Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

ΟΙ  ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  μας 

 

Στις οποίες μετέχουν μόνο  μέλη μας καfisiolι σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες 

publicΑναδεικνύοντας τη διαχρονική αγάπη του κοινού για το καλό βιβλίο, ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των 7ων Βραβείων Βιβλίου Public. Φέτος η ανακοίνωση των νικητών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά όπου το σύνολο της βιβλιοφιλικής κοινότητας είχε όλο αυτό το διάστημα τη δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2020 συμμετείχαν φέτος 2.350 βιβλία, 1.700 συγγραφείς, 145 εκδότες και 10 ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία σε 10 κατηγορίες, με 188.635 αναγνώστες να στηρίζουν ολόψυχα τον θεσμό με 295.450 ψήφους.

agia sofia4ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και η θρησκευτική τελετή, που διοργανώθηκε στον χώρο της, αποτελούν άλλη μία ακραία και επικίνδυνη τακτική της τουρκικής ηγεσίας, που αφενός δείχνει ασέβεια σε ένα παγκόσμιο μνημείο ιστορικής κληρονομιάς και αφετέρου πυροδοτεί νέες εντάσεις και επιθετικές ενέργειες στην ευρύτερη πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή αποσκοπεί ξεκάθαρα στην εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των ανθρώπων για να προκαλέσει νέες περιπέτειες στον γεωγραφικό μας χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

kathimerini9Μπροστά στην προσωρινά ελεγχόμενη αλλά σαφώς ευδιάκριτη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα, οι αρχές κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε μια σειρά από εσωτερικούς χώρους. 

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από αύριο Σάββατο και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους χώρους λατρείας. 

vuli1Σ.Δ: Επ'ευκαιρία καλό είναι να θυμηθούμε το άρθρο 70 του νόμου 4549/2018 του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε ρύθμιση ως προαπαιτούμενο της τελικής αξιολόγησης του 3ου μνημονίου. Με το άρθρο αυτό η διάρκεια λειτουργίας διαφόρων βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων παρατάθηκε από 12 έτη στα 20. Μία από τις βιομηχανίες που ευνοήθηκε από αυτό το άρθρο είναι και η Oil One.
 
Εδώ ένα ιστορικό του Λ.Χαραλαμπόπουλου όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων από το 2012 έως το 2018 που αφορούν την εταιρεία Oil One συμφερόντων Μελισσανίδη.

dimker11

Το αρχαίο θέμα του σταθμού της ΔΕΗ στον Άη Γιώργη Κερατσινίου συζητήθηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας των παρόντων επικεφαλής των παρατάξεων. Η καλή εισήγηση της δημοτικής αρχής σε μια πρώτη προσέγγιση ήταν συγκεκριμένη και επεξεργασμένη. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου και οι αναρτήσεις στο fb των επικεφαλής Γιώργου Τσιρίδη και Παντελή Καμά. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ένα ιδιαίτερο για την ιστορία και το μέλλον της πόλης μας θέμα, πρόκειται να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη στην 14η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πρόκειται για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την κήρυξη διατηρητέου μνημείου του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι.

kathimerini8Σε τροχιά επαναφοράς αυστηρών υγειονομικών μέτρων εισέρχονται ολοένα και περισσότερες χώρες του πλανήτη καθώς η πανδημία του κορωνοϊού, συνεχίζει να επιταχύνεται.

Η αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είχαν θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, προκαλεί ανησυχία, - οι θάνατοι παγκοσμίως ξεπέρασαν ήδη τους 635.000 και τα κρούσματα τα 15.670.000 - αναγκάζοντας τον ΠΟΥ να σημάνει νέο καμπανάκι κινδύνου.

vuli2Σ.Δ: Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της μελισσανιδίλας γνωρίζουν πως το μέλος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας που άναψε πράσινο φως στην εγκατάσταση της Οil Οne στη Δραπετσώνα. Τώρα στη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, το ΚΙΝΑΛ υιοθέτησε την τροπολογία του δήμου για την μετεγκατάσταση ειδικά αυτής της μονάδας ως λίαν επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων. Ας ελπίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του δήμου θα τύχει της υποστήριξης όλων των κομμάτων της Βουλής - εκτός του ΚΚΕ που κατέθεσε δικιά του πρόταση.

dimker9ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μία πρωτοποριακή λύση για το μάζεμα των ακαθαρσιών των σκύλων υιοθέτησε ο Δήμος μας, τοποθετώντας σε 20 σημεία της πόλης κουτιά που παρέχουν φαρασάκια μίας χρήσης για το μάζεμα των ακαθαρσιών των αγαπημένων μας κατοικιδίων.

Πρόκειται για το φαρασάκι από χαρτόνι με το χαρακτηριστικό όνομα «No kaka» το οποίο παρέχεται δωρεάν στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, ώστε να μαζεύουν εύκολα και χωρίς να αγγίζουν τις ακαθαρσίες.
Είναι ένα ακόμη κίνητρο, με δαπάνες του Δήμου, ώστε οι ιδιοκτήτες των σκύλων να κάνουν αυτό που η νομοθεσία τους υποχρεώνει, αλλά ορισμένοι αμελούν.

kke1Σ.Δ: Η τροπολογία του ΚΚΕ είναι διαφορετική από την τροπολογία που ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και η οποία ήδη έχει δοθεί στη Ν.Δ και στο ΜεΡα 25 τη Δευτέρα θα δοθεί στο ΚΙΝΑΛ και στη συνέχεια στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Ένα σημείο διαφοράς έχει να κάνει με την απαλλοτρίωση των 640 στρεμμάτων που υπάρχει και στην απόφαση του Δ.Σ, το ΚΚΕ όμως ζητά να γίνει αυτή η απαλλλοτρίωση δίχως αποζημίωση. Μια τέτοια επιλογή είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει βάσει της ισχύουσας ελληνικής σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οπότε ή πρέπει κάποια κόμματα κάποτε ν' αλλάξουν αυτήν την νομοθεσία ή για να ψηφιστεί αυτό το σημείο θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση από το ΚΚΕ. Πάλι όμως θα είναι πολύ δύσκολο εκτός κι αν αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. Πάντως για να ψηφιστεί η τροποποίηση που προωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που είναι πιο εφικτό, θα πρέπει να ψηφιστεί εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ και από ένα μεγάλο μέρος της Ν.Δ. Το μείζον πρόβλημα πάντως που προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή η τροπολογία είναι οι βιομηχανικές ρυπογόνες μονάδες που λειτουργούν στη Δραπετσώνα και ελπίζουμε τα σχετικά με την απαλλοτρίωση να αναφέρονται σε άλλο άρθρο. 

Σελίδα 1 από 160