Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 13:52

Στις 13 Ιουνίου στο "Αλάτι της Γης" παρουσιάστηκε η εκπομπή "Μουσικές χωρίς σύνορα!"

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

alatigisΕίδα αυτήν την εκπομπή την Κυριακή το μεσημέρι και την ευχαριστήθηκα. Νέα πρόσωπα, που από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι έχουν δουλέψει πολύ και μόνα τους και μαζί ως σύνολα. Νέες ιδέες, όπου πατώντας πάνω στις παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας φτιάχνουν συνήθως ένα εξαιρετικό χαρμάνι ρίχνοντας γέφυρες προς  μουσικά ιδιώματα άλλων πολιτισμών που έπιασαν ρίζες και εδώ. Το αποτέλεσμα είναι όμορφα τραγούδια που μπορεί να μην είναι οι ήχοι της εποχής μας, είναι όμως ήχοι που εντός τους βαπτιστήκαμε.

Το Αλάτι της Γης «Μουσικές χωρίς σύνορα!  

Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, υποδέχτηκαν μια ομάδα από εξαιρετικούς νέους μουσικούς που με πολλή αγάπη και σοβαρότητα ερευνούν και εμπνέονται από τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Συνδυάζουν τα σύγχρονα βιώματα με συστηματικές σπουδές στα παραδοσιακά όργανα καθώς και στη θεωρία και ρυθμολογία των ανατολικών μουσικών.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των μουσικών σχημάτων είναι ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δεξιοτέχνης στο ούτι, τραγουδιστής αλλά και συνθέτης που εμπνέεται από ένα ευρύ φάσμα παραδόσεων. Έτσι στις μουσικές του συνθέσεις και διασκευές συνδυάζει στοιχεία από τη βυζαντινή, τη δημοτική, τη ρεμπέτικη, τη λόγια και λαϊκή οθωμανική και αραβική παράδοση, χωρίς να λείπουν και αναφορές στα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Με αυτή την εξαιρετική μουσική παρέα ταξιδεύουμε «χωρίς σύνορα», με τραγούδια και χορούς από τη Σαμοθράκη μέχρι την Κύπρο και από την Αλβανία και το Μαυροβούνιο μέχρι τη Θράκη και την Ικαρία! Στην εκπομπή συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα: FERAH-TRIO: Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ούτι-τραγούδι), Αχιλλέας Τίγκας (νέυ), Στέφανος Αγιόπουλος (κρουστά). GROOVY CARAVAN: Στέφανος Αγιόπουλος, Βαγγέλης Σκιαδάς, Ιώ Φιλιππίδη, Μαρία Τόλη, Ευτυχία Μισύρη, Γιάννης Ανθούλης, Αποστόλης Ασημάκης. ZERZELE PATIRTI: Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ούτι-τραγούδι), Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (τσέλο), Φωκίωνας Αποστολόπουλος (κρουστά). Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Γιώργος Χριστοδούλου (κιθάρα- τραγούδι), Εύρος Βοσκαρίδης (βιολί) και Ηλιάνα Φιλέα (τσαμπούνα). Χορεύουν οι φίλοι της ομάδας: Γεωργία Ίσαρη, Μανώλης Κονταξής, Διονυσία Παναγοπούλου, Άρης Πλιός, Ηλιάνα Φιλέα, Χαράλαμπος Χωραΐτης Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης Εκτέλεση παραγωγής: FOSS Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 14:11
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση