Με τον Θαλασσινό τα κάνανε θάλασσα. Και όχι μόνο.

Πολλοί πήγαν το Σάββατο 16/7 στην παραλία των Λιπασμάτων για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού. Αλλά μείνανε με τη γλύκα στο στόμα. Τι συνέβει; Ας δούμε τι λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης με μία επιστολή του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του πέντε μέρες πριν τη συναυλία.

 

Αθήνα 10 Ιουνίου 2012
Με θίγουν προσωπικά σαν Παντελή Θαλασσινό, αλλά και σαν καλλιτέχνη, δημοσιεύματα ανώνυμα σε blogs, του τύπου, "Πόσα θα πάρει ο Θαλασσινός, απο τη συναυλία στο Κερατσίνι;", κι ότι " Είναι χρηματοδότης, του Αρη Αμφιάλης, και η αντιδήμαρχος, του κανονίζει συναυλία, για να πάρει τα λεφτά του πίσω" !!!
Επειδή, δε θα μπώ στο χορό του "σού΄πα - μού΄πες", και επειδή κατανοώ τον πόνο των απλήρωτων υπαλλήλων του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας, ότι είμαι πάντα μαζί τους, και επειδή ποτέ δε θα αξίωνα ανταπόδοση σε πράγματα που κάνω με την ψυχή μου, δε θέλω να εμφανιστω στη συναυλία, της 16ης Ιουνίου, για τη διεκδίκηση του χώρου των Λιπασμάτων. 
Εξ άλλου ποτε δεν υπέγραψα καμιά συμφωνία, ούτε ήρθε σε μένα η έγκριση απ' την Περιφέρεια, σε πρόταση που κάναμε με ποσό 10.000 ευρώ, (αναφέρω το ποσόν της προσφοράς μας, που περιλαμβανει αμοιβές 14 συνεργατών μου, και της ηχητικής εγκατάστασης γιατι ακουστηκαν ποσά μεχρι και 40.000 ευρώ)..!! Το ποσό της προσφοράς για όσους γνωρίζουν, είναι στοιχειωδώς χαμηλό. 
Φτάσαμε στο σημείο, να αμφισβητούμαι κι εγω, με περισσότερες απο 1000 δωρεάν συναυλίες αλληλεγγύης. Ειμαι του Αφιλοκερδώς, και όχι του “ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ Α.Ε.”
Εχω την προσφορα διαθεσιμη, σε όποιον θα ήθελε επωνύμως, να τη δεί!
Δεν υπαναχωρώ απ την αγωνιστική ιδέα της συναυλίας, αλλά δεν θα εμφανιστώ, για τους λόγους που προανέφερα. 
Ας με συγχωρέσουν λοιπόν, όσοι θα ήθελαν να είμαι εκεί, ελπίζοντας στο μέλλον, να κάνω μια συναυλία, κάτω απο άλλες συνθήκες, με καθαρά πολιτιστικά κίνητρα, εν καιρώ Ειρήνης, πραγματικής Δημοκρατίας, σε ένα Κράτος Δικαίου, και με Ισότητα σε όλα, για όλους μας!! 
Με τιμή   Παντελής Θαλασσινός.

