Λάκης Ιγνατιάδης

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

iasonasΟ Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

Σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω παρεμβάσεων της κυβέρνησης και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Την παρασημοφόρηση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου, επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ευκαιρία την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

dimker96Εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού η κυβέρνηση επιλέγει μια ακόμη φορά να νομοθετήσει σε βάρος της πόλης.

Επιλέγει δίπλα στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό, που εδώ και 30 χρόνια δέχεται τα σκουπίδια 20 Δήμων της Αττικής σε δασική προστατευόμενη περιοχή στο όρος Αιγάλεω, να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν θα ανεχθεί οι κάτοικοι του Δήμου μας να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας. 

Απαιτούμε:

allazoume5Σ.Δ. Η γνώμη μου για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και επί Δούρου και επί Πατούλη είναι ίδια. Βάσει της οικολογικής αρχής της εγγύτητας και του δικαίου που απορρέει από την κοινή λογική να κατασκευαστεί σε κάθε μία από τις 6 περιφερειακές ενότητες της Αττικής και μία ΜΕΑ. Πράμα που σημαίνει ότι σε κάποιον από τους 5 δήμους του Πειραιά θα πρέπει να λειτουργήσει για 29 έτη μία ΜΕΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει εδώ και καιρό ομόφωνα αποφασίσει ΟΧΙ στην ΜΕΑ στο Σχιστό. Χθες (22.7) στη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με παρεμβάσεις στο όρος Αιγάλεω, πάρθηκαν ομόφωνα αγωνιστικές αποφάσεις που θα τις εγκρίνει το Δ.Σ που θα διεξαχθεί δια περιφοράς σήμερα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Κερατσίνι Δραπετσώνα #Αλλάζουμε". 

kokainiΓιατί είμαι σίγουρος ότι τα ναρκωτικά που δεν εντοπίζονται, όχι μόνο από τις ελληνικές αρχές αλλά και από τις αρμόδιες σε όλον τον κόσμο όσο ευσυνείδητες, καλοκουρδισμένες και επαρκείς και να'ναι και που τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, είναι πολλαπλάσια απ'αυτά που εντοπίζονται, δεν ξέρω. Αλλά ξέρω πολλούς που έχουν την ίδια γνώμη και δεν είναι ύποπτοι ψεκασμού.

Το θέμα όμως είναι αλλού. Δισεκατομμύρια δαπανώνται κάθε χρόνο από τις περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου γι' αυτό το κυνηγητό, που ποιος ισορροπημένος και απροκατάληπτος συνάνθρωπός μας μπορεί να αμφιβάλλει ότι ελάχιστα είναι τα οφέλη που προκύπτουν και για τους ναρκομανείς και για την κοινωνία; Άσε δε την υπόγεια δύναμη που αποκτούν όλα τα κυκλώματα της παρασκευής και διάθεσης των ναρκωτικών, δύναμη που ασκούν σε κάθε πεδίο της κοινωνίας. Στο δια ταύτα εδώ και πάνω από έναν αιώνα σαν κατσαρίδες αυξάνονται και πληθαίνουν μέσω των ναρκωτικών οι μαφίες σε όλον τον κόσμο και αυτό το μεγάλο πρόβλημα άραγε ποιους απασχολεί στα σοβαρά; Και όταν λέμε στα σοβαρά εννοούμε ότι εφαρμόζουν εφικτές λύσεις για την λύση του. 

arkas 10Αγαπημένοι φοιτητές και φοιτήτριες, πολύ σύντομα απόφοιτοι και πτυχιούχοι μας, είμαστε, όπως γνωρίζετε, στην αρχή ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας που μας βασανίζει εδώ και 1,5 χρόνο. Αυτό το τέταρτο κύμα, απ’ ό,τι λένε οι ειδικοί, θα είναι και το πιο σφοδρό. Η μετάλλαξη Δ δεν θα αφήσει κανέναν ή σχεδόν κανέναν ανεμβολίαστο υγιή. Όταν πρωτοάκουσα αυτή την πρόβλεψη, ένιωσα κάτι το μοιραίο να πέφτει πάνω μας, κάτι το οριστικό. Είναι η ώρα ν’ αναμετρηθούμε μαζί της!

ets37Σ.Δ. Αυθόρμητα τι βγαίνει στους εμβολιασμένους στα διλήμματα που θέτει η ζωή; Να γίνει ο εμβολιασμός έναντι του covid -19 υποχρεωτικός, αν όχι σε όλο τον πληθυσμό οπωσδήποτε σε όσους εργάζονται σε δομές υγείας και φροντίδας. Και καπάκι να ψηφιστούν ευνοϊκοί όροι όσον αφορά στην κοινωνική ζωή και μετακίνηση όλων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί. Το δεδομένο είναι πως ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε όλες τις χώρες είναι επιφυλακτικό έως και αρνητικό απέναντι στον εμβολιασμό. Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει πολλούς από αυτούς που κρατούν απόσταση από τον εμβολιασμό ( Η Ελλάδα, μαζί με τη Γαλλία, είναι οι τελευταίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που μελέτησε ο οίκος ) και πολλές φορές έδινε την αίσθηση ότι τελειώνουμε με την πανδημία τροφοδοτώντας έτσι ένα κλίμα χαλαρότητας. Και το βασικό, δεν κατάφερε να φτιάξει ένα εθνικό μέτωπο με όλα τα κόμματα, τις διάφορες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις και εκείνους τους θεσμικούς παράγοντες που ήταν ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού ως του μόνου δρόμου να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να αποφύγουμε τα χειρότερα.

lifo219Ό,τι πιο σάπιο  έχει αναφανεί στην Ελλάδα τα τελευταία

χρόνια, έχει αναπτυχθεί στη θερμοκοιτίδα των σόσιαλ.

Γραμμένο με άνεση, θράσος και μίσος. Με πιο πρόσφατο και

πιο επικίνδυνο το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα».

Μ’ AΡΕΣΕΙ ο ευθύς τρόπος με τον οποίο μιλά ο Μπάιντεν για τα social media. «Υπάρχουν περίπου 12 άτομα που παράγουν το 65% της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι τους είναι ενεργοί στο Facebook, ενώ ορισμένοι εκδιώχθηκαν από τις άλλες πλατφόρμες», σχολίασε.

Ο Φάουτσι χθες, υπήρξε πιο γλαφυρός. «Αν υπήρχε facebοok  την εποχή της ευλογιάς, η ευλογιά δεν θα θεραπευόταν ποτέ».

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 15:29

Βουβές σκηνές από ένα γάμο

pittasΣτο τραπέζι μιας ταβέρνας στο Κάρσο της Τεργέστης, οι φίλοι που είχαν έρθει για να δροσιστούν λιγάκι παρατηρούν με ειρωνεία ένα ζευγάρι σε ένα τραπέζι, που είναι μάλλον αντρόγυνο. Καθισμένοι ο ένας ενώπιον του άλλου και ενώπιον του ποτηριού τους, δεν ανταλλάσουν ούτε μία λέξη, ο καθένας παλεύει με το δικό του i Phone ή με κάποιο άλλο παρόμοιο μαραφέτι. Κάθε τόσο μιλάνε, όχι μεταξύ τους αλλά με αόρατους συνομιλητές, εν γένει όμως είναι σιωπηλοί, απορροφημένοι στον εαυτό τους και στις συσκευές τους. ριν από μερικά χρόνια θα είχαν πιθανόν παρεμβάλει μεταξύ τους μία εφημερίδα, ένα παραπέτασμα σχεδόν σιδηρούν, που τώρα έχει αντικατασταθεί από νέους μονωτικούς και πιο εξηζητημένους τοίχους. 

flery1.pngΤο δημοσιογράφο Στάθη Τσαγκαρουσιάνο τον παρακολουθώ από τη δεκαετία του '80, από τότε που αρθρογραφούσε στην "Ελευθεροτυπία" και κάθε φορά διαβάζοντάς τον αισθάνομαι ότι έστω και για λίγο αλλάζει εντός μου ο ρυθμός του κόσμου. Την τραγουδίστρια Φλέρυ Νταντωνάκη, που αρέσει πολύ στο φίλο μου το Στέφανο, την πρωτοάκουσα στον "Μεγάλο Ερωτικό" του Μάνου Χατζιδάκι και από τότε την έχω σταθερά στην πρώτη πεντάδα των Ελληνίδων τραγουδιστριών που με σαγήνευσαν. Ακόμα θυμάμαι μια φορά που την είχα ακούσει ζωντανά σε μία μπουάτ και με είχε αναστατώσει όσες λίγες φορές στη ζωή μου μουσική παράσταση. Τότε ανάμεσα στα άλλα είχε τραγουδήσει εξαιρετικά το "Άνοιξε, άνοιξε γιατί δεν αντέχω" και το "Αφιλότιμη". Σαν σήμερα πέθανε το 1998 αυτή η ξεχωριστή τραγουδίστρια. Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε στη lifo το καλοκαίρι του 1986 και ξαναδιαβάζοντάς την με πήρε στην τρελλή αγκαλιά της πάλι. 

anaplasi4Στις 12.7 διεξήχθει δια τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου με θέμα την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα (  εδώ ). Ο επικεφαλής της κίνησης "Η δική μας πόλη" Γ.Τσιρίδης εισηγήθηκε μία πρόταση (  εδώ ) που ψηφίστηκε και από τις παρατάξεις των Π.Διαλινάκη, Π.Καμά και Ε.Δαβγιώτη. Η πρόταση που υπερψηφίστηκε από την συμπολίτευση ήταν αυτή της Δημοτικής Αρχής ( εδώ  ). Η τρίτη πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν της "Λαϊκής Συσπείρωσης" της οποίας ο άξονας ήταν η απαλλοτρίωση δίχως αντίτιμο σε κανένα από τους ιδιοκτήτες των 640 στρεμμάτων. 

Σελίδα 1 από 228