ένα τύπου ρωμαϊκό στεφάνι στα μαλλιά. «Να φωτογραφηθώ έτσι;» Είναι γνωστός για το χιούμορ του –και την αθυροστομία του που φέρνει σε αμηχανία τους σεμνότυφους–, το οποίο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και σε ένα συνέδριο με επιφανείς θεατρολόγους.

istoria1

Εκεί ξαναβρήκα ολόκληρο το απόσπασμα με τη φράση που είχα δει στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ. Βρίσκεται στο τρίτο βιβλίο των Αθλίων του Βίκτωρος Ουγκώ, στο πρώτο κεφάλαιο μετον τίτλο "Το Παρίσι μελετημένο στο κύτταρό του" μία ωδή στο χαμίνι της πρωτεύουσας που γυρνά σαρκάζοντας τους πάντες, σαν βασιλιάς των δρόμων. Διαβάζουμε εκεί:

"Να προσπαθούμε, να αντιστεκόμαστε, να επιμένουμε, να μην το βάζουμε κάτω, να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, να αντιπαλεύουμε σώμα με σώμα τη μοίρα, να εκπλήσσουμε την καταστροφή με την αφοβία που δείχνουμε μπρος της, να αντιμαχόμαστε κατά μέτωπο την άδικη δύναμη και να λοιδωρούμε την κούφια νίκη, να στακόμαστε ακλόνητοι, να βαστάμε ταμπούρι. Από τέτοιο παράδειγμα έχουν ανάγκη οι λαοί, τέτοιο φως πρέπει να τους ηλεκτρίζει". 

lifo82Κατά καιρούς ορισμένα μέσα και πολλοί Έλληνες λεονταρίζουν ότι είναι «αντισυστημικοί», για να βρεθούν (οι περισσότεροι) μετά από λίγο στην αγκαλιά ενός κόμματος ή ενός ολιγάρχη- ή να διοριστούν σε μια δημόσια θέση στην οποία δεν θα διορίζονταν ποτέ, αν δεν είχαν κάποιο είδος συναλλαγής με το «σύστημα». Το οποίο εξακολουθούν να βρίζουν αορίστως.  

Εννοείται, η τιμιότητα δεν αυτοδιαλαλείται.

xudaΔεν είμαστε πια οι ίδιοι άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί στο γυμνάσιο στη διάρκεια της δικτατορίας. Μαζευτήκαμε τότε γύρω από ένα συγκρότημα ροκ, τους Peppers και αργότερα Ρέμπελους, που πρόλαβαν να παίξουν σε μερικές συναυλίες και να βγάλουν ένα δίσκο σαράντα πέντε στροφών στην εταιρεία Zodiac, λίγο πριν διαλυθούν μέσα σ’ αυτή την παρεξήγηση που ονομάσθηκε μεταπολίτευση. Πίσω μας είχαμε έναν κόσμο ουσιώδους αφέλειας που δεν τον ξαναβρήκαμε ποτέ, παρ’ όλο που τα πρώτα χρόνια της χούντας συνέχιζε ακόμα να υπάρχει – οι άνθρωποι έβγαζαν καρέκλες στους δρόμους της Κυψέλης, οι θερινοί κινηματογράφοι γέμιζαν στις ταράτσες, στα πάρτυ όλοι ντρεπόντουσαν με την άνεσή τους. Όμως αυτός ο κόσμος άρχισε να εξαφανίζεται σε όφελος της τηλεόρασης, των ντισκοτέκ και του φαινομενικού αντίβαρού τους, της αμφισβήτησης.

papakosΗ Ηριάννα είναι μία 29χρονη που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή δίχως αναστολή με εντελώς επισφαλή στοιχεία (εδώ  )

Η επιστολή του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο tvxs σχετικά με την υπόθεση Ηριάννα: Ηθελημένα, εδώ και καιρό, έχω αποτραβηχτεί από τα μουσικά δρώμενα, ώστε να έχω  το χρόνο  να επιθυμήσω ξανά τα τραγούδια. Βρήκα έτσι και την ευκαιρία να ξεκινήσω ηχογραφήσεις για μια νέα δισκογραφική δουλειά. Απορροφημένος απ’ αυτή τη διαδικασία, πολύ λίγο ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν γύρω μου. Έτσι, και την περίπτωση της Ηριάννας την έμαθα από τα παιδιά μου.

makridakis9Λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του '15 ο Χιώτης Γιάννης Μακριδάκης με τον οποίον ήμουν "φίλος" στο fb, έκανε μία ανακοίνωση που απεθυνόταν σε όλους τους "φίλους" του. Έλεγε λοιπόν, πως αυτός από εδώ και στο εξής θα ήταν πολύ επιθετικός εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και πως παρακαλούσε εκείνους που θα τον υποστήριζαν να διαγραφούν μόνοι τους από "φίλοι" του, κάτι που αυτός δεν ήθελε να το κάνει. Εγώ, που δεν ήθελα να αυτοδιαγραφτώ από "φίλος" του, του έστειλα ένα άρθρο που είχα αναρτήσει στη Σταγόνα και που με λίγα λόγια έλεγα πως ήθελα με την ψήφο μου να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ.

lifo80• Χρειάστηκαν πολλοί και σκληροί αγώνες, εσωτερικοί κι εξωτερικοί, πολλή γνώση που έγινε δύναμη, πολλά δάκρυα που μετατραπήκανε σε «όπλα» για να φτάσουμε σήμερα να γιορτάζουμε το τέλος της ντροπής, τον θρίαμβο της ορατότητας, την απελευθέρωση της επιθυμίας, την απενοχοποίηση κάθε ερωτικής πρακτικής, την αναγνώριση ως ισότιμου του μεγαλείου κάθε αγάπης, τη διεκδίκηση δημόσιου λόγου σε πολιτική, ΜΜΕ, εκπαίδευση κ.λπ., τη θεσμική κατοχύρωση κάποιων έστω στοιχειωδών, ακόμα, δικαιωμάτων στον τόπο που ζούμε. Ένας/μία σημερινός/ή 20άρης-α- τρανς, γκέι ή λεσβία έχει σήμερα όλη την πολυτέλεια να επικρίνει από την «κατεστημένη» lgbtq+ σκηνή μέχρι τον θεσμό των Pride καθαυτό - και θαυμάσια κάνει, αλλιώς τι σόι 20ρης-α θα ήταν, αλλιώς δεν θα άλλαζε τίποτα ποτέ και πουθενά.

melisanΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/6) στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των έντονων και δυσάρεστων οσμών που κατά περιόδους εκδηλώνονται με ένταση στην περιοχή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Πρόκειται για μια περιοχή με συσσωρευμένα και χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία μεγάλου αριθμού από βαριές και οχλούσες βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις. Στα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα, η εκδήλωση κατά περιόδους έντονων και δυσάρεστων οσμών επιβαρύνει το περιβάλλον και δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους κατοίκους. 

Σελίδα 1 από 138