Λάκης Ιγνατιάδης

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

 
avaaz5Προς τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Υπουργό εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και το Κογκρέσο:
"Σας καλούμε να κάνετε ό,τι περνάει απ’ το χέρι σας για να σωθεί ο λαός της Υεμένης απ’ την πείνα και να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Υεμένη. Ζητάμε να αποσύρετε αμέσως τον χαρακτηρισμό του Τραμπ για τους Χούθι ως τρομοκρατική οργάνωση, ο οποίος απαγορεύει σε απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα να φτάσουν σε υποσιτισμένα παιδιά. Σταματήστε να πουλάτε τα όπλα που πυροδοτούν αυτόν τον πόλεμο. Ξεκινήστε διπλωματικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες για να προστατέψετε τους αμάχους. Κρατήστε την υπόσχεσή σας, και σταματήστε την εμπλοκή των ΗΠΑ σ’ αυτόν τον άγριο πόλεμο."
Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τις τελευταίες του μέρες στην εξουσία για να καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες αθώες γυναίκες, άντρες και παιδιά στην Υεμένη σε λιμοκτονία -- απαγορεύοντας στην ουσία την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκατομμύρια απελπισμένους αμάχους. Όμως μπορούμε να προλάβουμε το κακό -- λάβε μέρος στην επείγουσα έκκληση για να ζητήσουμε απ’ τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να ακυρώσει αμέσως τη φονική απόφαση και να σώσει ζωές -- υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το:
ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Ο ΟΗΕ σήμανε αμέσως τον συναγερμό, ότι η απόφαση του Τραμπ να ανακηρύξει την κυβέρνηση ανταρτών της Βόρειας Υεμένης ως τρομοκρατική οργάνωση, θα οδηγήσει στον «μεγαλύτερο λιμό των τελευταίων 40 χρόνων». Στην ουσία απαγορεύει την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων σε μια χώρα όπου σχεδόν το 80% του πληθυσμού -- συμπεριλαμβανομένων 12 εκατ. παιδιών -- χρειάζεται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια.

Πλέον η ελπίδα για τα παιδιά της Υεμένης είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του πως η Αμερική θα σταματήσει να στηρίζει τον πόλεμο στην Υεμένη -- και πηγές λένε πως μια μαζική, παγκόσμια κινητοποίηση θα πίεζε τη νέα κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την τελική, φονική πράξη του Τραμπ για να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ την πείνα.

Υπόγραψε τώρα. Κοινοποίησέ το παντού.
 Μαζί μπορούμε να παραδώσουμε 1 εκατ. φωνές σε κορυφαία στελέχη της ομάδας του Μπάιντεν και να ξεκινήσουμε ενημερωτική εκστρατεία σε μεγάλα ΜΜΕ, με το που αναλάβει την εξουσία.
Ο λαός της Υεμένης ζει έναν ζωντανό εφιάλτη. Σχεδόν 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τότε που η συμμαχία της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε τις επιθέσεις. Είναι ανθρωπιστική καταστροφή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία απόφαση του Τραμπ εμποδίζει ζωτική βοήθεια να φτάσει στην Υεμένη, καθώς οι ΗΠΑ μπορεί να κρίνουν ένοχους τους εισαγωγείς τροφίμων και τις ανθρωπιστικές αποστολές για συνεργασία με τρομοκράτες.

Χρειάζεται επειγόντως διαφορετική προσέγγιση. Ο πόλεμος στην Υεμένη είναι περίπλοκος και με τις δύο πλευρές να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου ενάντια αμάχων. Για να τελειώσει ο πόλεμος χρειάζεται στρατηγική και απόδοση ευθυνών στους εγκληματίες πολέμου -- όχι ωμή, απάνθρωπη πολιτική που αφήνει αθώους πολίτες να πληρώσουν το τίμημα.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να στηρίζουν τον πόλεμο -- ας φωνάξουμε για να κάνει πράξη τα λόγια του. Υπόγραψε τώρα και κοινοποίησε παντού:
Για χρόνια Αβαζίτισσες κι Αβαζίτες απ’ όλο τον κόσμο στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Υεμένης, χρηματοδοτώντας δικαστικές αγωγές για να εμποδίσουμε τις πωλήσεις όπλων, στηρίζοντας δημοσιογράφους για να μπουν στη χώρα και να αποκαλύψουν τη φρίκη, και πιέζοντας κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αποσυρθούν από αυτόν τον κτηνώδη πόλεμο. Ας βάλουμε ξανά τα δυνατά μας για να κάνουμε τον Μπάιντεν να ακυρώσει τη φονική απόφαση του Τραμπ, για μια ειρηνική Υεμένη.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα
Μέχρι τη στιγμή της ανάρτησης έχουν υπογράψει 614.736 πολίτες από όλον τον κόσμο. 

blade runnerΤο προφανές: Όλα και περισσότεροι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη πυκνώνουν τους δεσμούς τους με τα αποκαλούμενα κοινωνικά δίχτυα και δεν βλέπουμε κάτι στον ορίζοντα που μπορεί να επιβραδύνει αυτήν την πορεία. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας πως το αναμενόμενο είναι να παρουσιάζονται συνεχώς στην αγορά καινούργιες εφαρμογές, νέα κόλπα, καινοτόμα προϊόντα της τεχνητής νοημοσύνης, τότε λίγοι θα διαφωνήσουν πως σε λίγα χρόνια όχι μόνο η μισή μας ζωή γιατρέ στο διαδίκτυο θα βρίσκεται - λιγότερο ανατέλλοντας και περισσότερο δύοντας - αλλά ολόκληρη. Και αυτή η καινούργια επανάσταση γιατί να μην είναι σύμφυτη με το ανθρώπινο είδος, όπως ήταν ας πούμε η αγροτική του επανάσταση; 

anaplasiΣ.Δ. Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με την πόλη δουλεύοντας για το καλύτερο δυνατόν μέλλον της είναι ανάγκη να απασχολήσει τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο ένα από τα πιο σημαντικά θέματα του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, που είναι η ανάπλαση της περιοχής Λιπασμάτων έκτασης 640 στρεμμάτων. Να τους απασχολήσει στα σοβαρά αυτό το θέμα που ανήκει στην κατηγορία των επιθετικών επιλογών.  

Η εισήγηση του δημ.συμβούλου Γ. Τσιρίδη γι'αυτό το θέμα είναι μια πρώτη αναλυτική και διαφωτιστική προσέγγιση για να μπει όσο πιο σύντομα γίνεται το νερό στο αυλάκι. Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στα χέρια του δημ.συμβουλίου και της δημ.αρχής. Ας το συζητήσουν, όχι βεβαίως στο στυλάκι 40 μέρες κοσκινίζοντάς το και όταν καταλήξουν στα βασικά να γυρίσουν την μίζα για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπλαση. Επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια και διαρκώς ασχολούμαστε με τα γύρω γύρω και τα επιμέρους του θέματος, ελπίζω πως όλοι οι δημ.σύμβουλοι θα έχουν κατασταλάξει στο ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

boxΓια πολλούς Ελληνες το 2021 θα είναι πολύ δυσκολότερο από το 2020. Μπροστά μας είναι μια σκληρή περίοδος, κυρίως για τα μικρομάγαζα και τους εργαζομένους σε αυτά. Τάσεις που αργοσέρνονταν επί έτη και 10ετίες, θα επιταχυνθούν βίαια λόγω της πανδημίας, ο χάρτης της αγοράς θα ξαναγραφτεί σε βραχύ χρόνο, με επώδυνο τρόπο. Από 800.000 επιχειρήσεις, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχουν λειτουργήσει διόλου ή υπολειτούργησαν οι 600.000. Υποτίθεται ότι όλες είναι ζωντανές. Η αλήθεια είναι ότι πολλές τελούν σε ύπνωση κι αναπνέουν με τεχνητό πνεύμονα – την κρατική στήριξη. Οταν αποσυνδεθούν, θα αποδειχθεί ότι πάνω από 200.000 πέθαναν στη διάρκεια του ύπνου τους. Αν απασχολούσαν 1-2 εργαζομένους, υπολογίστε τους νέους ανέργους.

arkas1Δύο μέιλ έχω. Το ένα, ας το πούμε Α, είναι το προσωπικό μου. Το άλλο, το Β, είναι το μέιλ της Σταγόνας, υπάρχει μάλιστα και στην αρχική της σελίδα. Τα 9,5 στα δέκα μέιλ μου πάνε κι έρχονται μέσω του Α. Και το 0,5 μέσω του Β. Γι'αυτό σπανίως μπαίνω στο Β. Ώσπου έγινε η στραβή και αποδείχθηκε κακώς. Κακώς, διότι πέρα από τη στραβή είναι το μέιλ της Σταγόνας και όποιος άγνωστος επισκέπτης της θέλει να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές της μέσω του Β μπορεί να το πετύχει.

lefkosia1Πολλά δίκαια θα έχετε όσοι θα αναρωτηθείτε τι μας νοιάζει τώρα εμάς ρε φίλε η πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, που ένα μεγάλο μέρος της παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στο κοινό; Ίσως υπάρχει ένα μέρος των αναγνωστών της σταγόνας που συμμερίζεται την άποψή μας, που την έχουμε εκφράσει με άρθρα κάποιες φορές, σχετικά με τα έργα που έγιναν και θα γίνουν κάποτε στα 620 στρέμματα της περιοχής της ανάπλασης στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα και δουν την σύνδεση με την πλατεία αυτή.

msΟ επικεφαλής της Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας " Η δική μας πόλη " Γιώργος Τσιρίδης ανάρτησε αυτές τις μέρες δύο κείμενα (στο τέλος του άρθρου οι σύνδεσμοί τους), στα οποία εξιστορεί την μεθόδευση για την εγκατάσταση της Oil One στην Δραπετσώνα και ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρυχθεί Μαύρη Μέρα για τον Πειραιά η 21η Ιανουαρίου, ημερομηνία που το 2015 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει να λειτουργεί η Oil One.

dimker46To Σάββατο (16/01) στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου οι επιβλέποντες μηχανικοί ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή παρουσία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και δημοσιογράφους που αρθρογραφούν σε έντυπα και ιστοσελίδες του Κερατσινίου - Δραπετσώνας και του Πειραιά για τις λεπτομέρειες ολοκλήρωσης και τις λειτουργικές δυνατότητες του νέου χώρου. Στην ξενάγηση δεν παρευρεθήκαμε λόγω ανωτέρας βίας, της Δημοτικής αρχής δηλαδή που δεν μας προσκάλεσε. Σχετικό σχόλιο υπάρχει στο τέλος μετά το ρεπορτάζ του Νίκου Χάνου στο Δραπετσίνι, που προσκαλέστηκε και παρευρέθηκε. 

mpekatoroyΣ.Δ. Όταν σε πολλές χώρες της δύσης τα τελευταία χρόνια αρκετές γνωστές γυναίκες από τους χώρους των τεχνών, του αθλητισμού, των Μ.Μ.Ε, της πολιτικής αλλά και ανώνυμες εργαζόμενες κατήγγειλαν βιασμούς που υπέστησαν, στην Ελλάδα λες και όλα ήταν άψογα αφού ούτε μία διάσημη Ελληνίδα δεν φαινόταν ότι είχε υποστεί κακοποίηση. Έτσι με τη συγκλονιστική περιγραφή της σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκε, η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου γίνεται η πρώτη που τόλμησε να βάλει δημόσια το μαχαίρι βαθιά σ'αυτήν την κακοφορμισμένη πληγή. Μακάρι τέτοιες καταγγελίες με τη βοήθεια της νομοθεσίας και της εκπαίδευσης να περιορίσουν δραστικά το φιανόμενο των βιασμών, είτε αυτοί είναι συζυγικοί είτε όχι. 

Η Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, αποκάλυψε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας.  Μιλώντας στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για την κακοποίηση που βίωσε σε νεαρή ηλικία.  

cinema4Το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ανάρτησε 10 άρθρα με τις 100 καλύτερες κατά την γνώμη των συντακτών του σκηνές από τις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Ανεξάρτητες, οι σκηνές μιας ταινίας μοιάζουν με τα τραγούδια ενός δίσκου που καρφώνονται στο μυαλό κι αποκτούν δική τους ζωή. Συχνά ξεπερνούν τη φήμη της ίδιας της ταινίας, άλλοτε τη «βαφτίζουν», ενώ σχεδόν πάντα μια σκηνή είναι αρκετή για να αποκρυσταλλωθεί το πνεύμα μιας ιστορίας. Η επιλογή των καλύτερων σκηνών από τη δημιουργία του σινεμά, είναι μια απόπειρα συμπύκνωσης εκείνων των στιγμών που ένα φιλμ άφησε το στίγμα του στη μεγάλη οθόνη και πέρασε για πάντα στο συλλογικό ασυνείδητο. Οι εικόνες που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, οι διάλογοι που πέρασαν στο καθημερινό λεξιλόγιο, οι ερμηνείες που κοπιάραμε, οι σκηνοθετικές επιλογές που διεύρυναν τα όρια του κινηματογράφου, αλλά και οι καταδιώξεις που φόρτισαν με αδρεναλίνη τις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές, λοιπόν, είναι οι 100 σκηνές που σμίλεψαν το σινεμά όπως το ξέρουμε σήμερα.

Σελίδα 1 από 205