Διευκρινήσεις. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για πάνω από οχτώ μήνες, είναι οι υπάλληλοι της ΔΗΚΕΠΑ, εταιρείας του Δήμου.
Από και πέρα, όσα καταλαβαίνετε, κατάλαβα κι εγώ, δηλαδή όχι πολλά. Έχω μόνο να επισημάνω τα εξής δύο. Να τονίσω τη φράση του " ...ούτε ήρθε σε μένα η έγκριση από την Περιφέρεια σε πρόταση που κάναμε με ποσό 10.000 ευρώ...". Και να πω επίσης, πως αυτή η ανακοίνωση μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε στην ιστοσελίδα του Δήμου. 
Είναι φανερό πως οι υπεύθυνοι της διαπραγμάτευσης με τον κ.Θαλασσινό τα έκαναν θάλασσα. Από τη στιγμή όμως που υπήρξε πρόβλημα, θα έπρεπε η Δημ.Αρχή να πληροφορήσει το κοινό, αναρτώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου το γεγονός, την επιστολή του κ.Θαλασσινού και την άποψή της για ποιους λόγους έγινε ότι έγινε. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία και ο σεβασμός στους πολίτες. Μια ενημέρωση που θα βοηθούσε τον άλλον να μάθει, να σχηματίσει γνώμη και να κρίνει. Αν η ενημέρωσή μας  εξαρτιώταν μόνο από τα θεσμικά κρατικά όργανα, τότε αμφιβάλλει κανείς πως θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα για πάρα πολλά θέματα; Να ένα παράδειγμα.
Είναι γνωστό πως η αλήθεια, λίγο πολύ, χάνει όταν τη διαχειρίζεται η όποια εξουσία. Είτε αποσιωπόντας την, είτε διαστεβλώνοντάς την, είτε με το σύστημα μισές αλήθειες, είτε με ξεδιάντροπα ψέμματα, είτε με την αποθέωση της κοινοτυπίας, Τα ίδια βαρετά δηλαδή, αιώνες τώρα. Σ'αυτήν την περίπτωση η Δημ.Αρχή, πάνω σ' ένα μικρό ζήτημα, μας έδωσε ένα δείγμα γραφής του τι σημαίνει στην πράξη ήττα της αλήθειας, κρύβοντάς την. Είχουμε λοιπόν, κακοποίηση της ενημέρωσης για ίδιον (πολιτικόν) όφελος. Κάκιστη αντιμετώπιση από μια αρχή που επαγγέλεται τη φιλολαϊκή. 


Προσέξτε και το άλλο.  Κυκλοφόρησαν δύο ανακοινώσεις που είχαν να κάνουν με θέσεις εργασίας και που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με τον Δήμο μας. Τέτοιες πληροφορίες τη σήμερον ημέρα όλοι το γνωρίζουμε πως κοστίζουν χρυσάφι. Προσωπικά τις ανακοινώσεις αυτές δεν μπόρεσα να τις βρω στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, αλλά, προς τιμήν του, στο ιδιωτικό blog "Δραπετσίνι".

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και ο κάθε θεσμός, υπάρχει για να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και όχι τους "δικούς μας". Πάγια αρχή της  Δημοκρατίας - ισοπολιτεία το λέμε. Η πίστη σ'αυτήν την κατεύθυνση, ανυψώνει το παιχνίδι και το κάνει να παίζεται με δημοκρατικούς κανόνες, αποδεκτούς από όλους και προς το συμφέρον όλων. Πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται ιδιαίτερα με τον πιο κοντινό θεσμό στον πολίτη. Η Δημ. Αρχή και σε αυτό το θέμα, που τυχαία έπεσε στην αντίληψή μας, αποφάσισε να κρατήσει στο σκοτάδι τους δημότες εξαιρώντας προφανώς κάποιους δικούς της και όσους ξημεροβραδιάζονται στο Δημαρχείο. Κατά τη γνώμη μας τέτοιες κινήσεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία της τοπικής κοινωνίας. Θα θέλαμε πάρα πολύ να εκπλαγούμε. Θα θέλαμε δηλαδή, ο κ.Τζανής και οι συνεργάτες του, να αρχίσουν να πολιτεύονται στο θέμα της ενημέρωσης με τρόπο που να δείχνει πως σέβονται όλους τους δημότες και προπάντων τον εαυτό τους.

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις.
30 θέσεις εργασίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  για την υλοποίηση προγραμμάτων ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)  στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 
30 Νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Τρικωμία!
 Αιτήσεις μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: Κανελλοπούλου 8, Άνω Λιόσια, Δήμος Φυλής, Τ.Κ. 13341
334 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά από τον Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων
Ημέρες υποβολής αιτήσεων από 11/6 έως 20/6 (εργάσιμες ημέρες) και ώρες 09:30-14:30 
205 Προσλήψεις Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά από το ΚΕΑΝ!
Αιτήσεις: 14 Ιουνίου 2012 και ως ημέρα λήξης η Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και ώρες 09.00 – 14.30.

334 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά
Ημέρες υποβολής αιτήσεων από 11/6 έως 20/6 (εργάσιμες ημέρες) και ώρες 09:30-14:30 
Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακόσια τριάντα τέσσερων (334) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Συμπράττοντες φορείς: Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, Δήμος Περάματος, Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση:
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια απευθύνοντάς την στον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων (για ΠΕ Πειραιά) (τηλ. επικοινωνίας:             2104967757      ,             2104179797      )
Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.
Ανακοίνωση ΚΟΧ 30.905/1/2012, Αίτηση, Οδηγίες υποψηφίου