Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 17:53

Στα τσιμέντα Ηρακλής της Lafarge τι γίνεται ρε παιδιά;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ότι κάτι γίνεται εντός των εργοστασίου των τσιμέντων της Lafarge στη Δραπετσώνα, είναι σίγουρο. Αρκεί να περάσεις δίπλα από το εργοστάσιο με κατεύθυνση προς το λιμανάκι των Φορών και θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι, αλλά και θα το ακούσεις. Το θέμα είναι τι ακριβώς γίνεται, γιατί η εικόνα* δεν βοηθάει να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Ότι οι διοικούντες της Lafarge παίρνοντας αμπάριζα από τον νόμο Μανιάτη, θέλησαν να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές εντός του εργοστασίου το γνωρίζουμε όλοι όσοι παρακολουθούμε την ιστορία της Ανάπλασης και γι'αυτό τώρα μπήκαν ψύλλοι στ'αυτιά μας.

Είχαν υποβάλλει μάλιστα προ καιρού αίτηση για την παρασκευή σκυροδέματος στο εργοστάσιο της Δραπετσώνας, τόσο στην περιφέρεια Αττικής όσο και στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Μάθαμε πως το Δ.Σ του δήμου ομόφωνα απάντησε αρνητικά στην αίτηση της Lafarge. Η απόφαση αυτή κανονικά πρέπει να είναι αναρτημένη στις αποφάσεις του Δ.Σ στην ιστοσελίδα του δήμου, αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να την εντοπίσουμε**. ( Σε πολλές ιδιωτικές ιστοσελίδες υπάρχει το κουτάκι "Αναζήτηση", που πολλές φορές μας έχει βοηθήσει να βρούμε άρθρα που ψάχναμε, εμείς οι σχετικά άσχετοι με τα διαδικτυακά). 

Το θέμα πάντως έχει μία πτυχή που πρέπει να την προσέξουμε, διότι αυτά τα παλληκάρια της Lafarge και της κάθε Lafarge, όταν τους μπει κάτι στο μυαλό, συνήθως τα καταφέρνουν στο τέλος και φτιάχνουν το μονοπάτι για να το υλοποιήσουν. Αυτό που πρέπει επίσης να γνωρίζουμε είναι ότι η τροπολογία Λαφαζάνη σχετικά με τα 640 στρέμματα της περιοχής της ανάπλασης - 580 στην πραγματικότητα - που ανάμεσα στα άλλα δεν επιτρέπει την κατασκευή βιομηχανιών, βιοτεχνιών και μονάδων μεταποίησης, δεν έχει ψηφιστεί ακόμα.

Εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο κ.Λαφαζάνης δεν είναι πια υπουργός και νέος υπουργός  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ορκίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, αυτό τι σημαίνει; Θα ψηφιστεί κάποια στιγμή η τροπολογία σας κ.Τσιρώνη που μας αφορά άμεσα; 

Με λίγα λόγια, το σωστό είναι να μας ενημερώσει η δημ.αρχή τι ακριβώς γίνεται μέσα στο εργοστάσιο και τι θα γίνει με την τροπολογία. Στην αναμονή φυσικά έχουμε και όλα τα σχετικά με τις δραστηριότητες του Μελισσανίδη - δεξαμενές πετρελαιοειδών και το μίνι διυλιστήριό του. Και εκεί σαφή εικόνα δεν έχουμε προς τα που πάει η κατάσταση. Ο Μελισσανίδης φυσικά συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές του σαν να μην τρέχει τίποτα. 

** Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η 164η απόφαση του δήμου που πάρθηκε στο Δ.Σ της 27.5.15. (Ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο κ.Συράκου για την ενημέρωση που μας έκανε).

* Οι δύο φωτό του άρθρου είναι τραβηγμένες με διαφορά τεσσάρων ημερών. Η δεύτερη τραβήχτηκε χθες Δευτέρα, 20.7.15 και είναι φανερό πως ο μεγάλος μεταλλικός σωλήνας έχει κοπεί, αλλά για ποιον λόγο; 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 17:22
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση