Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 19:42

Βασικές πληροφορίες για τα εμβόλια κατά του covid-19

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

koronoios7Το κρίσιμο ματς για την τελική απόφαση σχετικά με τον αν θα εμβολιαστούμε ή όχι θεωρώ ότι δεν παίζεται ανάμεσα στη γνώση και την άγνοια, αλλά στο πόσο δυνατό είναι για τον καθένα μας το κοκτέιλ μυστήριων προδιαθέσεων, φυσικών ενορμήσεων και ανεξέλεγκτων συναισθημάτων, όπως και το πόσο ισχυρή είναι η σχέση μας με τον πέριξ κόσμο μας. Με άλλα λόγια έχω στο μυαλό μου εκείνη τη διαπλοκή εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων που διαμορφώνουν μες τα χρόνια σχεδόν δίχως να το συνειδητοποιούμε την προσωπικότητά μας, τους τρόπους που διαλέγουμε κι αποφασίζουμε, τους λόγους που συσχετιζόμαστε με άλλους συνανθρώπους μας όπως και τις ορατές κι αόρατες συνήθειές μας.

Πέρα από τους ήδη αποφασισμένους, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αρκετοί και στη χώρα μας που θα βρίσκονται στο ανάμεσα στο ναι και στο όχι στον εμβολιασμό. Είναι λογικό λοιπόν όλοι αυτοί που θέλουν να δώσουν ένα περιθώριο στον εαυτό τους για να το ψάξουν, να το σκεφτούν και να το συζητήσουν, να νοιώσουν την ανάγκη των βασικών πληροφοριών γι'αυτό το νέο και επί της ουσίας αδοκίμαστο εμβόλιο.  

Προσωπικά πάντως ανήκω στην ομάδα που θα εμβολιαστώ με ιατρική άδεια. Όμως είναι μία απόφαση για την οποία δεν διαθέτω την κατάλληλη προπαίδεια έτσι ώστε με το χέρι στην καρδιά να υποστηρίξω δημόσια ως σωστή επιλογή τον εμβολιασμό για τον κάθε συμπολίτη μου. Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι θεωρώ πως τα εμβόλια γενικά μας προστατεύουν από τις ασθένειες για τις οποίες έχουν κατασκευαστεί, μόνο που για το συγκεκριμένο δεν έχουμε ακόμα μια πέρα από κάθε αμφισβήτηση γνώση των επιπτώσεών του στην υγείας μας μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Μιλώντας για γνώσεις και βασικές πληροφορίες που αφορούν στα συγκεκριμένα εμβόλια ακολουθούν τέσσερα άρθρα από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Διαλέγετε και παίρνετε. 

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το εμβόλιο  Επιστήμονες τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουμε τις οδηγίες μέσα στις γιορτές, ώστε να αποφύγουμε νέες περιπέτειες. Της Πέννυς Μπουλούτζα που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 26.12.                                       

Κορωνοϊός / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό  Τα εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA είναι ασφαλή και δεν επηρεάζουν το ανθρώπινο DNA με κανέναν τρόπο, τονίζουν οι επιστήμονες. Δημοσιεύτηκε στην Αυγή στις 29.12  .                                                                                                                     

Εμβολιασμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε σε 26 ερωτήσεις-απαντήσεις  Δημοσιεύτηκε στην Gazetta στις  28.12     

 Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το εμβόλιο: Προβλήματα, συμφέροντα και καθυστερήσεις  Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tvxs στις 17.12 και γράφτηκε από την Βελγίδα Ελς Τορέλ που μέχρι τον Μάιο ήταν επικεφαλής της εκστρατείας για την πρόσβαση σε βασικά φάρμακα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.  Τον τελευταίο μήνα, η Τορέλ, γεννημένη στις Βρυξέλλες το 1967, προσχώρησε στο Ινστιτούτο Καινοτομίας και Κοινής Ωφέλειας στο University College του Λονδίνου, με μια βαρυσήμαντη αποστολή: να διερευνήσει πώς να μεταρρυθμίσει το παγκόσμιο σύστημα ανάπτυξης φαρμάκων. «Η σημερινή έλλειψη διαφάνειας τροφοδοτεί τους αρνητές των εμβολίων», προειδοποιεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 15:09
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση