Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

dimker53Σ.Δ. Η αναφορά του Δελτίου Τύπου στην διαμορφωμένη έκταση ως χώρος αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου αφορά στα 86 παραλιακά στρέμματα που ανήκαν στον ΟΛΠ και παραχωρήθηκε το 2016 η χρήση τους για 50 χρόνια στο δήμο. Η πρόταση για την απαλλοτρίωση των 210 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου έγινε τον Μάιο του 2019, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, με αντίτιμο το ποσόν των 11εκ.€  Η πληροφόρηση που είχαμε έλεγε πως η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της Εθνικής θα έβγαινε τον Ιανουάριο του 2021. Τώρα μάθαμε από την ανακοίνωση του Δήμου ότι πρόσφατα κατέθεσε αγωγή η Εθνική. Επειδή θεωρήσαμε ότι το Δελτίο Τύπου του Δήμου σε κάποια σημεία είναι κάπως θολό, κάναμε τις στοιχειώδεις διευκρινήσεις. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Η  Εθνική Τράπεζα κατέθεσε προσφάτως αγωγή σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της οποίας αξιώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49.400.000€ (για τα 220 στρέμματα) με αφορμή τη θέσπιση της αλλαγής των χρήσεων γης στο χώρο των Λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκε με το νόμο 4342/2015.

dimker52Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 (ώρα έναρξης: 18:00 και ώρα λήξης 22.00.), θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα: "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ". Η συνεδρίαση αυτή που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι του δήμου στο youtube (  εδώ  ). 
Η συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής ήταν αίτημα της αντιπολίτευσης για πολλούς μήνες και η δημοτική αρχή εν τέλει ανταποκρίθηκε! Εύγε!
Το πλαίσιο των συνεδριάσεων αυτών δεν είναι γνωστό, ούτε πως σκέφτεται να το εφαρμόσει ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας. Όμως, μιας και η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στο αίτημα, καλό είναι να κάνει ξεκάθαρους και τους όρους της συνεδρίασης.

sxedia4Βρίσκουμε τον εργοδότη στην κουζίνα μας, παίζουμε στις αυλές τις συμπερίληψης, περιπλανιόμαστε στην πόλη που ξεχάσαμε, παρακολουθούμε τις εικόνες που μιλούν, γινόμαστε σιωπηλοί αναγνώστες, ανακαλύπτουμε την ορμή της γραφής, αφήνουμε τον Όργουελ μετεξεταστέο. 

   Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Δεκεμβρίου (τεύχος #87), που θα βρίσκεται -με μια καθυστέρηση ελέω πανδημίας, από αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου- στους δρόμους της πόλης.

fili5Ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στους δήμους για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα νέα εργοστάσια στη Φυλή και το Σχιστό!

Η ανακοίνωση:
 
Η ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων δεν θα περάσει!!!  Όχι στις Σ.Δ.Ι.Τ., όχι στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της Ο.Ε.Δ.Α. Φυλής
 
Η κυβέρνηση, μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ. και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, μέσω του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), βρήκαν την ευκαιρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) να ιδιωτικοποιήσουν όλο τον κύκλο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ragusisΠρος τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

 ΘΕΜΑ: «Νέα περιβαλλοντική αδικία στο Σχιστό Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με αντισυνταγματική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας αδειοδοτήθηκε Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενώ με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής προχωρά δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μολονότι εκκρεμεί η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής, καθώς και ο νέος νόμος για την ανακύκλωση»

 Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

dimker51Χρόνια σε αυτές τις γειτονιές κατοικούσαν άνθρωποι που δουλεύοντας σκληρά κατάφερναν να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους.

 Από το 2010 η οικονομική κρίση (που γρήγορα μετατράπηκε σε ανθρωπιστική) και έπληξε την ελληνική κοινωνία, οδήγησε μεγάλα τμήματα της σε ακραία φτώχεια με συνέπειες καταστροφικές για πολλούς συνανθρώπους μας.

 Η πόλη όμως στάθηκε όρθια και κατάφερε να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

allazoume1Αναφορικά με την πρόταση του Γιώργου Τσιρίδη, να ανακηρύξουμε ως Μαύρη ημέρα για τον Πειραιά την 21η Ιανουαρίου, δηλαδή την ημέρα αδειοδότησης της Oil One. Είναι προφανής η σκοπιμότητα. Για ό,τι κακό συμβαίνει στην πόλη, ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ( Δευτερευόντως), ενώ ο καλός ο ΣΥΡΙΖΑ, μάς έδωσε την παραλία. Είναι έτσι ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ!!!

dimker50ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: Η σημασία της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ειδικά σε περιόδους διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων όπως αυτή που βιώνουμε, η στήριξη και η ενίσχυση τέτοιου είδους δημόσιων δομών είναι καθοριστική τόσο στη πρόληψη όσο και στην περίθαλψη των συνανθρώπων μας.

 Το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ένα έργο τεράστιας σημασίας, θα πρέπει να αποτελέσει μια ασπίδα στη μάχη της πανδημίας, στο στόχο των μαζικών  εμβολιασμών και στην υγειονομική θωράκιση της πόλης.

dimker49Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου αποτελεί ένα κόσμημα αισθητικής και ποιότητας το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο προς παράδοση με το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να είναι η στελέχωσή του ώστε να λειτουργήσει για το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε.

Το έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, διαθέτει 14 εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, γυναικολογικό και παιδιατρικό τμήμα, οδοντιατρείο, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων, μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης. Επίσης περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία των ιατρών και της διοίκησης και τους συνοδούς χώρους.

coronoios17Ο παγκόσμιος απολογισμός θανάτων από κορωνοϊό, παρόλα τα αυστηρά μέτρα που παίρνουν όλες οι χώρες, ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια σήμερα 15.1, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.  

Ενώ οι χώρες σε όλον τον κόσμο επιδίδονται σε μία διαρκή προσπάθεια να εξασφαλίσουν πολλαπλά εμβόλια και να εντοπίσουν τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ξεπερνώντας σήμερα τα 2 εκατ.  

Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσουν οι νεκροί το 1 εκατομμύριο και μόλις τρεις μήνες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των θυμάτων.  

Σελίδα 1 από 173