Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 20:52

Τα μουσεία της Αθήνας ανοίγουν ξανά - παρουσίαση 9 εμβληματικών έργων τους

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mosxoforosΟι επιμελητές και οι υπεύθυνοι εννέα μεγάλων μουσείων της πόλης, που ανοίγουν ξανά από τη Δευτέρα 15/6, επιλέγουν ένα εμβληματικό έκθεμα από τις μόνιμες συλλογές τους, που αξίζει να ανακαλύψουμε εκ νέου. 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ το έργο ο ΜΟΣΧΟΦΟΡΟΣ. Γύρω στο 570 π.Χ., μάρμαρο Υμηττού (άγαλμα) 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας το έργο "Η καμηλοπάρδαλη" στην είσοδο του μουσείου, από την Δρ. Μαρία Δημάκη, υπεύθυνη Τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Μουσείο Κεραμεικού, το έργο "Ο μαρμάρινος ταύρος" από τον περίβολο του Διονυσίου του Κολλυτέως, από τον Λεωνίδα Κ. Μπουρνιά, υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Κεραμεικού. 

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το έργο του Τζανίν Αντονί "Βαθύς Ύπνος" από την Τίνα Πανδή, επιμελήτρια του ΕΜΣΤ 

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή El Greco, το έργο "Η Θεία Μορφή" από την Μαρία Κουτσομάλλη-Μορώ,υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το έργο "Χάλκινο άγαλμα Διός ή Ποσειδώνος" από τον Ευάγγελο Βιβλιοδέτη, προϊστάμενος Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, το έργο "O Αστρολάβος" του Άχμαντ ιμπν αλ-Σαράτζ, από την Μίνα Μωραΐτου, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.

lifoΜουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, το έργο "Νεκρικό πορτρέτο άνδρα από την Αντινοόπολη της Αιγύπτου" από τον Γιώργο Μαγγίνη, επιστημονικό διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. 

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, το έργο "Λουτρό των Αέρηδων" (Κυρρήστου 8) από την Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, προϊσταμένη Τμήματος Συλλογών, Έρευνας και Τεκμηρίωσης Λαϊκής Τέχνης του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Πατώντας  lifo.gr  θα σας εμφανιστεί το άρθρο με τις παρουσιάσεις των έργων και τις φωτογραφίες τους

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 21:19

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση