Γιάννης Παππάς

Γιάννης Παππάς

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014 07:29

11) Ψυχή βαθιά

Το χωριό μου βρίσκεται  στα ελληνοαλβανικά σύνορα σε υψόμετρο 1100  μέτρων. Βρίσκεται δηλαδή σε μια περιοχή γεμάτη ιστορία αλλά και πολλές ιστορίες.  Έχω ακούσει πολλές ιστορίες, μου άρεσαν αυτές από παιδί  πιο πολύ από τα παραμύθια.

Μέρες από τα παλιά αλλά με νέους ανθρώπους να κατακλύζουν το Κατράκειο στη συναυλία που διοργάνωσαν το Σάββατο 6 Ιουλίου πολλοί καλλιτέχνες ενός μικρού νέου κύματος με την επωνυμλια: 'Αγάπη ρε μαντζόρε'*. Πραγματικά μου είναι δύσκολο να ερμηνεύσω τη χαρά και τη συγκίνησή μου για το γεγονός. Θα προσπαθήσω να εκλογικεύσω τα συναισθήματά μου.

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές προσπαθώ να ταξινομήσω σκέψεις και συναισθήματα ατάκτως ερριμμένα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις ως μια ψυχοφθόρα διαδικασία που την εζησα και ως γονιός,

Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση για την πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια στις 27 Απριλίου είναι ίσως γνωστά. Επίθεση από χρυσαυγίτες σε αφισοκολλητές την περασμένη εβδομάδα ( η αφισσοκόληση αφορούσε τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου) .