Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Στο θρυλικό ΑΣΤΥ στην Κοραή, επιστρέφει το ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ από 26.5 έως 22.6

Πέμπτη, 26. Μαίος 2022, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 141

tainiorama 1Μετά από ένα διετές διάλειμμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας από τους αγαπημένους σινεφίλ θεσμούς της αθηναϊκής πόλης, το Ταινιόραμα, επιστρέφει στο υπόγειο του Άστυ στην Κοραή.

Από τις 26 Μαΐου ως τις 22 Ιουνίου οι σινεφίλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν καλό σινεμά σε καθημερινή βάση, με εισιτήριο μόλις 6 ευρώ που θα ισχύει και για τις τρεις προβολές της μέρας. 

Ογδόντα τρεις ταινίες θα προβληθούν συνολικά στο διάστημα που διεξάγεται το Ταινιόραμα. Το φετινό πρόγραμμα εστιάζει λίγο περισσότερο σε τίτλους της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς να λείπουν, βέβαια, και κλασικότερες ταινίες. 

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ, όπως η Αίσθηση Αμαρτίας του Ζία Ζανγκέ, η Υπηρέτρια του Παρκ-Τσαν Γουκ, το Ένα Περιστέρι έκατσε σε ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του του Ρόι Άντερσον, το Πάτερσον του Τζιμ Τζάρμους, ο Νόμος της Αγοράς του Στεφάν Μπριζέ και το Νοσταλγώντας το Φως το Πατρίσιο Γκουσμάν.

Ταυτόχρονα θα προβληθούν και μερικοί από τους επιφανέστερους τίτλους του κινηματογραφικού κανόνα. Ο Πολίτης Κέιν του Όρσον Ουέλς, ο Καταδικασμένος του Ακίρα Κουροσάβα, το Τokyo Story του Γιασουχίρο Όζου, ο Εξολοθρευτής Άγγελος του Λουίς Μπουνιουέλ, ο βισκοντικός Ρόκο και τα Αδέρφια του, η Κλεό από τις 5 ως τις 7 της Ανιές Βαρντά και ο Νευρικός Εραστής του Γούντι Άλεν είναι μερικές από τις ταινίες που κάποιοι ποτέ δεν χορτάσαμε να βλέπουμε, αλλά που μπορούν να λειτουργήσουν και ως σχολείο για νεόκοπους σινεφίλ.

Βλέπεις, μεγαλώνοντας έχουμε κάποιες ταινίες τόσο δεδομένες, που θεωρούμε κλισέ τον προγραμματισμό τους, ξεχνώντας ότι υπάρχουν νεαρότερα άτομα που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτές σε μια σκοτεινή αίθουσα.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Ταινιοράματος εδώ.

 

Πίσω