Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 14:14

Ευχαριστούμε το δήμαρχό μας που μας έβαλε σε σκέψεις εξαιτείας που έβρισε χυδαία μία δημοτική σύμβουλο που τον τρέχει στα δικαστήρια

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πιπέρι… καυτερό στο στόμα του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή και του αντιδημάρχου του Νίκου Οικονομάκη βάζει το Πρωτοδικείο Πειραιά, απειλώντας τους και με χρηματικά πρόστιμα, στην περίπτωση που επιτεθούν, φραστικά ή μη, εναντίον της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Μαράκου.


Η Μ. Μαράκου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των δύο ανδρών για αήθεις επιθέσεις της εναντίον της. Χαρακτηριστικές οι σκηνές «απείρου κάλλους» δε διάφορες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου:

Απευθυνόμενος στη Μ. Μαράκου, ο Λ. Τζανής της είπε: «Άντε, μωρή πατσαβούρα!». Σε άλλη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κινήθηκε προς το μέρος της με σκοπό να χειροδικήσει εις βάρος της, με το Λ. Τζανή να της λέει: «Άντε, μωρή, να βρεις κανένα άνδρα», και τον αναπληρωτή δημάρχου να συμπληρώνει τη φράση λέγοντάς της: «Άντε, μωρή αγάμ…….»!!!

Το Πρωτοδικείο Πειραιά, που δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μ. Μαράκου, απαγόρευσε στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας να μιλούν με τέτοιον αήθη τρόπο για τη δημοτική σύμβουλο, και απειλεί έκαστο με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 20 ημερών για κάθε παράβαση, εάν επαναληφθεί μια τέτοια συμπεριφορά .Όρισε, δε, προθεσμία 60 ημερών για να ασκήσει η Μ. Μαράκου την τακτική αγωγή εκ της προσβολής της προσωπικότητάς της.

Στο επόμενο διάστημα, θα εξεταστεί η αγωγή πια εις βάρος του Λ. Τζανή και του Ν. Οικονομάκη, ενώ πληροφορίες λένε ότι μπορεί η Μ. Μαράκου να κινηθεί για ψευδορκία κατά των συνεργατών του δημάρχου, Π. ΚαψοκόληΡένας ΜόσχουΕλένης Δαβγιώτη και Νικολέττας Γαβαλά, που κατέθεσαν για να ελαφρύνουν τη θέση των κατηγορουμένων.

Γιατί ένας μορφωμένος δήμαρχος καταφεύγει σε λεκτική σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας δημ.συμβούλου; Τι προσδοκά από μια τέτοια επίθεση; Και πώς άραγε θα αντιδρούσε αν η δημ.σύμβουλος κινείτο στο ίδιο μήκος κύματος;  Κάποιες πρόχειρες σκέψεις μας είναι οι εξής:

Η λεκτική σεξουαλική επίθεση, ιδιαίτερα σε δημόσιο χώρο, στηρίζεται σε μια πλατιά διαδεδομένη αντίληψη που υποστηρίζει πως το σεξ παίζει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά μας και στη διαμόρφωσης της προσωπικότητάς μας. Αυτό σε επίπεδο καθημερινότητας μεταφράζεται κάπως ως εξής:

Αν κάποιος έχει μία γνώμη για ένα ζήτημα ή για ένα πρόσωπο, ή δρα για να ένα θέμα, η γνώμη του/δράση του αυτή διαμορφώθηκε όχι μόνο από τις πληροφορίες, τις γνώσεις, τις ευαισθησίες, τα πάσης λογής συμφέροντά του, τις σχέσεις του και από το νοητικό του δυναμικό, αλλά αποκλειστικά από τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Αυτής, της πλατειάς διαδεδομένης θέσης, φαίνεται πως είναι φαν και ο Δήμαρχός μας. Κάποια λοιπόν, που στο δημ.συμβούλιο τον κρίνει πολιτικά, έστω και με ένα υστερικό τρόπο, ως πολιτικά εξαπατημένη ίσως, δεν μπορεί να το κάνει αυτό και με τον τρόπο που το κάνει, παρά μόνο διότι έχει άλυτα σεξουαλικά προβλήματα.

Ρίχνοντας λοιπόν, ο δήμαρχός μας, τους προβολείς του σε αυτό της το σημείο, ελπίζει η δωρεάν αλήθεια που της προσφέρει να την οδηγήσει σε μία διαδικασία αυτογνωσίας. Κατόπιν ελπίζει να βρει ένα τρόπο να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και μετά το αναμενόμενο είναι να μετανιώσει για όσα του καταμαρτύρησε, για τις κριτική που του άσκησε και να ζητήσει, από τον αλάθητο, συγνώμη. Αυτή όμως δε μπόρεσε να ικανοποιηθεί σεξουαλικά κι έτσι κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι ο δήμαρχός μας είναι και μορφωμένος περιπλέκει τα πράγματα και σε βάζει σε σκέψεις για την ποιότητα της μόρφωσης που παρέχουν τα ΑΕΙ. Και το λέμε αυτό διότι, ως μορφωμένος, θα έπρεπε να έχει στις αποσκευές του όλο εκείνο το θεωρητικό οπλοστάσιο της εποχής μας που προσφέρει στον κάτοχό του ένα πλήθος προσεγγίσεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς τέτοιων που τον ωθούν να δει τον άλλον, ακόμα και αυτόν που του επιτίθεται, σαν ένα πολύριζο αίνιγμα προς εξευρεύνηση. Σε αυτό το πλαίσιο πιο σημαντική επίδραση έχει η κατανόηση που θα δείξεις παρά η εύκολη ερμηνεία που σου προσφέρει το κλειδί της σεξουαλικότητας.

Νομίζουμε πως ο κατάλογος των λόγων για το πόσο ".. γαμώ την ατυχία μας " είμαστε με τον δήμαρχο αυτόν που εκλέξαμε, όλο και μεγαλώνει. Όμως θα μπορούσε, παρόλο την χύμα κοινωνική του παιδεία, να αντιδράσει διαφορετικά στην κόντρα του με τη δημ.σύμβουλο και ο λόγος αυτός να μην εγγράφετο στον κατάλογο των φάουλ που κάνει.

Λόγου χάρη, αν μέσα του ξυπνούσε η χριστιανοσύνη, που κατά καιρούς την προβάλλει - μάλλον όποτε τον συμφέρει - και αν κατ’αρχάς, πριν λούσει την έξαλλη δημ.σύμβουλο, τη συγχωρούσε μέσα από ένα πνεύμα αγάπης, τότε δε θα οδηγούντο στα δικαστήρια. Αν πάλι ξυπνούσε το χριστιανικό πνεύμα, έστω και κατόπιν εορτής, θα μπορούσε να μετανιώσει, ακόμα και θεατρικά και να της ζητούσε συγνώμη. Αλλά φαίνεται πως στο χειμώνα των εξουσιαστικών αντιπαλοτήτων που τον οδηγεί η σοσιαλιστική του παραπαιδεία, η χριστιανική του αγάπη θα βρίσκεται σε χειμέρια νάρκη. Ας ελπίσουμε πως τώρα που μπαίνει η άνοιξη θα ξυπνήσει. Ποτέ δεν είναι αργά.

Μένει ένα ακόμα σημείο για σχολιασμό. Αν ο κρίνων το δήμαρχο, με τις φράσεις και τον τρόπο της δημ.συμβούλου, ήταν άντρας, θα ήταν έκπληξη αν ο δήμαρχος υιοθετούσε τη σεξουαλική υποβάθμισή του για να τον αντικρούσει. Φαίνεται πως οι άντρες νομίζουν πως στις γυναίκες η σεξουαλικότητα είναι πολύ πιο καθοριστκή για τη διαμόρφωση της προσωπικότητά τους απ'ότι στ'αυτούς. Έτσι, αν η δημ.σύμβουλος είχε στο οπλοστάσιό της τις αντρικές βρισιές κι ανταπέδιδε στα ίσια τους ίδιους χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο, τότε το πιο πιθανόν είναι πως το ακροατήριο θα ξεσπούσε σε γέλια. Ο δε δήμαρχος, ως ένας 1000% ικανοποιημένος άντρας, θα τις προσπερνούσε με το φρύδι ανασηκωμένο και με το χαμόγελο της επιτυχίας να φθάνει ως τ'αυτιά του.     

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 11:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση