Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

dimker69ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθεια του με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των γονέων, μα κυρίως των μικρών μας φίλων που έχουν ανάγκη από διασκέδαση και παιχνίδι. Με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων του δήμου, παραδίδονται 11 πλήρως λειτουργικές, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές για τα παιδιά της πόλης μας.

Αυτή τη στιγμή οι μικροί μας δημότες έχουν στη διάθεση τους 50 παιδικές χαρές που έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Μας μένουν ακόμη τρεις (25ης Μαρτίου, Μ. Κιουρί, Ν. Χατζοπούλου) οι οποίες θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

self-test-3138270Ως γνωστόν για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα και ειδικότερα τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, το φρέσκο κουλούρι στην χώρα μας που θα διατίθεται δωρεάν από τα φαρμακεία είναι τα self test. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα self test την εβδομάδα, τέσσερα το μήνα, για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του από το φαρμακείο. Για τα ανήλικα τέκνα τα self test θα προμηθεύονται από τους γονείς τους.

keranis1Προς: τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Σε συνέχεια της από 23/06/2020 ερώτησής μου (A.P7648) αναφορικά με το από 50 χρόνια αίτημα μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, με τη διαδικασία επιλογής χώρου να ήταν τότε τριχοτομημένη μεταξύ Ραλλείου, εργοστασίου ΚΕΡΑΝΗ και παλαιών τελωνείων, είχατε δηλώσει με το 203/24-07-2020 έγγραφό σας πως «Για το σκοπό αυτό μελετώνται - σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς - όλες οι παράμετροι μεταστέγασης των εν λόγω δικαστικών υπηρεσιών σε κατάλληλο κτίριο, προκειμένου να καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα για όλους επιλογή, ώστε να επιλυθεί οριστικά το χρόνιο αυτό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής χώρου ευρίσκεται στη φάση διερεύνησης προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα από κάθε άποψη, ήτοι: ποιότητα απονομής Δικαιοσύνης σχετιζόμενη οικονομοτεχνικά με τις εγκαταστάσεις, εξυπηρέτηση όλων των διαβιούντων σε κτίριο δικαστηρίων, εξυπηρέτηση μελλοντικών αναγκών σε βάθος χρόνου κ.ο.κ».

sumvasiouxoiΤη μονιμοποίηση στους δήμους εργαζομένων από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ , διατάσσει με απόφαση του, το Εφετείο Αθηνών.
Συγκεκριμένα με την απόφαση 5933/2020 απόφαση που εξέδωσε και δημοσιεύθηκε στις 18-3-2021, το Εφετείο Αθηνών , άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων εργαζομένων στους δήμους . Μ’ ένα ισχυρότατο σκεπτικό , που δεν μπορεί να παραβλέψει ή να αντικρούσει εύκολα κάποιο άλλο δικαστήριο και για αντίστοιχες σ΄αυτήν περιπτώσεις –προσφυγές .

fisiolΣαβ.8/5  Ημερήσια τουριστική-πεζοπορική στην Πάρνηθα  την πληγωμένη πολυαγαπημένη μας!
Αναχ. από ΝΙΚΑΙΑ 07.30(από ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω 07.45)-τελεφερίκ Πάρνηθας.Εδώ θα ξεκινήσει η 6ωρη κυκλική ορειβατική διαδρομή:Χούνη-Καταφύγιο Μπάφι-Ηρώο πεσόντων΄44-Μεσιανό Νερό-Πηγή Κορομηλιά-Σπηλιά Κούση-Κούμαρα-Θρακομακεδόνες-Τελεφερίκ (υψ.δ.650μ.ΒΔ/Β). Οι πεζοπόροι θα κινηθούν στην ίδια διαδρομή ξεκινώντας από το καταφύγιο Μπάφι (4ωρη υψ.διαφ.180μ.ΒΔ/Α).

 Θα ακολουθήσει γεύμα στην πλατεία Θρακομακεδόνων. Στις 18.00 αναχ.για επιστροφή ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω-ΝΙΚΑΙΑ.

allazoume4Με μια δημόσια ενημέρωση ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους", μας ενημερώνει στις 20 Μαρτίου ότι ο ΟΛΠ με απόφαση του ΥΠΕΝ από τις 23 Φεβρουαρίου πήρε άδεια να μετατρέψει σε εργοτάξιο την περιοχή του Ε1 προβλήτα, τον όρμο του Κράκαρη δηλαδή, εκεί που ο δυτικός λιμενοβραχίονας του λιμανιού χωρίζει την περιοχή ανάπλασης από το λιμάνι, λίγες δεκάδες μέτρα από τα σπίτια της Δραπετσώνας.

molos1Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε στις 23/2 νέα Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη του ΟΛΠ για την λειτουργία ΔΥΟ εργοταξίων στην Δραπετσώνα στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου της νότιας επέκτασης του επιβατικού λιμένα Πειραιά, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει την πόλη μας ένα απέραντο εργοτάξιο.

Η κατασκευή των δύο εργοταξίων έχει σχεδιαστεί να γίνει σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Ειδικότερα, το πρώτο θα βρίσκεται μόλις 50μ. από την είσοδο του Πολυχώρου Λιπασμάτων ενώ το δεύτερο πρόκειται να δημιουργηθεί κάτω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, δίπλα από την Nάφθα.

ragusisΣυνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση στον δημοσιογράφο Τ. Δελή για τη διαδικτυακή σελίδα "Η Γειτονιά μας".

Τ. ΔΕΛΗΣ:  Κύριε Ραγκούση, σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για το θέμα της Β΄ Πειραιά, για τα προβλήματα που έχει. Ξέρω ότι είστε ένας ενεργός βουλευτής με συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή γύρω από το θέμα της περιοχής μας.   

 Η περιοχή αυτή είναι μια περιοχή με πάρα πολλά προβλήματα και ξεκινάω με το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω που αντιμετωπίζει η περιοχή που είναι το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειαςΜετά από 11 χρόνια οικονομικής κρίσης, μετά τον COVID, μάλλον μέσα στον COVID, θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας. 

lta9Ενημερώνουμε τις δημοτικές αρχές και τους πολίτες της Δραπετσώνας-Κερατσινίου και του Πειραιά ότι ο ΟΛΠ με την απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/3283/215 που υπεγράφη μάλλον "νύχτα" στις 23.02.2021, η ακτή της Ε1 - δίπλα ακριβώς στο πάρκο Λιπασμάτων - μετατρέπεται σε εργοτάξιο για τα τοξικά βυθοκορήματα της νότιας επέκτασης. Σε απόσταση 300 μέτρων από τις κατοικίες και 50 μέτρων από την είσοδο του πάρκου.

anaplasiΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
άλλα αποφασίζουμε, άλλα γίνονται!
Ποιος Διαλινάκης; ποιο ΚΚΕ; ποιος Τσιρίδης; ποια Δαβγιώτη; ποια Δατσέρη; ποιος Καμάς; τι είναι όλοι τούτοι οι "επικεφαλής" που θέλουν να παίρνουν αποφάσεις για τον δήμο με τον Βρεττάκο (ποιος Βρεττάκος;). Εδώ υπάρχει η ανωτάτη αρχή, ο Γιώργος Ανδρεαδάκης και πάσα αρχή παυσάτω!
 
Οι επικεφαλής των παρατάξεων του συμβουλίου, με πρόσκληση του δημάρχου, μαζευτήκαμε στις 27 Οκτωβρίου 2020 στο δημαρχείο για να συζητήσουμε το θέμα της πολεοδομικής μελέτης ανάπλασης. Ήταν ένα θέμα που το έβαζα διαρκώς και ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε.
Σελίδα 1 από 177