«Η ανάπλαση στα Βοτσαλάκια δεν αποτελεί απλώς μία αισθητική παρέμβαση. Είναι μια ολιστική προσέγγιση που ενώνει την πόλη με τη θάλασσα, μεταμορφώνοντας τη δημοφιλή παραλία σε έναν ανοιχτό πολυχώρο που αγκαλιάζει τη φυσική άσκηση, την κοινωνική συναναστροφή και την περιβαλλοντική συνείδηση. Ήδη αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους, επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο και τουρίστες της πόλης μας», τονίζει η δημοτική αρχή και σημειώνει πως η παρέμβαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, ειδικά μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2021, οι οποίες είχαν προκαλέσει φθορές τόσο σε κοινόχρηστους χώρους όσο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τα Βοτσαλάκια ξανασυστήνονται - Οι νέες εγκαταστάσεις που κάνουν τη διαφορά:
- 5 νέα γήπεδα διεθνών προδιαγραφών:
- 2 γήπεδα 5x5
- 1 γήπεδο Τένις
- 1 γήπεδο Beach Volley
- 1 γήπεδο Beach Soccer
- Περίπατος & τρέξιμο σε νέες ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις.
- Νέοι χώροι πρασίνου, δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμός με λουλούδια.
- Σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός LED και πλήρες δίκτυο ηλεκτροδότησης.
- Αντικατάσταση συστήματος ύδρευσης & προστατευτικό τοιχίο 150 μέτρων για την ακτή.
- Νέες αλλαξιέρες, ντουζιέρες και παροχές για λουόμενους και αθλούμενους
- Καθαρισμός & εξωραϊσμός του συνόλου του παραλιακού μετώπου.
- Υποδομές για άτομα με αναπηρία.
Το έργο υλοποιήθηκε χάρη στη συντονισμένη δράση των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Επισκευών & Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Πειραιά.
«Η ανάπλαση της παραλίας Βοτσαλάκια δεν είναι απλώς ένα έργο ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Είναι μια στρατηγική επένδυση στις σύγχρονες υποδομές και στην αναβάθμιση των δημόσιων χώρων» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εξηγώντας πως ήταν ένα σύνθετο έργο, καθώς η παραλία Βοτσαλάκια όπως και η Φρεαττύδα είναι χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί χώροι. Πρόσθεσε ότι και οι δύο παραλίες της πόλης παραμένουν ελεύθερες και δωρεάν, ενώ η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες που επιλέγουν τα Βοτσαλάκια ειδικά τους θερινούς μήνες, παραμένει αναγκαία και ωφέλιμη.
H συνολική παρέμβαση στην παραλία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με την ανάπλαση του πρανούς.
Πηγή: efsyn.gr/koinonia/
Η ανάπλαση στη παραλία Βοτσαλάκια / video
Ακολουθούν 4 σχόλια που αναρτήθηκαν στο fb στη σελίδα της σελίδας "Πειραιάς" ( Νέα εποχή για τα Βοτσαλάκια: Ο Πειραιάς απέκτησε μια παραλία-πρότυπο για άθληση, αναψυχή και ποιότητα ζωής! ) + ένα σταγονίσιο στο τέλος.
Ποια παραλία πρότυπο βρε παιδιά;
1. Το γήπεδο μπάσκετ έχει εδώ και 2 μήνες χαλασμένα στεφάνια και δεν τα αλλάζουν γιατί λένε δεν έχουν χρήματα ????????????
2. Τα γήπεδα μπιτς βόλεϊ και ποδοσφαίρου που έφτιαξαν τα έχουν κλειδωμένα για να τα κάνουν δωράκι στον Ολυμπιακό. Τα πληρώνουν οι δημότες και τα παίρνουν τα σωματεία και τα παιδιά μας κάθονται απ' εξω και μας ρωτάνε γιατί δεν μπορούν να παίξουν.
3. Οι ντουζιέρες που έβαλαν ψεύτικες. Μέρα παρά μέρα χαλασμένες.
4. Το δημόσιο πάρκινγκ το κάνανε ιδιωτικό και το δώσαν δωράκι στο μαγαζί που το χρεώνει 5 ευρώ και 20€ τις δύο ξαπλώστρες, που είναι μέσα στην μπίχλα. Εν τω μεταξύ όλος ο Πειραιάς γνωρίζει το αμαρτωλό παρελθόν του συγκεκριμένου καταστήματος και το "ιδιαίτερο καθεστώς" που απολαμβάνει διαχρονικά.
5. Το καινούργιο γήπεδο τένις δεν λειτουργεί διότι κινδυνεύει λένε να πέσει ο βράχος.
6. Τα γήπεδα 5χ5 ιδιωτικά. Αν δεν πληρώσεις να γραφτείς σε ομάδα δεν παίζεις.
Να γράψουμε κι άλλα πχ για το ταρτάν των γηπέδων που στον μήνα πάνω ξεκόλλησε και για τον τοίχο που τον πέρασαν απλά μπογιά και καταρρέει, αντί να τον σοβαντίσουν και να τον βάψουν; Ή για την αποχέτευση που όποτε βουλώνει βγαίνουν τα ???????????????? στην επιφάνεια;
Αυτά είναι το πρότυπο;
Harlow Reed
Τι ωραίο!!! να'τανε κι η θάλασσα καθαρή θα'ταν ακόμα καλύτερα
Ηλίας Σταθάκος
Καμία σκιά να κάθετε ο κόσμος θα φτιάξετε. Μέσα στο λιοπυρι είναι τα παγκάκια.
Paola Elpaola
Απ όλους αυτούς που κατέβηκαν να κομπάσουν το «έργο τους», ποιος κάνει μπάνιο στα Βοτσαλάκια;
Σ.Δ. Σκόρπιες σκέψεις ενός τακτικού λουομένου εδώ και πολλά χρόνια, μόνο όμως τις ημέρες που φυσούν τα πάσης κατεύθυνσης μελτέμια, τότε δηλαδή που η θάλασσα είναι λάδι και δείχνει καθαρή.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Όλες οι παρατηρήσεις του κ.Κουμπά θεωρώ ότι έχουν μεγάλη δόση αλήθειας και βρίσκω ότι δεν είναι γκρίνια. Να λάβουμε πάντως υπόψη πως μέχρι πέρσι η παραλία αυτή είχε τα χάλια της. Τώρα, κάπως με τα 2 εκ. ευρώ του Δήμου (που πολλά μου φάνηκαν για τις πρόσφατες κατασκευές) συμμαζεύτηκε και με την περιποίηση και την φροντίδα των δημοτικών υπαλλήλων επί του παρόντος περνάει τη βάση. Ένα από αυτά που δεν μου άρεσαν ήταν πως κάνανε ιδιωτικό πάρκινγκ τον χώρο που είναι δίπλα στο κολυμβητήριο, μιλάμε ότι στην εποχή της ακρίβειας και των μικρών μισθών δεν είναι μια επιθετική επιλογή; Να σημειώσω ότι έβαλα τα πικρά μου γέλια για τον μεγαλείο σου Ελλάδα όταν είδα ότι στο νεοκατασκευασμένο γήπεδο με άμμο για βόλεϊ έχουν φυτρώσει πολλοί θάμνοι. Α, ρε εργολάβοι και αυτοί που σας διαλέγουν και αυτοί που δεν σας ελέγχουν. Επίσης να τονίσω ότι ο τσιμεντένιος διάδρομος που είναι για περίπατο και τρέξιμο δεν θα ήταν πολύ καλύτερα και υγιεινότερο αν ήταν από ειδικό ταρτάν που προσφέρεται για τέτοιες επιλογές άθλησης που καταπονούν τις αρθρώσεις; Το καλό πάντως είναι ότι φύτευσαν αρκετά δενδράκια και τα πρόσεξαν για να μεγαλώσουν και ίσια, νομίζω όμως ότι θα ήταν μια καλή επιλογή αν ειδικά στην άμμο της παραλίας φύτευαν και αρκετά αλμυρίκια. Τέλος μου άρεσε το στέκι των Χειμερινών Κολυμβητών, καλοφτιαγμένο και μέσα στο πράσινο. Μιλώ για ανθρώπους που φροντίζουν γενικά την παραλία και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν εγκαταλελειμμένη.
Δεν ξέρω αν η αντιπολίτευση ασχολήθηκε καθόλου με την παραλία αυτή, αν όχι, όποτε βρει καιρό ας το κάνει. Που ξέρεις, μπορεί οι προτάσεις της αν εισακουσθούν να ανεβάσουν τον πήχη της ποιότητας στα Βοτσαλάκια, που έτσι λέγεται το σινεμά που λειτουργεί εκεί.
Μήπως υπερβάλλω αν ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα έχει την έννοια να κάνει αυτήν την παραλία όλο και καλύτερη; Ναιαιαι; Μμμμμμμ