Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 199

Συρέ :  Η ζωοποιός επιρροή του Πυθαγόρα στην Ελλάδα υπήρξε τεράστια. Με μυστηριώδη τρόπο αλλά στα σίγουρα, πέρασε στον λαό μεσ’ από τους ναούς των τόπων που επισκέφτηκε. Τον είδαμε στους Δελφούς να δίνει νέα δύναμη στις μαντικές επιστήμες, να ενισχύει την αυθεντία των ιερέων και να φτιάχνει με την παρέμβασή του μιαν υποδειγματική Πυθία. Χάρη σ’ αυτήν την εσωτερική αναγέννηση που ξύπνησε τον ενθουσιασμό στην καρδιά των ναών και στις ψυχές των μυημένων, οι Δελφοί ξανάγιναν περισσότερο από ποτέ, το ηθικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας. 

       Η κορυφαία εντολή, που αναδύεται από τα έγκατα της Ανθρωπότητας, είναι το Δελφικό

«ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ»=ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ

 

Σημαίνει : Γνώση της Αληθινής σου Ύπαρξης μέσα στον Σύμπαντα Κόσμο, όπου ΥΠΑΡΧΩ σημαίνει ΑΡΧΩ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΣ υπό την Συνθήκη του ΌΛΟΥ ΠΑΝΤΟΣ, με Ευθύνη, Σεβασμό, Δημιουργικότητα, μέσα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ.

Η "ΑΣΚΗΤΙΚΗ-SALVATORES DEI" του Νίκου Καζαντζάκη

 

αποτελεί το κορυφαίο Υπαρξιακό έργο

 

του παγκόσμιου Στοχαστή ,

 

που προβάλλει την ΕΥΘΥΝΗ του Ανθρώπου

 

στην Συλλειτουργία της Όλης Δημιουργίας,

 

παραθέτοντας χαρακτηριστικά στάδια της σύνθεσης των όντων

 

εκ του Χάους και την αναζήτηση του Ένθεου Εαυτού!!!  

 

Ιδού λοιπόν εδώ, Ασκητική - Το όραμα Νίκος Καζαντζάκης.

 

 

 

Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, ως Υιός Θεού , το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι η αγαπητική προβολή του Θεού Πατρός στον Γήινο Κόσμο μας . Η ενσάρκωσις του Θείου Λόγου σε ανθρώπινη εμβίωση προς τον σκοπόν της Θείας Διδασκαλίας του Μεγάλου Διδασκάλου για την ενάρετη εφαρμογή του Παγκοσμίου Νόμου της Ειρήνης και Αγάπης

Ακταία γαία γεννημένη μες στις κοσμοθεμελιακές οδύνες με κρυσταλλογενείς πτυχώσεις, πρωτολουσμένη την ηφαίστεια ενέργεια, όλο χαλαζιανούς ψαμμίτες, μαρμαρυγιανούς σχιστόλιθους, καστανόχροους  μάργες, γάββρους, περιδοτίτες, οφείτες και πλουτώνεια κι ακόμη κυανόφαιους  και μαύρους ασβεστολίθους, πλακώ-δεις μαργαϊκούς, άργυρο, σίδηρο, μόλυβδο, ψευδάργυρο, μαγγάνειο και θείο, απλωμένη ως τα νερά με ερυθρούς μάργες, καστανόχροους  πηλούς και θίνες άμμου.

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 17:55

Το φιλοσοφικό καφενείο της Πόλης

       ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ αποτελεί έναν ελεύθερο Διαστοχαστικό Διάλογο του βάθους σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα του Ανθρώπου για την Ύπαρξή μας μέσα στον Σύμπαντα Κόσμο, για την κοινωνική μας συνύπαρξη, τα προβλήματα και τις δέουσες λύσεις, τις Αξίες της Ζωής και την ειρηνική, δίκαιη προοπτική της σύνολης Ανθρωπότητας.