Μανώλης Γλαμπεδάκης

Μανώλης Γλαμπεδάκης

dimker16Λίγες σκέψεις όπως προκύπτουν από την αποκάλυψη…

Τα γεγονότα

Τον Μάιο, όπως κάθε χρόνο, όπως και πέρσι έπρεπε να κλαδευτούν τα δένδρα στα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Αν μπορούσε να γίνει από την υπηρεσία ή αδυνατούσε η υπηρεσία να το κάνει και έπρεπε να δοθεί εργολαβία, είναι κάτι που το γνωρίζει καλύτερα η διοίκηση του δήμου, σε κάθε περίπτωση όμως δικαιούμαστε να διατυπώνουμε απορίες και διαφορετικές προσεγγίσεις για την διαχείριση των πόρων του δήμου. Δεν θα μείνουμε σ αυτό, θα επανέλθουμε όμως.

Η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή επέλεξε την μέθοδο της εργολαβίας.

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 09:01

Ο προαναγγελθείς θάνατος πλησιάζει

mgl4Για να καταλαβαινόμαστε, συνιστώ την ανάγνωση του μυθιστορήματος της φωτογραφίας (δεν είναι μεγάλο, 130 σελίδες περίπου), την ανάπλαση του στο μυαλό μας σε καθαρά πολιτικό υπόστρωμα και αμέσως μετά ο καθένας θα καταλάβει πόσο αχρείαστη είναι η δική μου ανάρτηση.

Για όσους δεν το κάνουν, γράφω τα δικά μου ακόμη και για όσους τα κρίνουν αχρείαστα.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:05

Για τον πολιτισμό ή για την πίστη....

mgl3Δεν αντέχεται η θλίψη τριγύρω με τις καμπάνες να χτυπούν συνέχεια πένθιμα, νομίζω στον ρυθμό της Μ. Παρασκευής. Από μόνο του βγαίνει το συναίσθημα συμπαράστασης προς τους ορθόδοξους πρώτα, προς τους χριστιανούς ευρύτερα την ώρα που οι ειδήσεις μεταδίδουν την τελετή πρώτης λειτουργίας της Αγ. Σοφίας ξανά ως τεμένους.

Στην ευθύνη εκκλησίας, καναλιών και πολιτικών η έκφραση λύπης κλείνει τη σημαντική μέρα με ένα και μόνο μήνυμα προς τον παρατηρητή. Ο Μεγάλος Ναός αφιερωμένος στην Σοφία του Θεού, γίνεται ξανά Τέμενος από τον ιδιοκτήτη της Πόλης.

Υπάρχει ένα κενό μη κατανοητό.

mgl2Έχουμε ξαναπεί, τα σχέδια νόμων που εισάγονται στην βουλή δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία, δεν είναι κόπι πάστε από άλλα αντίγραφα των οποίων το πρωτότυπο χάνεται στους αιώνες.

Η πολιτική πρόθεση που περιέχει ένα νομοσχέδιο υλοποιείται από νομοπαρασκευαστικές επιτροπές οι οποίες με την σειρά τους μερικές φορές κάνουν σοβαρή δουλειά, πολλές φορές όχι, σας παραπέμπω και σε παλιότερη μελέτη της διαΝΕΟσις με τίτλο «πολυνομία και η κακονομία»* της Ελληνικής Πολιτείας και τι έλλειμα δημιουργεί στην Δημοκρατία.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 17:15

Η εκδίκηση της γυφτιάς

mglΔεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η αποκάλυψη Ραγκούση ότι ένα εδάφιο σε υπάρχοντα νόμο καθιστά αδύνατη την απομάκρυνση του Μελισσανίδη από τα ιερά χώματα μας ήταν βόμβα ή στρακαστρούκα. Αυτά έγιναν στην προχτεσινή πρόσκληση του δήμου όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πρόταση προς τα κόμματα με τροποποίηση του νόμου που δίνει διάρκεια ζωής 20 χρόνων στην oilone. Είμαστε βέβαιοι ότι πυροδότησε έναν καυγά περί αγαθών προθέσεων του ίδιου που το εκτόξευσε ή όσων το ήξεραν και δεν το έλεγαν 5 χρόνια τώρα.

oilone2Η εισαγγελία Πειραιά διέταξε έρευνα για την ρύπανση της oilone. Βουλευτές ατομικά ή συλλογικά καταθέτουν ερωτήσεις και επερωτήσεις για την λειτουργία της oilone. Το υπουργείο Ανάπτυξης «ξετινάζει» την καλή χρήση της επιδότησης προς την oilone.
Κι όλ αυτά, μετά το εκτενές εξαιρετικό ρεπορτάζ του MEGA. (Ευτυχώς που ξανάνοιξε δηλαδή).
Στα 6 χρόνια λειτουργίας της Εταιρείας, στα 6 χρόνια τοξικής ρύπανσης από την εταιρεία, στα 6 χρόνια διαμαρτυριών δεν καταφέραμε τόσα μαζεμένα, όσα πέτυχε με ένα ρεπορτάζ το κανάλι. Θα μπορούσε να είναι ένα αυτόνομο θέμα προς συζήτηση η δύναμη ενός ΜΜΕ σε σχέση με την δύναμη των πολιτών αλλά θα το ρίχναμε πολύ στην θεωρία. Ας βάλλουμε ένα δυο ερωτήματα πιο πεζά.
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 12:33

«Γιατί, τα άλλα καλύτερα είναι»

oiloneΗ παραλλαγή της γνωστής «ανακουφιστικής» ρήσης έρχεται να γίνει η νέα γραμμή άμυνας για την στήριξη του βρωμερού οχυρού Μελισσανίδη.

Μια γενίκευση για το «επικίνδυνο υπέδαφος» της περιοχής ανάπλασης που ζυμώνει αλήθειες με ψέματα και ξεφουρνίζει μιαν εύπεπτη αηδία. «Εκεί που πατάτε, είναι πιο επικίνδυνα από την μελισσανιδίλα και να το προσέξετε».

fish1Η συνέντευξη του δημάρχου μας στο MEGA μαζί με την αντιπεριφεριάρχη Πειραιά σε συνδυασμό με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ του καναλιού ήταν μια πολύ καλή ανάδειξη του προβλήματος της βρώμας των εγκαταστάσεων Μελισσανίδη.

Οι γκρίνιες αν μπορούσε να είναι καλύτερη η παρουσία του δήμαρχου, γιατί δεν μίλησε για άλλα ζητήματα (αποκλειστικό θέμα της εκπομπής ήταν η «βόμβα» oil-one και όχι «έχετε βάσανα στο δήμο σας;») δεν βοηθούν σε τίποτα.

Μπορούμε να κρατήσουμε μια αποκάλυψη από το ρεπορτάζ και μια διαπίστωση μετά το ρεπορτάζ.

chlomoudisΗ επιλογές στην Ναυτιλία για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μαζί με την πρόκληση της ψηφιοποίησης και τώρα την κρίση του κοροναϊού, φαντάζουν σχεδόν παρόμοιας κλίμακας με ότι είχε συμβεί με τη μετάβαση από το πανί στον ατμό και ακολούθως στις μηχανές εσωτερικής καύσεως...
Όταν οι Νορβηγοί εφοπλιστές σε συνεργασία με την κυβέρνησή τους ηγούνται, με σύγχρονες αντιλήψεις και ευθύνες, για την παγκόσμια οικονομία και κοινότητα, στην Ελλάδα γίνεται επιλογή να ακολουθούμε ακριβώς την αντίθετη ρότα…

mgl1«Αν δε αυτό αμφισβητηθεί, είμαστε εδώ να εξηγήσουμε αναλυτικά τι εννοούμε σε σχέση με τους χώρους που χρησιμοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας για δικές του υπηρεσίες, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά και όχι μόνο.» (από την θυμωμένη δήλωση του δημάρχου Πειραιά για την ακύρωση ψήφισης από την βουλή δημιουργίας ΣΜΑ Πειραιά στο Σχιστό εξαιτίας των αντιδράσεων του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας).

Σελίδα 1 από 3