Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

"Φεστιβάλ στη θάλασσα 2019", στον πολυχώρο λιπασμάτων, πρόγραμμα έως 26.7

Παρασκευή, 28. Ιούνιος 2019, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 487
dimker34Γεμάτο εκπλήξεις και απρόβλεπτα δρώμενα επιστρέφει το Φεστιβάλ στη Θάλασσα- Λιπάσματα 2019.
Σε μια υπέροχη τοποθεσία, στον εμβληματικό χώρο των Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα, αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως την σκηνή, θα φιλοξενηθούν και φέτος δεκάδες συναυλίες και δράσεις.
Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του 28 Ιουνίου και για 3 μήνες μετατρέπεται πάλι σε χώρο δημιουργίας, έμπνευσης και έκφρασης για μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, αλλά και ερασιτεχνικών σχημάτων.
 Κι επειδή τα όνειρα συνεχίζουν να μην έχουν τιμή...όλες οι εκδηλώσεις στον πολυχώρο Λιπασμάτων είναι δωρεάν!
Ξεκινάμε με τις εκδηλώσεις μέχρι  26 Ιουλίου. Το πρόγραμμα θα ανανεώνεται συνεχώς. 
Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21:00. Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Τραγουδούν: Πέγκυ Ζήνα,Δημήτρης Μπάσης  και Κώστας Τριανταφυλλίδης


Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο θα απολαύσουμε σε μια βραδιά γεμάτη με τα τραγούδια που ερμήνευσε. Μια βραδιά που θα συγκλονίσει το κοινό αίσθημα και θα μας ταξιδέψει με συνθέσεις σημαντικών δημιουργών που έχουν ταυτιστεί με την κρυστάλλινη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου.

Από τη «Ρόζα» και το «Πάντα γελαστοί» του Θάνου Μικρούτσικου, μέχρι το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» και τα «Λαδάδικα» του Μάριου Τόκα, και από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση μέχρι το «Για να σ’ εκδικηθώ» του Λάκη Παπαδόπουλου.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, μέσα από την πολυετή του πορεία και το ήθος που τον διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου τα τραγούδια κράτησαν παρέα και συνεχίζουν να συνεπαίρνουν όλες τις γενιές.

Συνοδοιπόροι στην υπέροχη αυτή βραδιά οι μουσικοί του αλησμόνητου Δημήτρη Μητροπάνου!

event συναυλίας: https://www.facebook.com/events/491920154894200/

Κυριακή 30 Ιουνίου  στις 21:00. Μουσικοθεατρική παράσταση - Ο λαχειοπώλης του ουρανού



25 χρόνια από την αρχή του ταξιδιού του λαχειοπώλη.
25 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζηδάκι.
Μάνος Χατζιδάκις - ο λαχειοπώλης του ουρανού-μονόλογοι στην οδό ονείρων.
Μια φρέσκια..... καλοκαιρινή έκδοση της φετινής επιτυχίας του θιάσου Αναντάν Μπαμπαντάν.

Είσοδος ελεύθερη. Μη τη χάσετε!!!!
Θέατρο Κατάλληλο για παιδιά

Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00. Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης  και Ασπασία Στρατηγού

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου!

Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν εννέα εξαιρετικοί μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.


Εvent συναυλίας: https://www.facebook.com/events/460943867999359/

Πέμπτη 11 Ιουλίου  στις 21:00. Δημήτρης Υφαντής - Με χορούς κυκλωτικούς




Τα τραγούδια της πέτρας, τραγούδια που, καθώς στοιχίζονται το ένα πλάι στ’ άλλο, φτιάχνουν στενά και συμπληρωματικά, το μουσικό γιοφύρι που για μια βραδιά θα ενώσει τα Γιάννενα με την Αθήνα, τον Δημήτρη Υφαντή με τους φίλους του στην πρωτεύουσα.
Στις 11 Ιουλίου στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ο Ηπειρώτης τραγουδοποιός, πλαισιωμένος από 5 υπέροχους μουσικούς, κατεβαίνει σαν βουνίσιος αέρας μέσα απ’ τα κλειδιά του κλαρίνου και τις χορδές του λαούτου, να παντρέψει την πεντατονία της Ηπείρου με εκείνη του ροκ και το έντεχνο με το λαϊκό τραγούδι.


Event συναυλίας: https://www.facebook.com/events/2260995927321113/


Κυριακή 14 Ιουλίου  στις 21:00.  Θεατρική παράσταση - Η Επανάσταση του καναπέ
 
 

Η ομάδα INDIGO έρχεται φέτος να μας διασκεδάσει, με μια εύστοχη κοινωνική σάτιρα, που δείχνει τον εγκλωβισμό του ανθρώπου στην ρουτίνα της δουλειάς και την ανάγκη του να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να απολαύσει την πολυτέλεια του καναπέ του, θεωρώντας ότι έτσι βάζει τέρμα στην ανιαρή ζωή του…...

…..και από εκείνη την στιγμή αρχίζει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του…. να θυμάται …να ονειρεύεται… να ερωτεύεται ξανά και να διεκδικεί να τον καταλάβουν οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεται την ζωή του, ο σύζυγος η πεθερά ,η μητέρα, οι συνάδελφοι….

Όμως σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως το δικαίωμα σε μια πιο ποιοτική ζωή που αξίζει σε κάθε άνθρωπο, είναι ένα άπιαστο όνειρο, γιατί το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να είναι υπόθεση ατομική αλλά ….ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ!!!

Η ομάδα INDIGO, έγραψε τα κείμενα, τα σκηνοθέτησε, έφτιαξε τα σκηνικά και τα κουστούμια, τους ήχους, τα τραγούδια και τα φώτα. 

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
ΛΑΘΟΥΡΗ Χρυσάνθη,
ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ Τάσος,
ΚΑΤΑΠΟΔΗ Μαρία,
ΒΑΡΣΑΜΟΥ Άννα,
ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ Χαριτωμένη,
ΗΛΙΑΚΗΣ Πέτρος
ΚΟΤΑΚΗΣ Μιχάλης,
ΙΒΟΠΟΥΛΟΣ Τάκης,
ΓΚΑΜΗΛΗΣ Γιώργος.
Ήχοι: ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΗ Κάδια
Φωτισμοί: ΒΛΑΧΟΥ Καίτη


Τρίτη 16 Ιουλίου στις 21:00. Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα έρχεται αυτό το καλοκαίρι να µας συνεπάρει για ακόμη µια φορά, γυρνώντας όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας το σύνθημα, «κάπου σε έχω ξαναδεί»
Στις συναυλίες θα μοιραστούμε εμπειρίες, θα νοσταλγήσουμε, θα χαρούμε, θα γλεντήσουμε ,µε αφορμή τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελεωνόρας αλλά και άλλες ξεχωριστές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού που μεταφέρει ερμηνεύοντας πάντα µε το προσωπικό της στίγμα,
γυρεύοντας αισθήματα, συγκινήσεις και όπως πάντα τον πιο αληθινό τρόπο επικοινωνίας του καλλιτέχνη µε το κοινό του.
Παρέα της στη σκηνή θα βρεθεί ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.


Event συναυλίας: https://www.facebook.com/events/417515125512665/


Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:00. Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης


Ο Πάνος Κατσιμίχας, ξανασυναντά αυτό το καλοκαίρι τον Βασίλη Καζούλλη και μαζί με τον Δημήτρη Καρρά, αφήνουν το «κέντρο και τις συνοικίες» και συνεχίζουν τις… μουσικές βόλτες σε όλη την Ελλάδα.
Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι,  δημιουργώντας  μουσικές μνήμες έως σήμερα… και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό».
Ρόκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση… από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.
Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν καλοκαιρινά ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.
Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Γιατί…  ''Τίποτα δεν έχει αλλάξει... και τίποτα δεν είναι όπως παλιά... μένει όμως ακόμα ένα...  πείσμα, που δεν είναι συνήθεια μοναχά..."
dimker3326 Ιουλίου. Η Μελίνα Κανά περπατά με τα χέρια της φορτωμένα από υλικό που έχει δώσει παλμό και κατεύθυνση στο ελληνικό τραγούδι.
Αυτό το καλοκαίρι απλώνει αυτά τα χέρια και διαλέγει τα πολυτιμότερα τραγούδια, για να τα φέρει δίπλα σε μουσικές-ορόσημα του ελληνικού πενταγράμμου.

Πίσω