Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 16:28

Η αστυνομία προσήγαγε μαθητές του υπό κατάληψη 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gimnasio 4oΗ είδηση: Αστυνομικοί της Ομάδας Δίας εμφανίστηκαν συστημένοι πρωί πρωί σήμερα 22.9 στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και έκαναν προσαγωγή μιας ομάδας μαθητών που κατά τη γνώμη τους συμμετείχε στην κατάληψη. Κατόπιν ειδοποίησαν τους γονείς τους για να παραλάβουν τους μαθητές από το αστυνομικό τμήμα.

Λογικά ο βασικός λόγος της κατάληψης θα πρέπει να είναι ο ίδιος για τον οποίο γίνονται καταλήψεις και σε άλλα σχολεία, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός μαθητών στις τάξεις, αριθμός που δε επιτρέπει να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις σε κλειστούς χώρους ως μέτρο της αντιμετώπισης του κορονοϊού. 

Το σχόλιό μας: Αναντίρρητα, είναι πολύ δύσκολη φάση που περνάει η κοινωνία μας τώρα και εξ αιτίας της πανδημίας και ιδιαίτερα αυτήν την εποχή στα σχολεία που δοκιμάζουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί για πρώτη φορά ένα τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας με την χρήση μάσκας. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από υγειονομικής άποψης, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών που φοιτούν σε κάθε τάξη, αριθμός που με τίποτα δεν βοηθάει στο να τηρηθεί η αναγκαία απόσταση. Λογικό δεν είναι λοιπόν, να διαμαρτυρηθούν οι μαθητές γι'αυτήν την κατάσταση; 

Όσο όμως κι αν διαφωνώ δεκαετίες τώρα με τις καταλήψεις σχολείων για την ικανοποίηση κάθε είδους αιτημάτων, άλλο τόσο διαφωνώ και με την παρέμβαση της αστυνομίας για να λύνονται τέτοια προβλήματα στα σχολεία. Είμαι πεπεισμένος πως οι παρεμβάσεις της αστυνομίας στα σχολεία δε θα λύσουν επί της ουσίας κανένα πρόβλημα και μόνο ως λάδι στη φωτιά μπορώ να τις θεωρήσω. Αν αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν σκεφτεί αυτό το θέμα απ'αυτήν την οπτική γωνιά, θεωρώ ότι θα είναι προς το καλό όλων μας να ξανασκεφτούν καλά τέτοιου είδους αποφάσεις. 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του δημάρχου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- Κερατσίνι Δραπετσώνας. 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 Η σημερινή επέμβαση των αστυνομικών αρχών σε σχολείο της πόλης, προκειμένου να συλλάβουν μαθητές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των σχολείων στην περίοδο της πανδημίας, είναι αδικαιολόγητη και επικίνδυνη.

Ανάλογα περιστατικά οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε με κατανόηση, διάλογο και  παιδαγωγικά. Πρέπει να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για να δοθεί λύση, σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και όχι με καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, καταστολή και συλλήψεις.

Οφείλουμε όλοι μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι γονέων και τοπικοί υγειονομικοί φορείς να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τις πιο σωστές λύσεις για να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ο αγώνας για την προστασία της υγείας των μαθητών είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση. 

#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Κερατσίνι Δραπετσώνα

Πληροφορηθηκαμε ότι Αστυνομικές δυνάμεις, επενέβησαν για να καταστείλουν καταλήψεις σχολείων στην πόλη μας.
Ανεξάρτητα από το Δίκαιο ή όχι των αιτημάτων.
Ανεξάρτητα από τη θέση που έχει ο καθένας απέναντι σε αυτή τη μορφή αγώνα.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή καταστολής απέναντι σε κάθε μορφή κινητοποιήσεις της νέας Γενιάς.
Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και συνενόηση.
Είμαστε στη διάθεσή των γονιών για κάθε αναγκαία νομική συνδρομή
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 07:53
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση