Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

ktirio-gadaΠολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που αποκαλύπτει διαλόγους και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και «νονών της νύχτας».

Το δημοσίευμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα ώστε να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διέταξε έλεγχο για το δημοσίευμα περί εμπλοκής αστυνομικών σε παράνομα κυκλώματα. 

kastraki8Το Καστράκι και το Κέντρο Υγείας του δήμου Κερατσινίου, δύο κρίσιμα έργα για το Κερατσίνι που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η Ρένα Δούρου με τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο.
 
Δύο σημαντικά έργα που μαζί με την εμβληματική ανάπλαση στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων, αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών και φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα, του Δημάρχου Χρ. Βρεττάκου και της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής της Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη. “Αυτό είναι ένα δεδομένο που καμία απόπειρα λαθροχειρίας για μικροπαραταξιακούς και μικροκομματικούς λόγους δεν μπορεί να διαγράψει. Μπορεί για κάποιους η διαστρέβλωση της αλήθειας να είναι δεύτερη φύση, οι πολίτες όμως γνωρίζουν και κρίνουν”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

drapetsona1Μ' αίμα χτισμένο κάθε πέτρα και καημός, κάθε καρφί του πίκρα και λυγμός”, ο πρώτος στίχος του πασίγνωστου τραγουδιού σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεία Γρηγόρη Μπιθικώτση. "Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή, εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί", συνεχίζει ο Τάσος Λειβαδίτης. Αν και γραμμένη στις αρχές τις δεκαετίας του 1960, η Δραπετσώνα αναφέρεται σε όλη σχεδόν την ιστορία της περιοχής, καθώς, όπως έχει πει ο ίδιος ο Θεοδωράκης: "Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση ήθελε να διώξει τους πρόσφυγες απ’ τις παράγκες τους στη Δραπετσώνα, χωρίς να τους δώσει αποζημίωση. Για εκείνους ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας αγώνας ζωής ή θανάτου, καθώς πήγαιναν οι μπουλντόζες και τους ξήλωναν τα σπίτια".

e3bpireas2Σ.Δ. Να σημειώσουμε πως αυτό το άρθρο είναι μια παρουσίαση του master plan όπου λένε τη γνώμη τους αυτοί που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του.

Εγκρίθηκε το Master Plan του λιμένα Πειραιά με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 39/Δ/25-01-2023 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Στο Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνονται όλες οι προβλέψεις για τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, οι λιμενικές ζώνες και υποζώνες, οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, οι νέες υποχρεωτικές και μη επενδύσεις, οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις κ.ά. Η σημαντικότερη περιβαλλοντική δέσμευση που έχει τεθεί, για την πλήρη εφαρμογή του Π.Δ., είναι η απαίτηση εκπόνησης ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης κατά το στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων.

Το Π.Δ. χωρίζεται σε 3 μέρη: 

laikh-sysp-keratsiniΔυστυχώς τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια του δήμου μας είναι πολλά και μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τα απαραίτητα για την αποκατάσταση αυτών. Στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου του 3ου Λυκείου Κερατσινίου, που η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχει με τον επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Καλαμαρά Γιώργο, μας γνωστοποιήθηκαν μία σειρά προβλημάτων που αφορούν το σχολικό συγκρότημα.

  • Εντός σχολείου εισέρχονται νερά όταν βρέχει επειδή υπάρχει έλλειψη στεγάστρων στις εισόδους, ενώ κάποιες φορές το νερό μπάινει και σε τάξεις με αποτέλεσμα μαθητές να βρέχονται και οι αίθουσες να γεμίζουν υγρασία και μούχλα
  • Λείπουν κεραμίδια από το ένα στέγαστρο που βρίσκεται στο προαύλιο ενώ το δεύτερο στέγαστρο που είναι φτιαγμένο με ξύλινη πέργκολα δεν έχει σκεπή.
isapΑπό τον Οκτώβριο του 2022, όταν εγκαινιάστηκε η Γραμμή του metro στον Πειραιά έχουν περάσει αρκετοί μήνες.
Παρ’ όλα αυτά στο χώρο της πλατείας Οδησσού, έξω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικου, εξακολουθεί να παραμένει ένα σύνολο από κοντέϊνερ, εργοταξιακές περιφράξεις και ένα άτυπο υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η εικόνα αυτή κρατά 15 χρόνια. Πολύς καιρός και για πόσο ακόμη;
Ακόμη κι αν υπάρχουν, κάποιες εκκρεμότητες στο έργο, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την  παράταση αυτής της εικόνας, άλλωστε υπάρχουν χώροι στο κτήριο του ΗΣΑΠ που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις ελάχιστες αυτές ανάγκες.

sxedia3Βρίσκουμε το ευ ζην στο ματσάκι, θωρούμε τα πίξελ του έρωτα, βιώνουμε τον τοκετό της μοίρας και αποκωδικοποιούμε τους γρίφους της ήβης. Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Φεβρουαρίου (τεύχος #108), που θα βρίσκεται από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στους δρόμους της πόλης.

Παρά τους διαδεδομένους μύθους, η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι οικονομικά προσιτή και να αποτελέσει μέσο καταπολέμησης της παχυσαρκίας, που πλήττει τα πλέον φτωχά νοικοκυριά. Ανοίγουμε τον φάκελο της διατροφής στο εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο το «Το ευ ζην στο ματσάκι».

pireasforall6Με τις αυξήσεις των τιμών αξιών γης ένα «αντικειμενικό» οικονομικό εργαλείο του κράτους μετατράπηκε σε οδοστρωτήρα ταξικής φορολόγησης στις περιοχές κατοικίας των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά. Παρότι οι λέξεις ακούγονται βαριές και για κάποιους ίσως υπερβολικές, δεν γίνεται αλλιώς κατανοητό με τι τρόπο ορίστηκαν οι νέες τιμές ακινήτων. Γιατί το πανάκριβο παράκτιο μέτωπο με θέα τον Σαρωνικό, δηλαδή η Πειραϊκή, η Καστέλλα και το Μικρολίμανο δέχθηκαν μηδενικές αυξήσεις; Eνώ οι  εσωτερικές γειτονιές κατοικίας με ασφυκτική δόμηση, με γερασμένο κτιριακό δυναμικό και ελάχιστες υποδομές δημόσιου χώρου και πρασίνου όπως ο Άγιος Νείλος, η Καλλίπολη, η Γούβα Βάβουλα και η Ευαγγελίστρια, υφίστανται αυξήσεις πάνω από 40%; Ή για ποιο λόγο, η γειτονιά που περιβάλλει τη λαμπρή και ελκυστική ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, εκεί που το real estate επελαύνει, έχει τις ίδιες τιμές και αυξήσεις με τις πιο φτωχές γειτονιές της Παλιάς Κοκκινιάς, των Καμινίων και των Ταμπουρίων όπου εμφανίζονται αντικειμενικές τιμές ως και διπλάσιες από τις πραγματικές τιμές αγοραπωλησιών.
kamas1Για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, η σύνδεση με Μέσο Σταθερής Τροχιάς, είναι θεμελιακού χαρακτήρα. 
Είναι θεμελιακού χαρακτήρα τόσο για την Προοπτική Ανάπτυξης της πόλης όσο και για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην πόλη, και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσής της.
Η χάραξη μίας πολιτικής για αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, όλες τις παραμέτρους και να γίνει με όρους πολιτικού ορθολογισμού, μακρυά από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς προεκλογικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράμετροι :

naftha44Σήμερα, μετά από την κοπιώδη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου κ. Χρ. Βρεττάκου, των  Υπηρεσιών και ιδιαίτερα  της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η Κυβέρνηση, απαντώντας στη Βουλή  στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, υποχρεώθηκε τελικά να δεσμευτεί για τα ακόλουθα:

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε  ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, για τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρόκειται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"  έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή  του Παιδικού Σταθμού, καθώς και για την κατασκευή  του Πολυχώρου Πολιτισμού -Αθλοπαιδιών και διαμόρφωσης  περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή «ΝΑΦΘΑ».

Σελίδα 1 από 204