Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 02:25

Πέντε για να καίνε

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ας ξεκινήσουμε από το ελάχιστο, απευθυνόμενοι προς τους κύριους και τις κυρίες με τα σκυλάκια. Λοιπόν, κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, αγαπητοί φιλόζωοι το ξαναλέμε για άλλη μια φορά:

« Όποιος κι αν βγει δήμαρχος, τα περιττώματα των σκύλων από τα πεζοδρόμια και τα αλσάκια, εσείς πρέπει να τα μαζεύετε, εντάξει;» Είναι η τρίτη φορά τις δύο τελευταίες βδομάδες που πατάω σκατά σκύλων. Και μην μου πείτε ότι είναι αδέσποτων, ε; 

Περνάμε στο μεσαίο: Είναι δυνατόν να τάζεις θέσεις εργασίας σε Έλληνες, όταν στα πλοία του ο boss σου, δεν έχεις ούτε έναν για δείγμα; Είναι δυνατόν βεβαίως βεβαίως. Ναι, διότι εντέχνως διαδίδεις ότι κάποιοι άλλοι θα τους προσλάβουν. Έτσι γίνονται οι καθαρές δουλειές στην χώρα αυτή. Πετάμε το μπαλάκι στους άλλους, κι αν δεν γίνει η δουλειά, αυτοί θα φταίνε, έτσι;  

Καθόμαστε για λίγο στην σκιά, να δούμε τι παίζει στην κεντρική σκηνή: …Περισσότερο με ενοχλεί η έμφαση που δίνεται στη σαχλαμάρα. Κι εμένα μ’αρέσει το ανάλαφρο, η ενασχόληση με το ασήμαντο, το κουτσομπολιό, το χασομέρι, όλα έχουν την αξία τους, αλλά ο κόσμος ασχολείται τόσο πολύ μ’αυτά που χάνει τα σημαντικά…Η κρίση στην Ελλάδα είναι μόνιμη, όχι απλώς ένα ξέσπασμα. Και το χειρότερο δεν υπάρχει σχεδιασμός για μετά…Ποιος μιλάει;                                Ο 26 χρονος Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Βορειοηπειρώτης που μεγάλωσε στην Λακωνία κι αποφοίτησε από τους Τοπογράφους του Πολυτεχνείου. Για το ποιος είναι ο κόσμος που έχει κάνει διδακτορικά στη σαχλαμάρα, καταλάβατε βεβαίως ποιους εννοεί,ε ; Ο Γκέζος βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2013, για τη συλλογή του "Ανεκπλήρωτοι φόβοι". 

Χαζεύουμε τα ακκιζόμενα κύτταρα των συντηρητικών: ...Έτσι είναι ο Ομπάμα, το κατέχει το σπορ, είναι επιρρεπής στο κόρτε…Ο άντρας μου; Κρητίκαρος με τα όλα του…. Γιατί εσένα σου φαίνεται ότι το παίζω γκόμενα; Δεν το παίζω, δεν είμαι νάρκισσος….ο Σταύρος είναι…..Αν μου την πέφτουν οι συνάδελφοι; Πολλοί με μισούν σου λέω και θα το πιστέψεις; Με φλερτάρουν οι αριστεροί κι όχι οι δεξιοί…. Ποια είναι; Να το πάρει το ποτάμι; Η υπουργός τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη. Αν σας ενδιαφέρει βρείτε και διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στον Δανίκα. Εμάς πάντως μας φάνηκε ότι με τα χαζογκομενίστικα και τα λιγούρικα του Δανίκα έβγαλε τον πιο σούργελο και φιλάρεσκο εαυτόν της. Τώρα, αν έχει άλλον καλύτερο, δεν φάνηκε στην συνέντευξη αυτή. Αν όμως δεν έχει, όλο αυτό το άφθονο σε όλα που υπάρχει στο περιβάλλον που μεγάλωσε, πως έγινε και πήγε τσάμπα και βερεσέ κι έμεινε μόνο με το κέλυφος μιας κληρονομικής εξουσίας; Ίσως αυτός ο πλούτος, αυτές οι σχέσεις και οι εξουσίες να μη μπορούν πια να βγάλουν πρόσωπα με ένα βάθος και με στάσεις και συμπεριφορές που να μην είναι για τα μπάζα. Λέμε ίσως...

