Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 11:14

Η αστρολογία είναι απάτη; ― Χμ... μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά...

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

astrologΔεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το άρθρο αυτό όσοι το διαβάσουν δε θα ανήκουν ούτε στην πολυπληθή ομάδα των συνανθρώπων μας που βρίσκεται σε ανοιχτή ακρόαση με την αστρολογία και τις προβλέψεις της, ούτε στην άλλη, που θεωρεί την αστρολογία μια 100% απάτη και δεν διατηρεί καμία σχέση μαζί της.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που είναι μισό άπιστοι Θωμάδες, και που αυτοί βασικά θα τσιμπήσουν. Να όπως εγώ, που το είναι μου μού επιτρέπει να παραμυθιαστώ, αλλά όλη μου η ιστορία με αποτρέπει να την πάρω στα σοβαρά. Κι αυτός ο δυισμός  μου φανερώθηκε με ένταση σε μία φάση της ζωής μου που μια φίλη και συνάδελφος εκείνα τα χρόνια έκανε παπάδες. Με είχε αφήσει άναυδο, όχι μόνο γιατί έβρισκε τα ζώδια φίλων και γνωστών, αλλά αρκετές φορές και εν τη παρουσία μου και παντελώς αγνώστων μας.

Φυσικά όχι τηλεπαθητικά, αλλά παρατηρώντας τους για λίγο, αναλύοντας την εκπομπή τους και μερικές φορές μετά από μια ψιλοκουβεντούλα μαζί τους περί ανέμων και υδάτων. Όλα αυτά τα σημεία τα επεξεργαζόνταν στον σκληρό μεταφυσικό δίσκο της και φτιάχνοντας στο περίπου ένα, ας πούμε ψυχολογικό και χαρακτηρολογικό πορτραίτο τους έκανε την εκτίμησή της και εννέα στις δέκα φορές έπεφτε μέσα.

Τόσο με είχε εντυπωσιάσει που έφτασα στο σημείο να της ζητήσω τα φώτα της για να γίνω κι εγώ ξεφτέρι στα ζώδια. Έλα όμως που δεν το'χα, που δεν είχα την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται για να μαθητεύσεις, όχι μόνο σ'αυτό το πεδίο, αλλά σε όλα, είναι δεν είναι η γνώση απόκρυφη.

Να προσθέσω επίσης πως εκείνη την φωτεινά σκοτεινή περίοδο της ζωής μου ήμουν επιρρεπής στην παραψυχολογία. Τι μάγισσες είχα επισκεφτεί και τι καφετζούδες και χαρτορίχτρες και μέντιουμ και τι ωραία που ήταν. Και τότε αλλά και σήμερα δε μπορώ να πω πως δεν συνέβαινε τίποτα, πως όλα ήταν μια κοροϊδία, ένα παιχνίδι. Κάτι παιζόταν σ'αυτόν τον κόσμο των ενοράσεων και του μυστικισμού που δεν βρήκα τις κατάλληλες λέξεις να το εκφράσω, αλλά το βέβαιο είναι ότι μ'έπιανε και με έφτιαχνε. 

Σιγά σιγά τα πράματα στη ζωή μου άρχισα να τα βάζω σε μια σειρά, να κοιτάζω στα μάτια τις αβεβαιότητές μου και να μη φοβάμαι το άγνωστο, να ροκανίζω τα βάθρα που είχα υπερυψώσει τον εαυτό μου, να παλεύω την τάση μου για κατανάλωση ανθρώπων και να περιορίζω την χύμα συνάφεια με το χάος του κόσμου. Κάπως έτσι άρχισαν να χάνουν την έντασή τους οι ανεξέλεγκτες επιθυμίες μου που είχαν ξεφύγει τότε που μου ταίριαζε το να βγαίνω νύχτα και να κοιμάμαι πρωί. Πράμα που είχε σαν αποτέλεσμα να εξανεμιστεί με την πάροδο του χρόνου η γοητεία της αστρολογίας και όλων των συναφών μυστήριων δυνάμεων που μάλλον έχουν κι αυτές ένα μερίδιο στη διακυβέρνηση της καρδιάς του κόσμου.

Το άρθρο αυτό του Εlias / Ironprison το είχα διαβάσει πριν αρκετά χρόνια. Το ξαναδιάβασα και τώρα και μου άρεσε τόσο όσο τότε. 

Μετά τον υπότιτλο ακολουθεί το άρθρο και δύο τραγούδια. 

Οπως όλοι ξέρουμε, η αστρολογία είναι μια κοροϊδία, απάτη, μύθευμα, άχρηστο κατάλοιπο από τους αιώνες της δεισιδαιμονίας, σωστά; ― Μπορεί και λάθος! 

 lifo.gr  

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 18:07
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση