Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

anaplasi12Στις αρχές του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα σε σχέση με τα θέματα:

 των προοπτικών επέκτασης της COSCO,

 της ανάγκης μετεγκατάστασης της Oil One και της Lafarge εξαιτίας της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας που αποδεδειγμένα πλέον γίνεται με ευθύνη της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους

 της διεκδίκησης μιας συλλογικότερης αντιμετώπισης της διαχείρισης απορριμάτων Αττικής – Πειραιά, που δεν θα επιβαρύνει μόνο το Σχιστό και τη Φυλή.

gaidaros1Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κ. Παναγιώτη Αβραμίδη

 Κοινοποίηση: Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους Πειραιά

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της πρόσκλησης σας για την 14η έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ, θέλουμε να σας πούμε ότι αυτή τη φορά, κύριε Πρόεδρε, όντως το παλέψατε. Στείλατε 60 λεπτά νωρίτερα την πρόσκληση στη συνεδρίαση αντί για 30 λεπτά όπως κάνατε στην προηγούμενη.

Είναι η τρίτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Συμβουλίου για σημαντικά και δευτερεύοντα θέματα που καλείτε. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι τα μέλη του Συμβουλίου εργάζονται (η συντριπτική πλειοψηφία αυτό κάνουμε) ή ότι δεν είναι αργόσχολοι για να ανοίγουν τα mail τους ανά πέντε λεπτά  (επίσης ισχύει για τη η συντριπτική πλειοψηφία). Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό στο οποίο προεδρεύετε είναι το Συμβούλιο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας και όχι μία παρέα που ανταλλάσσει μηνύματα;

allazoume1Δελτίο τύπου "Κερατσίνι-Δραπετσώνα ΑλλαΖουμε"

Χαιρόμαστε με την ανακοίνωση 2 έργων, την αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του «μεγάλου» Σκλαβενίτη και την Ανακατασκευή του γηπέδου Ι. ΒΑΖΟΣ στη Δραπετσώνα συνολικού ύψους σχεδόν 22 εκατομμυρίων.

Λυπούμαστε που καμιά ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει χαρμόσυνα νέα για τα: 

1.Αντίδραση για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες του λεκανοπέδιου.

2.Ότι το εργοστάσιο θα οικοδομηθεί δίπλα στην παράνομη χωματερή του δήμου Πειραιά.

dimker86Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας αναφέρεται σε δύο έργα που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Και η ανάρτηση της δημοτικής παράταξης "Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών" Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μας πληροφορεί για ακόμα ένα επιπλέον, της Περιφέρειας κι αυτό, που θα γίνει στο δήμο. Προφανώς μόνο καλό θα κάνουν αυτά τα τρία υπερώριμα συγκεκριμένα έργα στην πόλη. Μόνο που μας βάζει σε σκέψεις ο χρόνος που αποφασίστηκαν, μιας και αυτό τον καιρό εξελίσσεται η ιστορία με τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Σχιστό. Μία από τις τρεις μονάδες στην Αττική ( στη Φυλή θα είναι η άλλη μεγάλη και στο Γραμματικό η τρίτη η μικρή) που θα δέχεται τα απορρίμματα των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ο ΕΣΔΝΑ (περιφέρεια Αττικής) έχει ήδη εξαγγείλει να κατασκευαστεί αυτό το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής, που θα επεξεργάζεται 250+ χιλιάδες τόνους απορριμμάτων τον χρόνο, επιβαρύνοντας με νέες οχλήσεις, στις ήδη υπάρχουσες. Με άλλα λόγια αυτά τα νέα έργα μοιάζουν σαν να μας χρυσώνουν το χάπι της ΜΕΑ Σχιστού. 

anaplasiΗ εισαγωγή του Νίκου Χάνου στο Δραπετσίνι.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τσιρίδης εδώ και πολλά χρόνια καταθέτει μία πρόταση για την περιοχή της Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου Δραπετσώνας, την οποία την πιστεύει και την προωθεί με κάθε ευκαιρία! 
Στις 7 Ιουνίου 2021 κατέθεσε επιστολή - εισήγηση και ζητάει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και  ουσιαστικά επιθυμεί  να αλλάξει προσανατολισμό η δημοτική αρχή και να χαρακτηριστεί η περιοχή ως περιοχή ανάπλασης του νόμου 2508/97, άρθρο 8.
Η δημοτική αρχή, μέχρι τώρα, απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή την πρόταση, τονίζοντας, με τη δική της, σεβαστή επιχειρηματολογία, ότι η λύση είναι η πολεοδομική μελέτη, η οποία θα γίνει με καλύτερους όρους, εάν το ΣτΕ αποφασίσει θετικά για την πόλη για το θέμα της απαλλοτρίωσης των 204 στρεμμάτων. 

sxedia7Καταρρίπτουμε το μύθο του πεπρωμένου, βγάζουμε από την αφάνεια το φύλο της αντίστασης, διατηρούμε άσβεστο το φως της ελπίδας, κάνουμε το εφήμερο ιστορία, κοιτούμε την άβυσσο στα μάτια, νανουριζόμαστε με το χτύπο του καλωσορίσματος, ανοίγουμε πανιά παρέα με τον Σέξπιρ.

«Ο μύθος του πεπρωμένου». To ιδεολόγημα της παντοδυναμίας των γονιδίων, πέρα από το ότι μας απαλλάσσει από τις δικές μας ευθύνες, στρώνει το έδαφος για την επιστροφή της ευγονικής. «Τα γονίδια αποτελούν ένδειξη για μία δυνατότητα ή προδιάθεση. Το κατά πόσο αυτή θα υλοποιηθεί ή όχι εξαρτάται από τις αναπτυξιακές διεργασίες, οι οποίες με τη σειρά τους εξαρτώνται από το περιβάλλον. Γι’ αυτό ακριβώς η ιδέα του γενετικού νετερμινισμού είναι εσφαλμένη.

kazaniaΣ.Δ. Στις 30.5 και μετά από κάλεσμα του Στάθη Τσομίδη, ενός από τους διαχειριστές της φεϊσμπουκικής ομάδας "EΞΩ TA KAZANIA - ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ", παρευρέθηκαν στου Κράκαρη γύρω στους 15 δημότες όπου συζήτησαν το πρόβλημα της μελισσανιδίλας. Εκεί συμφώνησαν όλοι να ζητήσουν μία συνάντηση με το δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ.Βρεττάκο για να συζητηθεί η πρόταση για μια κινητοποίηση από το δήμο για το πρόβλημα της δυσοσμίας. Τελικά στην συνάντηση που έγινε μετά από τέσσερις μέρες, παρευρέθηκαν κι συνομίλησαν με το δήμαρχο εφ'όλης της ύλης οι Τζορτζίνα Αδαμοπούλου, Στάθης Τσομίδης, Νίκος Χάνος και Κώστας Ψαρράς. Το κείμενο που ακολουθεί, ως ένα ας πούμε άτυπο δελτίο τύπου, το επεξεργάστηκαν οι Ν.Χάνος και Κ.Ψαρράς, αναρτήθηκε στο μπλογκ Δραπετσίνι και στην ομάδα ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ.....

dimker83Σε συμβολικό αποκλεισμό της πύλης της Oil One και πορεία μέσα στην Δραπετσώνα προχώρησε ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας με την συμμετοχή πολιτών, καθώς και κοινωνικών και πολιτικών φορέων, το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη και Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Η βουλεύτρια Β’ Πειραιά του ΜΕΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα.

 Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε ότι περιμένουμε από όσους τιμούν σήμερα την ημέρα περιβάλλοντος με λόγια, αύριο να κάνουν πράξεις, ώστε ν’ απομακρυνθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις της Oil One, που ρυπαίνουν την πόλη μας, από τις αυλές των σπιτιών μας και των σχολείων μας.

siriza8Σ.Δ Ένα από τα σημαντικά για εμάς σημεία αυτής της ανακοίνωσης, είναι η αποδοχή του ΠΕΣΔΑ '16, δηλαδή η επιλογή της πρότασης για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε όλες σχεδόν τις Περιφερειακές ενότητες της Αττικής. Στην πράξη αυτό σημαίνει και μία ΜΕΑ στην Περιφέρεια Πειραιά. Αυτή είναι η γνώμη μου από το 2016 για λόγους δικαίου, οικολογικής αρχής, λειτουργικότητας και οικονομίας. 

Προφανώς οι προτάσεις για διάφορα θέματα που καταθέτουν ως βάση διαλόγου στο δημόσιο χώρο τα κόμματα συνεισφέρουν στην βελτίωση της πολιτικής ζωής. Να επισημάνουμε όμως την ουσιαστική ανάγκη για να μπορεί να είναι αυτές αποτελεσματικές και να ηχούν πειστικά, των βασικών αναφορών στους θεσμικούς φορείς που θα υλοποιήσουν τα επεξεργασμένα και μελετημένα σχέδιά τους, τις συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης και της εξασφάλισης των πόρων, όπως και ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Διαφορετικά όλες αυτές οι ιδέες περνάνε στο ντούκου μιας και ο κάθε πολίτης αβλεπί τις κατατάσσει στην κατηγορία "λόγια του αέρα". 

skupidia3ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. Σε προχθεσινή συνεδρίαση, η εκτελεστική επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.)  αποφάσισε να προχωρήσει σε σύμπραξη με ιδιώτη για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στο Σχιστό.

Η μονάδα σύμφωνα με την απόφαση θα έχει δυναμικότητα 250.000 τόνων ετησίως.

Εν μέσω πανδημίας παίρνουν μια απόφαση που θα φορτώσει γι’ άλλα 30 χρόνια ένα μεγάλο μέρος από τα σκουπίδια της Αττικής στην πόλη μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Σελίδα 1 από 182