 

Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα κτυπώ.

Το ένα χέρι: Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Μανιάτης πριν λίγο καιρό υπέγραψε απόφασή του ότι ο εκάστοτε υπουργός Περιβάλλοντος θα αποφασίζει το τι θα γίνει και το πως στην περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα.  Επίσης, μέσα σε όλα που θα γίνουν εκεί, θα υπάρχει και η δυνατότητα να δημιουργηθούν και μη οχλούσες βιομηχανίες. Χειρότερες αποφάσεις δεν θα μπορούσαν να παρθούν για μας που κατοικούμε στον Δ.Πειραιά. Είναι προφανές ότι τη σχετική νομοθεσία για εντάξεις στο σχέδιο πόλης και αναπλάσεις την έγραψε κανονικά. Και διάλεξε ο πονηρός μια στιγμή που είναι στα τελευταία του ένας δήμαρχος που κανείς δεν τον εμπιστεύεται για να κινηθεί μαζί του, ακόμα κι αν το θέμα είναι σοβαρό. 

Το άλλο χέρι: Ο πρωθυπουργός Σαμαράς απαντώντας σε επιστολή του εν λόγω δημάρχου κ.Τζανή, σχετικά με τη formula1 στην περιοχή της Ανάπλασης, του λέει πως στηρίζει αυτήν την πρόταση, που θα πραγματοποιηθεί βεβαίως με ιδιωτικά κεφάλαια, και αναγνωρίζει τα οφέλη που θα έχουμε ως χώρα από αυτό το έργο. Συνεχίζει λέγοντας ότι "αναμένουμε να σταλεί η σχετική μελέτη ( Dielpis Formula 1 )προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία".

Κι εγώ; Εμένα, εσένα, εμάς σιγά που θα μας ρωτήσουν, σιγά που θα συζητήσουν μαζί μας, μα και σιγά που κι εμείς θα κλάψουμε επειδή μας αγνοούν. Λέω όμως, με επίγνωση ότι μπορεί και να πέσω τελείως έξω, ότι όσο την ευθύνη για τη διοργάνωση των αγώνων formula1 την έχουν οι Ζαν Τόντ και Μπέρνι Εκλστόουν, formula 1 δεν πρόκειται να γίνει στην Δραπετσώνα*. Κι αυτό λόγω Ευρώπης. Δηλαδή, δεν είναι θέμα Δραπετσώνας, αλλά θέμα Ευρώπης. Ο Γάλλος και ο Άγγλος, τα δύο μεγάλα αφεντικά των αγώνων αυτών, έχουν κάνει τις μελέτες τους και έχουν δει ότι η Ευρώπη, με την κρίση που περνάει, δεν συμφέρει από άποψη κερδών. Οπότε έχουν αποφασίσει ότι αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν είναι η κατάλληλη ήπειρος για να υποδεχτεί τέτοιους αγώνες, αλλά και ότι οι πίστες σ’αυτήν πρέπει να μειωθούν - κάτι που ήδη γίνεται.

Έτσι νομίζω ότι έχουν σε γενικές γραμμές τα πράγματα. Αν με ρωτάς τι παιχνίδι παίζουν ο Σαμαράς και ο Τζανής, αν ρώτας εμένα κι όχι τον υποψήφιο της δεξιάς κ. Μελά, εμένα που είμαι χιλιάδες μίλια μακριά από τα κέντρα εξουσίας, θα σου απαντήσω με το στίχο του ποιητή : Μια και είμαι εγώ παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, και προεκλογικά να ξεγελώ, χαρωπά τα δύο μου χέρια τα κτυπώ.

* Για μια σφαιρική ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητα πραγματοποίησης της F1 στη Δραπετσώνα αναφέρουμε και το ρεπορτάζ αρκετών εφημερίδων που λένε περίπου τα εξής:

 Εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τη διοικούσα αρχή του σπορ στο ανώτατο επίπεδο και έχει ανάψει το πράσινο φως για την Δραπετσώνα.

 Αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα ν’ ανακοινωθεί και το επενδυτικό σχήμα που θ’ αναλάβει αυτή την ελκυστική επένδυση.
 Από την πλευρά του δήμου έχει ήδη διασφαλιστεί ένας σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας για τους δημότες Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 09:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση